26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 06:46

ParadiseFM | Horeca hoopt op versoepeling

Werknemers in de horeca hopen dat er na meer dan drie weken lockdown binnenkort sprake kan zijn van enige versoepeling van de coronamaatregelen. Dat meldt de Extra vandaag....

PB | Koning Willem-Alexander spreekt over coronabesmettingen en vaccinatieprogramma op Curaçao

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagavond 14 april online gesproken met gouverneur George-Wout van Curaçao, met het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement...

PBC | Qatar Airways via JetBlue naar Curaçao

Persbureau Curacao NEW YORK – Vanaf 19 april aanstaande gaat de Amerikaanse prijsvechter JetBlue tickets verkopen voor vluchten van Qatar Airways van negen Amerikaanse luchthavens naar Doha in...

PBC | Politie Curaçao op zoek naar vermiste Suzette

Persbureau Curacao De politie van Curaçao is opzoek naar de 16-jarige Susette Perez Martines. Ze is hier geboren en liep zaterdag 30 januari, ruim twee maanden geleden, weg. Zij...

PBC | Vier patiënten bezweken aan Covid19 in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Vier patiënten zijn sinds gistermiddag bezweken in het CMC aan de gevolgen van corona. Het totaal aantal slachtoffers op Curaçao, sinds het begin van de corona-uitbraak...

DH | US citizens being evacuated from St. Vincent to St. Maarten via cruise

PHILIPSBURG--The United States (US) Embassy is coordinating with Royal Caribbean Cruises for a maritime evacuation of US citizens from St. Vincent to Dutch St. Maarten on Friday,...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAD | Red tape treft hotel

AD | Red tape treft hotel

Brion City Center & Hotel wacht op tax holiday | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein is zo goed als klaar. Maar de toekenning van belastingfaciliteiten, algemeen bekend als ‘tax holiday’, aan Brion City Center & Hotel laat op zich wachten.

Daardoor is het nog niet mogelijk de spullen die in het buitenland zijn gekocht op transport te zetten. Het gaat om meubilair voor de inrichting van de 80 kamers en apparatuur, onder andere voor de keuken van het restaurant.

Eigenaar Akash Soemeer heeft gisteren in een mail aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aangedrongen op het snel afhandelen van de procedure. ,,We voldoen aan alle criteria om in aanmerking te komen voor een tax holiday. Als die is toegekend aan ons bedrijf kunnen we de goederen vrij van invoerrechten op het eiland krijgen.”

Het verzoek om in aanmerking te komen voor wat op dit moment officieel heet ‘Tijdelijk landsbesluit belastingfaciliteiten’ werd volgens Soemeer ongeveer drieënhalve maand geleden ingediend bij het ministerie van Financiën. Daarmee is de termijn van drie maanden waarbinnen de sectordirecteur Fiscale Zaken een beslissing moet nemen over het al dan niet toekennen van de belastingfaciliteiten overschreden. De inrichting van het hotel is daardoor vertraagd. Dat terwijl de wetgeving juist werd ingevoerd om flinke investeringen in de Curaçaose economie te stimuleren.

Soemeer zegt op allerlei manieren te hebben geprobeerd vaart te brengen in de zaak, maar zonder resultaat. Het hotel aan het Brionplein wil graag in november open, maar de vraag is of dat lukt nu er nog geen bericht is van Fiscale Zaken. Soemeer hoopt dat ‘de tax holiday binnen twee weken binnen is’. Dan kunnen de goederen op transport. Het duurt dan nog maximaal 60 dagen voordat de vracht op het eiland is.

De 33-jarige vastgoedman kocht het complex aan het Brionplein december vorig jaar op een veiling voor 8,7 miljoen gulden op naam van Trinity Rio Hotel bv. Het gerenoveerde hotel heeft tachtig frisse, modern ingerichte kamers, een zwembad, een spa-ruimte, een restaurant en een receptie. Bovendien wordt Brion City Center & Hotel uitgerust met moderne gadgets. De deur van hun hotelkamer kunnen gasten bijvoorbeeld openen via een mobiele telefoon.

Alle commerciële units op de begane grond zijn inmiddels verhuurd, onder andere aan restaurant Queen Royalty, Brion Convenience Store en Pizza Hut. Binnenkort komen Tommy Burger, dat nu nog is gevestigd aan Mambo Boulevard, en bar-restaurant Noir naar het Brionplein.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

  1. Wat een negatieve reacties. De tax-holiday is er om nieuwe investeringen aan te trekken. Dat is een goede maatregel. Het artikel gaat er juist om dat er een enorme burocratie is. Iets waar ik al eerder op heb gewezen. Dat komt het investeringsklimaat niet ten goede.

  2. Wat gebeurt nadat het tax-holiday verloopt? De eigenaar verkoopt de boedel en verklaart zich bankroet. Is dat billijk tegenover de belastingbetalers?

  3. Dit is exact het probleem van curacao: sommige mensen en instanties betalen geen belasting en komen er mee weg met als argumenten zoals werkgelegenheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties