31 C
Willemstad
• vrijdag 19 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AD | Geen onrust op Nederlands deel Sint Maarten

HomeMediaAD | Geen onrust op Nederlands deel Sint Maarten
Het kwam tot botsingen tussen de lokale bevolking en de politie.

Philipsburg – Een vrachtboot met aan boord vrachtwagens en andere strijdkrachten die zullen worden gebruikt om demonstranten op het Franse Saint Martin te bestrijden, is gistermiddag aangemeerd in de haven van Galis Bay. Dat melden Franse media.

De rellen die al vier dagen aanhouden zijn geëscaleerd in bepaalde gebieden. Inwoners hebben belangrijke wegen gebarricadeerd en houden de toegangswegen tot de luchthaven bezet. Het kwam tot botsingen tussen de lokale bevolking en de politie.

De bevolking is boos dat de Franse regering niet heeft overlegd over de plannen die zij wil doorvoeren voor de wederopbouw van het eiland na orkaan Irma, die twee jaar geleden grote verwoestingen aanrichtte.

Op het Nederlandse deel van het eiland is veel aan de wederopbouw gedaan, maar op het Franse deel gebeurt weinig. De woede laaide op toen een onderzoeksrapport uit Parijs uitkwam waarin strengere regels zijn opgenomen en extra bouwvoorschriften zijn opgelegd voor de wederopbouw.

De onrust is niet overgeslagen naar het Nederlandse deel van het eiland. Volgens de politie zijn er geen ‘verhoogde activiteiten’ in het Nederlandse gedeelte. De winkels zijn open en alles loopt normaal.

Premier Silveria Jacobs heeft bevestigd dat zij uit veiligheidsoverwegingen de Fransen geen toestemming heeft verleend om aan het Nederlandse deel aan te meren. Vanuit Saint-Martin was daartoe een verzoek gedaan.

Jacobs heeft wel nogmaals haar solidariteit uitgesproken met de bewoners van Saint-Martin. Ze hoopt dat de situatie niet verder escaleert en heeft medische hulp of noodhulp toegezegd indien dat nodig is.

De Nederlandse overheid is bereid toeristen die weg willen uit het Franse gedeelte op te vangen. Dat staat in een persverklaring op de regeringswebsite. Reizigers die landen op de internationale luchthaven Princess Juliana op Sint Maarten kunnen niet naar de Franse kant doorreizen.

Het publiek wordt aangeraden reizen naar Saint-Martin voorlopig uit te stellen en alternatieve afspraken te maken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties