26 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Curatoren Insel Air geven niet op

‘Boedeltekort zou 99 miljoen dollar lager zijn uitgevallen’| Jeu Olimpio

Willemstad – De curatoren van het failliet verklaarde Insel Air International beraden zich nog over een bodemprocedure tegen interCaribbean op de Turks- en Caicoseilanden.

,,Feit is immers dat het boedeltekort van Insel 99 miljoen dollar lager zou zijn uitgevallen, als interCaribbean de genoegzame zekerheid wél gesteld zou hebben. Voor het entameren van een bodemprocedure is toestemming van de rechter-commissaris vereist, die nog niet is verzocht”, schrijven de curatoren.

Er zijn vlak voor faillissement diverse procedures gevoerd tegen interCaribbean rond de overname. In kort geding heeft het Hof geoordeeld dat interCaribbean niet gehouden kon worden tot genoegzame zekerheidstelling voor het crediteurenakkoord en niet gehouden kon worden de aandelen in Insel Air over te nemen, als er geen voor interCaribbean aanvaardbare eigendomsstructuur zou worden gerealiseerd. Dit heeft te maken met de zogenaamde ‘local ownership’-vereisten.

Dat de curatoren – Rogier van den Heuvel en Stan van Liere van het advocatenkantoor VanEps Kunneman VanDoorne – nog een bodemzaak overwegen is naar hun zeggen in de kern omdat zij van oordeel zijn dat het Hof ‘onvoldoende gewicht heeft toegekend’ aan ten eerste de bekendheid van interCaribbean met de ‘local ownership’-vereisten en, op de tweede plaats, het gegeven dat het Land Curaçao daartoe ‘precies de comfort heeft gegeven die partijen van tevoren overeen waren gekomen’.

Bij beschikking van 16 januari 2019 heeft het Gerecht in eerste aanleg van Curaçao de zogeheten homologatie van het schuldeisersakkoord van 4 december 2018 geweigerd. Op 21 januari heeft interCaribbean Airways Ltd., gevestigd op de Turks- en Caicoseilanden, hoger beroep ingesteld van de beschikking van 16 januari. Ook de bewindvoerder had hoger beroep ingesteld tegen de beschikking.
De curatoren: ,,Kort gesteld heeft het gerecht de homologatie van het schuldeisersakkoord geweigerd op grond dat nakoming van het akkoord van 4 december 2018 onvoldoende was gezekerd.”

Ter zitting in hoger beroep is vast komen te staan dat zowel Insel Air als interCaribbean geen mogelijkheden meer heeft gezien om uitvoering te geven aan de Heads of Agreement van 16 november 2018. Daarmee is ook uitgesloten dat interCaribbean voldoende zekerheid stelt voor de nakoming van het schuldeisersakkoord, aldus het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

Het Hof heeft daarbij overwogen dat de vergunning van Insel om te mogen vliegen is verlopen, zij haar operaties heeft gestaakt en dat er geen zicht is op verbetering van de situatie. Uit het onderzoek is gebleken dat zij meerdere schulden onbetaald laat en dat zij in de toestand verkeert van te hebben opgehouden te betalen. Op 26 februari 2019 heeft het Hof Insel in staat van faillissement verklaard.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

  1. Blijkbaar staat er nog wat geld op de lokale bankrekening van Insel dat de curator ook wil hebben. En krijgt, als preferente krediteur.

    Ro-aasgier van de Heuvel zuigt het laatste druppeltje lijkvocht uit het reeds lang begreven Insel Air.

    Hoe is het eigenlijk met Edward Heerenveen en Jurgen Lippinkhof die de door hun wanbeleid enorm opgeblazen luchtballon Insel hebben laten klappen?

  2. Deze curatoren weten ook niet van ophouden dus laten we hopen dat ze uit de failliete boedel van InselAir betaald worden. Als deze heren even geduld hebben zullen in de komende tijd veel meer faillissementen bij komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -