27 C
Willemstad
• dinsdag 19 oktober 2021 08:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Gwido Jansen directeur CIFC

Curaçao International Financial Center Foundation (CIFC)

Willemstad – Gwido Jansen is aangesteld tot de nieuwe directeur van Curaçao International Financial Center Foundation (CIFC). Jansen (48 jaar) heeft vele jaren ervaring bij het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) als senior beleidsadviseur.

Hij is afgestudeerd als bedrijfskundige met de specialisatie marketing en financieringsen investeringsmanagement aan de Rijksuniversiteit Groningen en beklede diverse managementposities. Jansen moet nu inhoud en richting gaan geven aan de stichting CIFC. Zo meldt een persbericht.

Het is de bedoeling dat CIFC een meer prominente rol gaat spelen ten behoeve van de internationale financiële sector van Curaçao, waarvoor het in 2012 werd opgericht. Aan Jansen de taak om te werken aan het verder ontwikkelen en internationaal bevorderen van deze voor de economie van Curaçao belangrijke sector.

- Advertentie -

,,Curaçao heeft als autonome jurisdictie alle ingrediënten in zich om internationaal te schitteren”, zegt Jansen. ,,Laten we gezamenlijk de internationale financiële sector van Curaçao ook weer wereldwijd doen schitteren.”

Bij de stichting die een coördinerende rol heeft om de private en publieke sector – inclusief de Centrale Bank voor Curaçao en Sint Maarten (CBCS) – samen te laten komen, zijn onder meer aangesloten: de ministeries van Financiën en Economische Ontwikkeling, Curaçao International Financial Services Association (Cifa), International Financial Group (IFG), International Bankers’ Association of Curaçao (IBA), Curaçao Bankers’ Association (CBA), de Kamer van Koophandel (KvK),de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) en Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS). Ook Cinex (Curaçao Investment & Export Promotion Agency) heeft zich onlangs aangesloten bij CIFC.

De internationale financiële dienstverleningssector kampt met ‘grote uitdagingen’ zoals correspondentbank-issues, de internationale trend om compliance en transparantie af te dwingen, maar zeker ook het gebrek aan innoverende financiële dienstverleningsproducten vanuit de jurisdictie. Aldus Jansen.

,,Enkele onderwerpen waar er voor Curaçao nog veel te halen valt, zijn captive insurance, vliegtuig- en scheepsregistratie, maar zeker ook de ontwikkelingen op het gebied van blockchain en cryptocurrencies.”

- Advertisement -

Jansen: ,,Het mooie is dat op het publiek-private platform CIFC alle partijen bij elkaar komen die geheel in compliance met alle Oeso-richtlijnen (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), de BEPS-rapportbevindingen (Base Erosion and Profit Shifting), de Fatca (Foreign Account Tax Compliance Act) en KYC-keurslijven (Know Your Customer), deze verdiensectoren kunnen aanboren. Wat houdt ons tegen?”

De nieuwe CIFC-directeur wijst erop dat al vanaf de jaren 40 van de vorige eeuw de naam van Curaçao ‘als sophisticated financieel dienstencentrum’ internationaal een begrip is.

,,Door de jaren heen heeft Curaçao steeds weer laten zien en bewezen dat we door het combineren van onze sterke eigenschappen van een geweldige geo- grafische ligging, met de in onze rijke historie opgebouwde banden, onze innovatieve/ ondernemende interculturele denkwijze, de concordantie met de Nederlandse rechtspraak middels de Hoge Raad – belangrijk voor de rechtszekerheid – als een ijzersterke en veilige jurisdictie voor internationaal zaken doen worden ervaren.”

Adviesbureau

De Curaçao International Financial Center Foundation (CIFC) werd opgericht in oktober 2009.

Volgens het Handelsregister luidt de doelstelling beknopt: Bedrijfseconomisch en bedrijfsorganisatorisch adviesbureau. Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) draagt met circa 150.000 gulden per jaar financieel het grootste deel bij aan CIFC, gevolgd door Financiën met 100.000. De overige leden betalen 25.000 per jaar.

Bij de Kamer van Koophandel staan naast Gwido Jansen als nieuwe directeur de volgende personen ingeschreven als commissarissen: Willem ‘Billy’ Jonckheer (KvK), Franklin Girigorie (IBA), Herman Behr (VBC), Jeanette Bonet (Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector), Leo Rigaud (CBA), Ramon Koffijberg (Cinex), Shelwyn Salesia (CBCS), Vanessa Gijsbertha (Financiën), Vanessa Toré (Economische Ontwikkeling) en Zuleika Lasten (Cifa).

Nog niet opgenomen in het KvK-register, maar voor International Financial Group (IFG) zit Cifa-voorzitter Anuschka Cova in de Raad van Commissarissen van CIFC. www.cifc-curacao.com

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ik zie dat de Surinaamse engerd Koffijberg van Cinex ook in het bestuur zit.

    Deze gladjanus moet investeerders binnenhalen maar het enige wat hij doet is op kosten van de belastingbetaler snoepreizen, naar verluid in steeds wisselend vrouwelijk gezelschap.

    Koffijberg heeft jarenlang belastinggeld verkwist en nog geen enkele investeerder binnengehaald.

    Welke politieke partij houdt Koffijberg in het zadel?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, October 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Medici Curaçao distantiëren zich van minister van Volksgezondheid

Persbureau Curacao Huisartsen en specialisten op Curaçao distantiëren zich van uitspraken van minister van Volksgezondheid Dorothy Pietersz-Janga. In een Tv-interview afgelopen donderdag zei zij geen bezwaar te zien...

PBC | Passagiers tussen Bonaire en Curaçao zijn honderden dollars extra kwijt aan coronatesten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Passagiers die reizen tussen Bonaire en Curaçao zijn vanaf vandaag honderden dollars kwijt, alleen al aan Covid-testen. De extra uitgaven zijn het gevolg van...

PBC | Bonaire heeft ruim meer besmettingen dan andere eilanden

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De besmettingscijfers op Bonaire zijn vier keer hoger dan op Curaçao. Vergeleken met Aruba is het zelfs zes keer. Dat concludeert het RIVM op...

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg...
- Advertentie -