31 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 11:50

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Felle kritiek op ‘Freewindsday’

Regering Curaçao draagt 6 juni op aan Scientologyschip

Willemstad – Op Curaçao wordt op 6 juni voortaan stilgestaan bij Scientology. De regering heeft deze dag namelijk uitgeroepen tot officiële Freewindsday, opgedragen aan het schip dat door de Scientologybeweging wordt ingezet en al dertig jaar de Curaçaose haven aandoet.

De bekendmaking heeft veel losgemaakt op social media, waar met boosheid, maar vooral ongeloof wordt gereageerd op het besluit van de regering.
Op 6 juni 1988 voer de Freewinds voor het eerst de haven van Curaçao binnen. Sindsdien is Curaçao de thuishaven gebleven van SMV Freewinds en heeft het schip 865 keer de Curaçaose haven aangedaan. Om dat te ‘vieren’ is 6 juni uitgeroepen tot de officiële Freewindsday.

Op social media wordt met ongeloof gereageerd op het nieuws.

- Advertentie -

,,Dat musici zich van de domme houden als ze daar optreden is tot daaraan toe. Maar jullie zijn de leiders van dit land: jullie moeten het goede voorbeeld geven, goed voorlichten, visionair en vooruitstrevend zijn, op een eiland dat aartsconservatief is. Laten zien inderdaad dat we meedoen in de wereld, aansluiten in plaats van isoleren”, zo schrijft een bezorgde burger.

,,Nou, daarin falen jullie, door deze volstrekt bizarre zet. Ik weet het wel: de doorsnee Curaçaoënaar trekt zijn schouders op omdat ie onwetend is, en misschien hebben jullie daar op gegokt. Maar internationaal sla je een modderfiguur, en het geeft mij te denken of jullie wel echt zo modern en visionair zijn als jullie pretenderen te zijn. Ik kan alleen maar hopen dat jullie tot inkeer komen, en je de volgende keer beter laten informeren.”

Een ander schrijft in reactie op bovengenoemde post: ,,Masha danki voor het opschrijven van wat in mijn hoofd geen formulering kreeg. Teleurstellend is een understatement. Dit is gewoon niet te begrijpen.” En weer een ander: ,,Ik sluit me hierbij volledig aan. Ik vind het diep, diep teleurstellend. Inkreibel, hopi hopi tristu.”

En: ,,Bij deze bestaat juni voortaan uit 31 dagen en springt de kalender van 5 naar 7 juni. Geen Woorden Voor.”

- Advertisement -

In verschillende landen wordt Scientology als een sekte bestempeld. Met de jaren zijn verschillende oud-leden naar voren gekomen met stevige kritiek op de beweging en zijn ze uit de school geklapt over wanbeleid binnen de kerk. Er zijn talloze documentaires verschenen waarin duidelijk wordt dat leden zich blauw moeten betalen aan therapeutische cursussen en jaarlijkse contributies, maar ook dat ze te maken hebben met fysiek en mentaal geweld en in veel gevallen gedwongen worden met familieleden te breken die tegen de kerk zijn.

Op Wikipedia wordt de volgende beschrijving gegeven: ,,De Scientology-filosofie gaat uit van de aanname dat het individu een onsterfelijke geest is, die een lichaam heeft en een verstand (wat binnen Scientology niet synoniem is met de hersenen) gebruikt om met het lichaam in de materiële wereld te verkeren. Scientology wordt in het algemeen in de media als controversieel beschouwd. Met de gelieerde organisaties stelt zij zich fel te weer tegen vrijwel alle aspecten van de hedendaagse psychiatrie, omdat zij deze als pseudowetenschap beschouwt.”

In een persverklaring stelt de Curaçaose regering: ,,Via het goededoelenprogramma Way to happiness wordt al jaren geïnvesteerd in de lokale economie, onderwijs en cultuur. Door fundraising en verschillende benefietconcerten op het cruiseschip wordt veel geld ingezameld voor ondersteuning van lokale goede doelen op Curaçao, van onder meer ngo’s. Vaak betreft het projecten voor jeugdigen of sporters. Ook is er assistentie gegeven bij het opleiden van mensen voor de zeevaart. In 2017, nadat orkaan Irma over Sint Maarten raasde, bood de ‘SMV Freewinds’ hulp aan de bewoners van het getroffen eiland door middelen, menskracht en financiële steun beschikbaar te stellen.

Het schip heeft afgelopen dertig jaar met vrijwel dezelfde vaste bemanning gevaren. De bemanningsleden hebben de afgelopen jaren een positieve bijdrage kunnen leveren aan de landen die zij aandeden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Dit gaat werkelik mijn pet te boven.
    de Scientologybeweging wordt in vele landen verboden
    potentiele leden worden stap voor stap in hun richting geduwd en geven in elke zgn sessies Eigen geheimen prijs, tot een punt dat en niet meer terug kan

  2. Zover bekend zijn kerk en staat gescheiden , ergo heel deze fars is niet rechtmatig en een blamage voor deze 2 ministers en hun regering, FOEI

  3. Dat de huidige coalitie haar normen en waarden niet aan ‘universele normen en waarden’ ontleent was allang duidelijk. Dat de huidige coalitie er is voor enkel een klein deel van de bevolking (kapitaalkrachtigen) was ook allang duidelijk. Dat wij met ‘sekte-leden’ in de regering te maken hebben verklaart alles!

    @Hellmund, In de foto is niet alleen een PAR minister (politiek leider) te zien, maar ook een MAN-minister (de facto politiek leider).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

Carls’ blog | Keizer Karel

DEN HAAG - Terwijl gevolmachtigde minister Carlson Manuel in het vliegtuig zit op weg naar Curaçao (gezien zijn kruistocht tegen verspilling van geld van de Curaçaose belastingbetaler...

Democracy now! | Friday, October 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 15 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Schade Ansary bij Ennia meer dan 700 miljoen gulden

Door wanbeleid van oud-beleidsbepalers en aandeelhouders zou Ennia volgens toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) een schade hebben geleden van minimaal 700 miljoen...
- Advertentie -