29 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 10:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | KidsRights en familie Van der Valk helpen Curaçao in Coronacrisis

Persbureau Curacao

Zodra de lock-down het toelaat, worden vanuit de Baoase keuken de meest kwetsbare kinderen voorzien van een warme maaltijd. Die krijgen dat normaal gesproken op de naschoolse opvang. Maar de scholen en de naschoolse opvang zijn gesloten.

Willemstad – De Nederlandse organisatie KidsRights en de familie Van der Valk, eigenaar van Baoase Luxury Resort, gaan samen acute hulp bieden aan arme kinderen op Curaçao.

De hulp bestaat nu uit het verstrekken van voedselpakketten. Zodra de lock-down het toelaat, worden vanuit de Baoase keuken de meest kwetsbare kinderen voorzien van een warme maaltijd. Die krijgen dat normaal gesproken op de naschoolse opvang. Maar de scholen en de naschoolse opvang zijn gesloten.

- Advertentie -

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. De Nederlandse organisatie KidsRights ? Is er geen Curacaose KidsRights organisatie? Het uitdelen van voedselpakketten is op zich wel goed maar het is hetzelfde als iemand elke dag een vis geven i.p.v te leren vissen.

  Er zijn kinderen die deze dagen haast 24 uur per dag onder erbarmelijke omstandigheden thuis doorbrengen.

  Kan sommige van deze kinderen niet in één van de vele lege resorts (niet Campo Alegre) ondergebracht worden, waar ze onderwijs kunnen volgen en daar hun voedselpakketten nuttigen? De kosten kunnen makkelijk door de steunfonds NOW gedekt worden.

 2. Toen er nog (hollandse)nonnen de schoolleiding
  hadden werden de kinderen ook verzorgd met wat te eten. Men hoeft niet met lege maag van ‘smorgens tot eind van de middag les te volgen.
  Tijdens regendag voorziet de school droog en schone kleren aan haar kinderen.
  Leve de tijd van Hollandse nonnen op school

 3. @ Harold als de van der Valkjes nog het zelfde zijn als 43 jaar geleden geef ik je gelijk, ik heb een keer, maar daarna nooit meer een werk voor ze gemaakt. Had het Metsel en tegelwerk van der Valk hotel Haarlem aangenomen, betalingen gingen goed tot de laatste facturen, toen kwam de aap uit de mouw waar ik al voor gewaarschuwd was op de helft van het werk. ( had zelf moeten stoppen maar dat doe je niet als er nog niks aan de hand is ) Einde van het liedje er voor 40 duizend pietermannen ( guldens ) bij in geschoten ( niet ontvangen ) Doe nu een beroep op Van der Valk om die 40 duizend gulden als nog te betalen, maar dan aan KIDSRIGHTS arme kinderen curacao, met afz Gift van Aannemersbedrijf WEST NEDERLAND bv tegel en metselwerken, omstreeks 1975 . Doet van der valk een goede daad.

 4. @Williambi.e.d.
  Dat is het teken dat de moraal van deze “hoogwaardigheids” – bekleders , zoals van deze A. Begina (minister plenipotensiario).volledig uitgehold is.
  Ze schamen zich niet eens.

  En de minister plenipotensiario suplente Eunice Eisden? Misschien schaamt zij zich inmiddels wel? Zowel voor deze Minister als voor de streken van haar eigen partij?
  Je vraagt het af, want ik heb nog geen excuses gehoord.
  Stel je voor. Een minister die volmondig schuld erkent op Curaçao.

 5. @KK
  Dat zal Begina, die liever graait never nooit doen. Deze mensen zijn de schaamte allang voorbij.
  Het land staat in brand en men blijft gewoon doorgaan met liegen, bedriegen en graaien.
  De eigen bevolking kan verrekken. Zo gaat dat hier!

 6. Solidariteit in actie die wederom demonstreert hoe ontzettend onzuiver en abject de uitlatingen van de gevolmachtigd Minister waren.
  Ik hoop dat de hij de eervasn zichzelf houdt en een diepe mea culpa aanbiedt.

 7. Ik heb mijn twijfels, een van der Valk doet nooit iets gratis, nog niet eens de kers op de appelmoes.

  Als je een van der Valk een hand geeft, moet je daarna je vingers natellen.

 8. Eén ding is zeker, het leven zal na Corona nooit meer hetzelfde zijn. Denk dat voor de meeste armen dit een wake up call is.

  Deze dagen bellen veel mensen naar radio stations dat ze nog geen geld hebben gekregen en niet weten hoe ze de komende dagen door moeten.

  Als ik zie dat Nederlanders hier voedselpakketten uitdelen en zeer begaan zijn met de arme bevolking terwijl wij weten dat politieagenten en anderen juist deze dagen hun zaken vullen en hun bankrekeningen bij spekken, krijg ik een gevoel van fatalisme over de toekomst van de bevolking.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -