28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

AD | Red tape treft hotel

Brion City Center & Hotel wacht op tax holiday | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein is zo goed als klaar. Maar de toekenning van belastingfaciliteiten, algemeen bekend als ‘tax holiday’, aan Brion City Center & Hotel laat op zich wachten.

Daardoor is het nog niet mogelijk de spullen die in het buitenland zijn gekocht op transport te zetten. Het gaat om meubilair voor de inrichting van de 80 kamers en apparatuur, onder andere voor de keuken van het restaurant.

Eigenaar Akash Soemeer heeft gisteren in een mail aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aangedrongen op het snel afhandelen van de procedure. ,,We voldoen aan alle criteria om in aanmerking te komen voor een tax holiday. Als die is toegekend aan ons bedrijf kunnen we de goederen vrij van invoerrechten op het eiland krijgen.”

Het verzoek om in aanmerking te komen voor wat op dit moment officieel heet ‘Tijdelijk landsbesluit belastingfaciliteiten’ werd volgens Soemeer ongeveer drieënhalve maand geleden ingediend bij het ministerie van Financiën. Daarmee is de termijn van drie maanden waarbinnen de sectordirecteur Fiscale Zaken een beslissing moet nemen over het al dan niet toekennen van de belastingfaciliteiten overschreden. De inrichting van het hotel is daardoor vertraagd. Dat terwijl de wetgeving juist werd ingevoerd om flinke investeringen in de Curaçaose economie te stimuleren.

Soemeer zegt op allerlei manieren te hebben geprobeerd vaart te brengen in de zaak, maar zonder resultaat. Het hotel aan het Brionplein wil graag in november open, maar de vraag is of dat lukt nu er nog geen bericht is van Fiscale Zaken. Soemeer hoopt dat ‘de tax holiday binnen twee weken binnen is’. Dan kunnen de goederen op transport. Het duurt dan nog maximaal 60 dagen voordat de vracht op het eiland is.

De 33-jarige vastgoedman kocht het complex aan het Brionplein december vorig jaar op een veiling voor 8,7 miljoen gulden op naam van Trinity Rio Hotel bv. Het gerenoveerde hotel heeft tachtig frisse, modern ingerichte kamers, een zwembad, een spa-ruimte, een restaurant en een receptie. Bovendien wordt Brion City Center & Hotel uitgerust met moderne gadgets. De deur van hun hotelkamer kunnen gasten bijvoorbeeld openen via een mobiele telefoon.

Alle commerciële units op de begane grond zijn inmiddels verhuurd, onder andere aan restaurant Queen Royalty, Brion Convenience Store en Pizza Hut. Binnenkort komen Tommy Burger, dat nu nog is gevestigd aan Mambo Boulevard, en bar-restaurant Noir naar het Brionplein.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

6 reacties

  1. Wat een negatieve reacties. De tax-holiday is er om nieuwe investeringen aan te trekken. Dat is een goede maatregel. Het artikel gaat er juist om dat er een enorme burocratie is. Iets waar ik al eerder op heb gewezen. Dat komt het investeringsklimaat niet ten goede.

  2. Wat gebeurt nadat het tax-holiday verloopt? De eigenaar verkoopt de boedel en verklaart zich bankroet. Is dat billijk tegenover de belastingbetalers?

  3. Dit is exact het probleem van curacao: sommige mensen en instanties betalen geen belasting en komen er mee weg met als argumenten zoals werkgelegenheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -