28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:43

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Erkenning voor oprichter Citro

Citro oprichter Jan Kooijman | Jeu Olimpio

Willemstad – Joop Kooijman, de oprichter van de Citro, is in Oslo, Noorwegen, geëerd met de Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector.

Afgelopen week zijn alle genomineerden voor de IMRF Excellence Award afgereisd naar Oslo. Hier werden donderdag tijdens het Award Diner de winnaars bekendgemaakt. De IMRF (International Maritime Rescue Federation) heeft drie jaar geleden besloten om de mensen die hun leven wagen om dat van andere op zee te redden, te eren. Zowel individuen als organisaties en bedrijven over heel de wereld komen in aanmerking.

Er zijn verschillende categorieën waarvoor iemand in aanmerking kan komen. De Award for Lifetime Achievement in the Maritime SAR Sector ging dit jaar als uitzondering naar twee winnaars: Kooijman van de Citro en Nick Guerchev, de oprichter van Bulsar. De jury stelt dat beide mannen een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de veiligheid op zee.

- Advertentie -

Kooijman was zeer geëmotioneerd en droeg zijn prijs op aan zijn vrouw Julie Kooijman, die hem gedurende alle jaren trouw heeft bijgestaan.

Op internationaal niveau wordt de Citro nu erkent als een degelijke organisatie die alle operationele aspecten voor zoeken en redden op zee onder controle heeft en op een hoog niveau functioneert.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Juist Joep, en daarom is het zo jammer dat Citro een clubje van notoire zuiplappen dreigt te worden, die bij een calamiteit in kennelijke staat vanuit de snek de zee opmoeten.

  2. Zonder dhr Kooyman, Dirk Braakman en een aantal andere mannen van het eerste uur, was er geen Citro geweest. Vele mensenlevens zijn gered met hulp van de Citro.
    Een terechte waardering voor iemand die zich decennialang geheel vrijwillig en zonder betaling heeft ingezet om de medemens te helpen.

    Hier mogen velen op dit eiland inderdaad een voorbeeld aannemen, met name alle personen die zich schuldig maken aan corruptie, zelfverrijking, fraude, diefstal etc etc.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -