28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 08:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Gokbedrijven in ongelijk gesteld

Met vonnissen

Zowel trustbedrijf als licentiehouder verantwoordelijk een aansprakelijk

Willemstad – In hoger beroep is het op Curaçao gevestigde online gokbedrijf Cyberluck – met als handelsnaam Curaçao e-Gaming – wederom in het ongelijk gesteld. Samen met het Curaçaose bedrijf Carmanco moet Cyberluck opdraaien voor geleden schade bij de gokkers (dit bedrag moet nog nader bepaald worden in een schadestaatprocedure) en 100.000 gulden betalen als voorschot op het te verwachten boedeltekort.

 

- Advertentie -

Cyberluck heeft namelijk als officiële vergunninghouder op grond van de Landsverordening buitengaatse hazardspelen, een subvergunning uitgegeven aan het bedrijf Stacktrace – met als bestuurder Carmanco – dat in mei 2015 failliet werd verklaard.

Cyberluck (en Carmanco) wordt verweten niet te hebben toegezien op het naleven door Stacktrace van de regels in de Landsverordening buitengaatse hazardspelen. Het gerecht in eerste aanleg veroordeelde Cyberluck in het betalen van de proceskosten van ruim 5.500 gulden.

In hoger beroep komt hier nog een bedrag bij van 21.000 gulden aan kosten die gevallen zijn aan de zijde van de curator. De curator moet echter ook de kosten van Cyberluck betalen, begroot op 7.000 gulden. Uit het hoger beroepsvonnis wordt de constructie verduidelijkt.

Zo heeft Stacktrace voor haar bedrijfsuitoefening bij verschillende buitenlandse banken rekeningen geopend. Een derde bedrijf, JDB Services, heeft gefungeerd als betaaladres voor de inleggen van klanten van Stacktrace. Hiermee is de inleg van spelers buiten de onderneming terechtgekomen wat onrechtmatig is.

- Advertisement -

Uit het vonnis blijkt dat de bedrijfsvoering van Stacktrace ernstig tekortschoot, ‘in het bijzonder waar het ging om het waarborgen dat het prijzengeld tijdig werd uitgekeerd en dat binnen de vennootschap voldoende middelen aanwezig waren om die uitkeringen te kunnen doen’.

Dat Cyberluck aansprakelijk wordt gesteld vloeit ook voort uit het feit dat de exploitatie van Stacktrace gebeurde op de website Lock Poker onder vermelding van het zegel van Curaçao e-Gaming, de handelsnaam van Cyberluck. Het vonnis bevestigt ook nog eens dat Cyberluck verantwoordelijk gehouden wordt omdat er een subvergunning is verleend en er dus geen sprake is van overdacht van de vergunning.

,,De rechten zijn bij de licentieovereenkomst niet overgedragen, maar in gebruik gegeven aan Startrack. Cyberluck is vergunninghouder gebleven”, aldus het vonnis.

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

2020 04 14 – CUR2018H00148 … by Knipselkrant Curacao on Scribd

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

  1. Thanks redactie.

    Hopelijk stimuleert dit vonnis andere slachtoffers om hun recht te gaan halen, al dan niet via de daarvoor opgerichte commerciele stichting, want nu vinden ze gehoor bij noch de vergunninghouder noch de vergunning verlenende instantie.

  2. @Beste Harold,

    Het spijt ons, het staat er nog maar er waren heel even serverproblemen. Dit zijn inmiddels verholpen. Please refresh page, beide vonnissen staan er en zijn downloadable.

    Vriendelijke groeten,
    KKC redactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -