30 C
Willemstad
• vrijdag 22 oktober 2021 11:54

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Foko wil deportatie kind (4) voorkomen

Fundashon Orguyo Kòrsou (Foko)

Willemstad – Fundashon Orguyo Kòrsou (Foko) doet met klem een beroep op minister van Justitie Quincy Girigorie om de verblijfsvergunning voor een vierjarig jongetje met de Venezolaanse nationaliteit toch toe te wijzen.

Omdat deportatie voor het kindje dreigt en hij in dat geval gescheiden wordt van zijn legaal op Curaçao verblijvende moeder.
De Curaçaose Immigratiedienst zou het verzoek voor een verblijfsvergunning volgens Foko hebben afgewezen, omdat het kind in de periode tijdens de behandeling van de aanvraag op Curaçao verbleef zonder een geldige verblijfsvergunning. De moeder was zich van geen kwaad bewust, omdat zij bij de aanvraag te horen zou hebben gekregen dat zij als echtgenote van een Curaçaoënaar niet in het buitenland op de afhandeling hoefde te wachten.

,,Dat kan een fout geweest zijn, maar de moeder en garantsteller (de partner, red.) zijn dus te allen tijde open en eerlijk geweest over de aanwezigheid van het kind”, aldus Foko in een zogenoemde ‘brandbrief’.

- Advertentie -

,,Het gaat hier niet om een moeder en kind die beiden geen verblijfsvergunning hebben en illegaal en ondergedoken op Curaçao verbleven, maar om een getrouwde, legaal op Curaçao verblijvende moeder die vanaf de eerste aanvraag openlijk en netjes alle informatie heeft verstrekt en documenten ingediend. Foko vraagt de minister van Justitie met klem om een humanitaire beslissing die alle indruk van discriminatie of ontkenning van de onscheidbaarheid van moeder en kind, wegneemt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Volgens @Brian, “Als er geen melk te krijgen is moeten we dan niet alle kinderen helpen in Venezuela?”. Inderdaad wij kunnen wat doen sterker nog wij kunnen heel veel doen maar de meeste van ons hechten meer waarde aan materiële dingen, de auto, juwelen, groot huis, enz. enz. Wij kennen allemaal de beelden van blanke gezinnen die arme zwarte weeskinderen uit Haïti en Afrika adopteren terwijl wij zwarten lopen te pronken met bling bling.

 2. Dit vraagt om een tactische aanpak.
  Het jongetje moet politiek asiel aanvragen.
  Foko moet Ronald Raak kamervragen laten stellen.
  De telegraaf kan familie fotos publiceren van hongerende familileden die niet meer voor t jongetje kunnen zorgen en een foto van een moeder en zoon in tranen en een geuniformeerde persoon op de achtergrond op een paginan in het AD maakt dat de minister kan zeggen dat Nederland schuldig is en de curacause dames die een pest hekel hebben aan concurrentie maar best snappen dat dat kleine mooie kereltje gered moet worden, kunnen dan ook hun moedergevoel tonen en hun fiat geven.
  Dat zou Curacau sieren en blijk geven van menselijkheid en inlevings vermogen, zonder de deur op een kier te hoeven zetten voor andere dingen.

 3. Het is natuurlijk niet iets van vandaag de dag. Ook in NL heeft men vh kinderen willen uitzetten, uiteindelijk door de mediaaandacht kunnen voorkomen. Niet voor niets werd er zo’n 15 jr geleden de organisatie een Royaal Gebaar in het leven geroepen juist om dit soort excessen te voorkomen.
  Goed dat het ook hier in de media is verschenen, druk op de ketel houden. Het is al ernstig genoeg wat er momenteel in de VS gebeurt dan kinderen en ouders gescheiden worden.
  De VN die moet opkomen voor de kinderrechten stond erbij en keek er naar.
  Ik wil maar zeggen.

 4. @ericlapas, Als er geen melk te krijgen is moeten we dan niet alle kinderen helpen in Venezuela?
  Inderdaad de persoon moet wachten in het thuisland..

 5. Beste @Brian, ik denk niet dat dit het moment is om twijfel te zaaien. Laten we zeggen het is haar kind en de baby had allang een verblijfsvergunning moeten hebben. Dit komt trouwens regelmatig voor bij vluchtelingen, de moeder moet eerst alles regelen voordat ze haar kinderen over kan laten komen. We gaan een baby van vier niet uitzetten naar een land waar zelfs moedermelk niet te krijgen is.

 6. Het oppakken van de kinderen op school was enkel het begin. Girigorie is zeker niet op de hoogte van de veroordeling door de VN (schending van mensenrechten) van het Trump beleid waarbij kinderen van hun ouders gescheiden worden.
  Foko doet er goed aan dit openbaar te maken. Is van belang als politici weer om een mandaat vragen.

 7. Beste @Mossel, er is niets doms aan wat FOKO mee bezig is. Het is absurd dat de immigratiedienst waarvan hoge ambtenaren in het verleden wegens corruptie zijn opgepakt, op basis van een futiliteit de aanvraag afwijst. Door deze publiciteit weten wij in elk geval wat voor hufters bij de immigratiedienst werken. Girigorie had allang een positieve beslissing in het voordeel van dit gezin moeten nemen.

 8. Heel dom van FOKO om dit via de media te spelen, had je beter persoonlijk en op de man af kunnenspelen, nu zijn er al een stal Aasgieren die er op wachten het spel ook zo te spelen dom dom dom maar dat kan je verwachten van een YDK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Nederland en de eilanden moeten zich meer inspannen voor klimaatverandering

Er is een gebrek aan aandacht voor klimaatverandering op de eilanden in Caribisch Nederland en in Nederland zelf. Dat stelt de Dutch Caribbean Nature Alliance, DCNA. Die...

DolfijnFM | Voormalig Arubaanse minister Paul Croes in cassatie

Voormalig minister Paul Croes gaat in cassatie bij de Hoge Raad. Hij kan zich niet vinden in de manier waarop de rechtbank heeft geoordeeld over zijn ambtelijke...

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten. Alle foto’s zijn op Curaçao...

DolfijnFM | Salarissen in de geestelijke gezondheidszorg waarschijnlijk later uitbetaald

Personeel van de Caprileskliniek krijgt deze maand zijn salaris waarschijnlijk later dan normaal. GGz, de stichting in de Geestelijke Gezondheidszorg heeft belastingschulden. De Belastingdienst heeft nu beslag gelegd...

FD | Europees Parlement kapittelt Hoekstra om brievenbusfirma

Gaby de Groot Johan Leupen | Financieel Dagblad Het Europees Parlement heeft donderdag opgeroepen tot grondig onderzoek naar misstanden die zijn genoemd in de publicaties rond de Pandora...

ParadiseFM | Erven Maal willen Oostpunt eindelijk ontwikkelen

De familie Maal, eigenaar van Oostpunt, hebben grote plannen met het oostelijk deel van het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De familie zit in een rechtszaak...
- Advertentie -