AD | ‘Curaçao’ op shirt eredivisieclub Ajax

‘Curaçao’ was tussen 2008 en 2011 al eens hoofdsponsor van NEC, toen volledig bekostigd door de goededoelenstichting Fundashon Bon Intenshon | Antilliaans Dagbla

Willemstad – Ajax voetbalt vanaf komende zondag – wanneer de Eredivisiecompetitie met de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wordt hervat – met de naam ‘Curaçao’ op de mouw.

De landskampioen van Nederland heeft namelijk een sponsorovereenkomst gesloten met de Curaçao Tourist Board (CTB), waardoor voor het eerst in de historie van de populaire Amsterdamse club een sponsor zichtbaar op de mouw van het shirt is.

De opvallende deal kreeg gisteren direct al veel publiciteit van Nederlandse media. De sponsorovereenkomst loopt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2023.

Financiële details over de deal werden gisteren niet bekendgemaakt, door Ajax noch door minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling. Er zou volgens Ajax-watchers twee of drie miljoen mee zijn gemoeid, met een veelvoud ervan aan publicitaire waarde.

Naast de zichtbare promotie voor Curaçao op de mouw van Ajacieden, houdt het akkoord ook in dat Ajax 1 en het team van Ajax Legends Curaçao bezoeken. Tijdens dit bezoek worden verschillende promotionele evenementen georganiseerd, zo laat de CTB weten.

Mc William zal komende zondag ook aanwezig zijn bij het duel tussen Ajax en Sparta in de Amsterdam Johan Cruijff ArenA om het logo te onthullen. ‘Curaçao’ was tussen 2008 en 2011 al eens hoofdsponsor van NEC, toen volledig bekostigd door de goededoelenstichting Fundashon Bon Intenshon.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AD | ‘Curaçao’ op shirt eredivisieclub Ajax

 1. Nee niet direct nodig wto moet een permanente zetel voor curaçao toestaan en dan kan het eiland om het even wie als afgevaardigde sturen het eiland betaald en bepaald. Alleen het eiland heeft niets bij de wto te zoeken er is geen belang van het eiland dat daarmee gediend wordt. Zondermeer zijn er mensen die zich belangrijk vinden en graag geld van burgers uitgeven die er anders over denken. En helaas die bepalen ook nog

 2. Peter van Leeuwen

  Als je denkt dat het niet gekker kan….. op de rand van de economische afgrond Voor Curaçao ‘investeert’ CTB 30% van haar budget aan de rijkste club in Nederland. Ajax hoopt met deze sponsoring “structureel aansluiting bij de Europese top te krijgen”. Wat Curaçao hiermee denkt te bereiken laat zich raden. Het lijkt er vooral op dat de bevolking iets op de mouw gespeld wordt….

 3. @dislect
  Een zetel bij de WTO daar moet je meer voor in je mars hebben dan een ene McW die alleen maar als windowdressing fungeert?

 4. Minister Griezèl Smèk Milion “spat” met geld van de pueblo, maar strijkt met de “eer”.

  Goede “wijn” behoeft geen krans, maar dan moet je wel goede wijn hebben, en zolang hier toeristen ontvoerd, beroofd, toegetakeld en van kustrotsen geworpen worden, kun je niet bepaald van goede wijn spreken.

  Steek die miljoenen in die zaken waar het vruchten afwerpt, een veilige reisbestemming voor toeristen.

 5. Zoals alle huisdieren van de beerput, is de motivatie eigenbelang, er is een deal met ajax gemaakt om cijfers niet openbaar te maken (ajax wil niet ingaan op de hoogte en details, klink dit bekent? Zie klesh deal) en dus kan er gegoogeld worden met gelden en ook hier loopt weer een gelukkige kakerlak. Wat ze nog niet door schijnt te hebben is dat ajax wel jaarcijfers publiceert of ze weet het wel maar de accountant maakt het goed.
  Geld aan ajax geven dat leverd wat op! En armoede bestrijding wordt aan ge werkt. De armen/zieken gaan we laten creperen en dat is armoede bestrijding forti stile. In tussen hoopt McW op een zetel bij de WTO

 6. Knap schandalig dit. Want laten we wel ween het CTB wordt door de gemeenschap opgebracht!!
  Misschien kan McW zich bekommeren over de armoede??

 7. Ik mag hopen dat deze hoogmoeds waanzin ongedaan gemaakt kan worden en dat kosten voor deze onzin op de verantwoordelijke politici verhaald kan worden

 8. Mag hopen dat ze ook een afspraak heeft met vertegenwoordigers van ministerie economische zaken in Nederland.

  Nee, Dat zal een andere trip worden

 9. Mag hopen dat deze minister niet alleen naar Nederland vliegt om dit kleine logotje te onthullen. Mag hopen dat ze ook een afspraak heeft met vertegenwoordigers van ministerie economische zaken in Nederland.
  Maar ja, het is een goede combinatie. Ajax en Curaçao. Beiden hebben last van hoogmoeds waanzin. Beiden willen meedoen met de grote jongens. De wil is er, maar de uitwerking ervan is nul,nul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *