28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

AD | Erkenning voor oprichter Citro

HomeMediaAD | Erkenning voor oprichter Citro
Citro oprichter Jan Kooijman | Jeu Olimpio

Willemstad – Joop Kooijman, de oprichter van de Citro, is in Oslo, Noorwegen, geëerd met de Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector.

Afgelopen week zijn alle genomineerden voor de IMRF Excellence Award afgereisd naar Oslo. Hier werden donderdag tijdens het Award Diner de winnaars bekendgemaakt. De IMRF (International Maritime Rescue Federation) heeft drie jaar geleden besloten om de mensen die hun leven wagen om dat van andere op zee te redden, te eren. Zowel individuen als organisaties en bedrijven over heel de wereld komen in aanmerking.

Er zijn verschillende categorieën waarvoor iemand in aanmerking kan komen. De Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector ging dit jaar als uitzondering naar twee winnaars: Kooijman van de Citro en Nick Guerchev, de oprichter van Bulsar. De jury stelt dat beide mannen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid op zee.

Kooijman was zeer geëmotioneerd en droeg zijn prijs op aan zijn vrouw Julie Kooijman, die hem gedurende alle jaren trouw heeft bijgestaan.

Op internationaal niveau wordt de Citro nu erkent als een degelijke organisatie die alle operationele aspecten voor zoeken en redden op zee onder controle heeft en op een hoog niveau functioneert.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Juist Joep, en daarom is het zo jammer dat Citro een clubje van notoire zuiplappen dreigt te worden, die bij een calamiteit in kennelijke staat vanuit de snek de zee opmoeten.

  2. Zonder dhr Kooyman, Dirk Braakman en een aantal andere mannen van het eerste uur, was er geen Citro geweest. Vele mensenlevens zijn gered met hulp van de Citro.
    Een terechte waardering voor iemand die zich decennialang geheel vrijwillig en zonder betaling heeft ingezet om de medemens te helpen.

    Hier mogen velen op dit eiland inderdaad een voorbeeld aannemen, met name alle personen die zich schuldig maken aan corruptie, zelfverrijking, fraude, diefstal etc etc.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties