ParadiseFM | Financiële overheidssteun wordt concreet

Noodfonds voorzitter Daisy Tyrol-Carolus

Mensen die een aanvraag indienen voor financiële hulp, krijgen in de week van 27 april het geld binnen. Dat is vanmorgen bekendgemaakt tijdens de persconferentie.

De aanvraag moet gedaan worden via fondodisosten.org. Deze website is vanaf de 18e actief. De aanvraag moet binnen zijn voor woensdag aanstaande. Eerdere aanvragen via minegoshi komen te vervallen.

Welke steun wordt gegeven?
– Werkgevers kunnen 20 tot 80 procent van de salarissen van hun werknemers vergoed krijgen. Het werkgeversdeel dat aan de SVB betaald moet worden, is vrijgesteld voor april, mei en juni. Het werknemersdeel moet wel worden betaald.
– Mensen die door de coronamaatregelen geen werk meer hebben, kunnen aanspraak maken op 1000 gulden per maand voor april, mei en juni. Als je voor die tijd al werkeloos was, heb je ook recht op een vergoeding.
– Ondernemers zonder werknemers kunnen 1335 gulden per maand krijgen de komende drie maanden. Als je bedrijf niet ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, kan dit alsnog gedaan worden met behulp van MEO. Je maakt daarna ook aanspraak op het geld.
– Mensen in de onderstand hebben recht op 75 tot 225 gulden, afhankelijk van de grootte van het gezin
– Ook voor mensen die niet in een van deze groepen passen, is wellicht steun beschikbaar. Aangeraden wordt om een aanvraag in te dienen.

Bron: ParadiseFM

28 Reacties op “ParadiseFM | Financiële overheidssteun wordt concreet

 1. Curacao revisited

  @Samuel: Steven is een slimme vos. Die wacht even tot de storm is overgewaaid en het geld vanuit Nederland er is, en komt daarna ten tonele alsof het “business as usual” is.
  Dat onze toekomstige minister van economie in geen velden of wegen te vinden is tijdens een economische ramp, zegt wel veel hoeveel hij betrokken is bij de gemeenschap

 2. Heeft iemand Steven Martina nog gezien de laatste maanden?
  Hij zou op 23 maart toch weer als minister aantreden.
  Woont hij nog op Curaçao ?

 3. @E Berdat

  Tur rason di mundu bo tin … un pueblo ku ta pasa den hamber anto un gobierono eligi ku no ta provee, mirando ku e fondo nan tei foi Hulanda ku tambe ta pasando den crisis. Mi ta spera ku no mester bin asina lew ku atrobe ta bai pasa lokual a pasa den pasado.

  Pasobra e or’ei no a sinja nada foi pasado. Mester di hende ku sa di karga responsablidat pa un pueblo. Anto menos hende ku ta kere ku nan ta eligi pasobra nan ta popular.

 4. Curacao revisited

  @kk: eens they talk the talk but don’t walk the walk. Chos romero die predict over ethiek en vervolgens lijdzaam toeziet hoe giro failiet gaat. Saleh die schrijft “een leven om te dienen, niet om te verdienen” en ENNIA de afgrond in laat gaan. Reinald Curiel die meer bij happy hours te vinden was dan beslissingen nemen om de ENNIA polishouders te beschermen. Martina met zijn grootspraak over space travel, 1000 koeien en allerlei droom kastelen. Allemaal mooie praatjes en als deze mensen geen YDK of YDB waren geweest, waren ze allang ontslagen

 5. Noem.me zeikerd zoveel je wilt.

  Dat maakt het feit niet MINDER waar dat “Bankers” , RvCers, Directeuren, consultants, RA’s , Noodregeling “heroes” , en ministers als Martina en Begina die er vooralnvanwege hun kleur zitten dan wat anders, de boel goed genaaid hebben met hun belabberde moraal en werkethos.

 6. Curacao revisited

  “Waarom is het hem niet gelukt ? Waarom, waarom , waarom.
  Dios so sa.”
  words are cheap, you talk tht talk but don’t walk the walk. Is Aqualectra een beter bedrijf geworden door Steven Martina? Is Guardian een beter bedrijf geworden? Dus waarom zou Steven Martina als minister MEO opeens wel gaan functioneren? Net zoals Begina een typisch voorbeeld van een praatjesmaker met de juiste huidskleur die nog nooit iets concreets heeft neergezet, en zo zijn er velen op dit eiland

 7. Abraham Mossel

  @ Marlon, en jij zeikt gestaakt mee in de KKC. Je bent van mij een L.m L.L, krijg nog 2.500,oo van je, schade aan mijn auto toen U niet verzekert was???. Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten!.

 8. Erin of eruit

  Er dient een keuze gemaakt te worden. Erin of eruit?

  Of je wordt onafhankelijk en treedt als Suriname de eigen toekomst tegemoet inclusief een agressief opdringend Venezuela, een expansief en neokoloniaal China en een genadeloze Latijns-Amerikaanse maffia.

  Of je wenst je een Koninkrijk zónder koloniale gunstverhoudingen en mét een volwaardig meedraaien in een democratisch bestel.

 9. De kern;
  Er resteert praktisch en constitutioneel dan ook nog maar één optie. Schaf het Statuut af en vorm de Nederlandse Grondwet om tot de Koninkrijksgrondwet. Maak van de Caribische eilanden één provincie en zes gemeenten naar Nederlands model.

 10. Een oplossing, ik denk alleen dat de politiek, hier en in Nederland het niet wil. Maar die mogelijk het beste is voor de bevolking
  https://koninkrijk.nu/2020/04/17/hoog-tijd-om-het-statuut-af-te-schaffen/

 11. …..”Waarom is het hem (S.Martina) niet gelukt ? Waarom ?”…[email protected]

  Omdat een goede “logos” absoluut geen garantie is voor een goede “ethos”.

  En aan die “ethos” ontbrak het hem nou juist.

  Daarnaast is er de “pathos”.
  Als hij echt empathisch was en wat meer betrokken was bij het wel en wee van de bevolking en het hogere belang, had hij zich heel goed in kunnen zetten met zijn “logos”.

  Maar hij had meer empathie voor zijn eigen belangen, zoals met de meeste politici het geval is.

  De minister die ECHT wat wil doen voor het volk zal volharden en een manier vinden om dat te realiseren, de anderen zoeken een excuus!

  Luister maar naar al die excuus Ministers, altijd de schuld van de voorganger, of als er niemand meer is om te beschuldigen komen de koloniale en slavenkaarten te voorschijn, en uiteindelijk komt het allemaal door Nederland. Zo zwak en doorzichtig deze excuus ministers, zelfs hun excuses zijn zwak. Daar zijn ze niet eens goed in.

  Daarom moeten er veel duidelijkere gerichtere en meetbaardere prestatienormen worden ontwikkeld tav good governance en bestuurkwaliteiten met strikte dichtgetimmerde code of ethics, zodat mediocre wannabe vreemdgaan en partijdienende , heerenben hoeren lopende ministers ( en directeuren) die even zitten om ta pappen en nathouden, direct door de mand vallen.

 12. Vlgs mij doet MC William het beter dat don Steven Martina.
  Hopi scuma , pero poco chululati. Steven wel te verstaan.
  Zware teleurstelling. Steven wel te verstaan.
  Ik ken hem van de KUB in Tilburg en had alle hoop op hem gevestigd.
  Maar er zat niet veel in. E no a logra nada. Net net nada.

  Hij heeft een academische opleiding achter de rug. steven te verstaan. Dus hij had het moeten kunnen. Hij is geen Schotte, Constancia, Cijntje etc. Die hebben niets op school gepresteerd. Maar Steven wel.
  Waarom is het hem niet gelukt ? Waarom, waarom , waarom.
  Dios so sa.

 13. ….”het is meer iets van in het land der blinden is één blinde koning want van Mc. Williams kan je niet van één oog spreken”…..

  Want dat oog van Mc Williams waar nog wat visie in zat is door Constancia dichtgemept @Lapas.

 14. MCB een integere bank…….
  Een bank die tijdenlang zakken met dollars buiten de CBCS om (toen BNA), verhandelde en de transacties via een Naf account administreerde ( inclusief alle op- en toeslagen) en de marges in haar zak stak……

  We hebben op dit eiland echt een alternatieve interpretatie van integriteit…

  MCB = Mi Banko Corupto

 15. Curacao revisited

  @roy kabel: het woord “landgenoot” zegt alles. Het zou niet uit moeten maken waar deze vrouw geboren is, ze moet op haar prestaties beoordeeld worden

 16. Rob Kabel,

  Gelijk heb je. Knipselkrant is feite een club van zeikerds.
  Of beter gezegd oude zeikerds.

 17. Wat opvalt tijdens de dagelijkse briefings is dat het kabinet erg vol van zich zelf is, het ene compliment na het andere aan zich zelf. Ook deze mevrouw kreeg in begin behoorlijk wat veren in haar reet gestoken door de ministers dat Nederland en het cft in no time haar berekeningen naar de prullenbak heeft verwezen, doet er niet toe.

  Mc. Williams blijft aan zichzelf refereren als minister van economische zaken dus blijkbaar had ze nooit verwacht zover te komen, het is meer iets van in het land der blinden is één blinde koning want van Mc. Williams kan je niet van één oog spreken.

  Feit is dat tot nu toe deze regering niets heeft gedaan dan wat liefdadigheids organisaties vragen om hun werk via de regering te coordineren op die manier kan de overheid alsnog claimen dat ze iets gedaan hebben.

  De ministerie van SOAW schijnt 24 uur per dag te werken maar elke keer blijkt dat er niet genoeg telefoonlijnen zijn, of mensen krijgen geen response of de hoorn wordt gewoon opgegooid.

  Het is ook begrijpelijk dat de meesten zich tot de journalisten wenden want die mogen voor de ogen van bevolking 2 miezerige vragen stellen.

  Zo hebben 150 mensen die geen gehoor kregen bij één van de journalisten gemeld en één van de gevallen was schrijnend want het ging om een mevrouw die geen diabetis stripjes meer had.

  Koeiman de man die alles naar de toekomst verschuift had het met de journalist over van geeft mij de namen, ga ik het onderzoeken blijkbaar weet Koeiman niet wat betekent dat de nood hoog is en dat het nu opgelost moet worden.

  Het zal Koeiman aan zijn reet roesten of die verslaggever vervolgens de namen wel of niet aan hem geeft en of de medewerkers van SOAW wel of niet een vervolgactie nemen.

 18. Idiootnan! Boso reserva di divisa ta pa un luna so. Boso no tin sen pa kumpra kuminda, gasolin y demas kosnan riba merkado international. Bo mester di dolar merikano, dolar Canades of e pound di Inglaterra pa por kumpra kos riba merkado international. Y boso no tin niun di e sen nan ey, ta e florin antiyano di e pais Antiyas ku no ta existi so boso tin. No tin ningun crisis na Curacao. Boso mes ta kreando e crisis djis pa kita pan foi boka di e hendenan. Y ora un pueblo tin hamber boso sa kiko ta pasa? Nan lo lanta y bini ku un revolushon. Un revolushon ta pio ku trinta di mei. Habri e merkadonan y laga e hende nan traha, kumpra y bende kos pa sen por lora. Keda sin hasie pa dos siman mas y mi ta garantisa boso ku kuminda lo kaba na Curacao y unda boso ta bai kumpra kuminda. Na Venezuela? Boso ta enemigu di nan. Na Merka, boso tin suficiente dolar? Na Hulanda, boso tin euro? Pensa dos bia prome ku boso kana hasi koi kens dana kos pa tur hende. Anto ora kuminda kaba a ni e mandatarionan y direktornan di N.V. lo tin kuminda pa nan kome.

 19. @Wim. Mee eens.

 20. Kijk aan mooi dat @Rob Kabel opkomt voor zijn mede MCB genote.

 21. Alleen de site werkt niet hahaha

 22. Hou toch eens op met het altijd maar negatief zijn. Daar wordt Curaçao toch niet mee geholpen. Daisy is een intelligente, integere, gedreven en betrouwbare landgenoot die haar sporen verdient in een bedrijf wat al jaren een steunpilaar van curacao is. Sorry maar ik reageer normaal niet op reacties maar ik vind dit nu echt wel te ver gaan.

 23. Vergoed krijgen?

 24. “Werkgevers kunnen 20 tot 80 procent van de salarissen van hun werknemers vergoed krijgen.”

  Zeer vaag … “kunnen” 20 to 80 procent vergoed krijgen ? Er is een groot verschil tussen 20% en 80%. Evenals er een groot verschil bestaat tussen kunnen en zullen. Uit een pot van 90 miljoen om 6 weken te overbruggen.

  “Ook voor mensen die niet in een van deze groepen passen, is wellicht steun beschikbaar. Aangeraden wordt om een aanvraag in te dienen.”

  Seriously ? Good luck with the red tape molen op Curacao !

 25. Beter Daisy dan alweer Ivan de Windt, Betrian, Maria Liberia, Wiels , Romero, Tromp etc.
  Effe kijken of er geld verdwijnt en wat de declaraties zullen zijn.
  Voordeel van de twijfel.

  Zij heeft een redelijke naam binnen de bankwezen opgebouwd.

 26. Wat meer respect voor deze dame, bewaar je commentaar maar voor de dansleraren en dj’s in de Staten.

  Deze dame heeft wel inhoud en is al weken dag en nacht aan het werk voor onderstaande toetsenbord azijnzeikers.

 27. Je hoeft alleen dat hoofd al te zien dan constateer je meteen dat ze goed fout zit!

 28. Deze vrouw heeft alle geloofwaardigheid verloren, als iemand in deze tijd van voedselpakketten haar handtekening onder een hulpvraag aan Nederland voor 27 miljoen voor consultants durft te vragen, is ze geen knip voor haar neus waard. Wat ook onbegrijpelijk is dat zij ook steun voor supermarkten heeft gevraagd en dit terwijl ze gouden tijden meemaken en juist een extra bijdrage aan de staatskas kunnen leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *