28 C
Willemstad
• zondag 26 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD commentaar | Braam last voor zichzelf

HomeMediaAD commentaar | Braam last voor zichzelf
Terwijl hij eerst ontkent, zegt hij daarna - als het eenmaal toch op straat ligt - dat zijn voormalige partij alles al wist. Het is het een of het ander, maar niet allebei
Terwijl Braam eerst ontkent, zegt hij daarna – als het eenmaal toch op straat ligt – dat zijn voormalige partij alles al wist. Het is het een of het ander, maar niet allebei.

Het Statenlid, de arts Eduard Braam, doet er verstandig aan om zijn zetel in het parlement van Curaçao direct ter beschikking te stellen, op te stappen en het college van de volksvertegenwoordiging te verlaten. Hij is het niet waardig om de bevolking te vertegenwoordigen.

Niet alleen nam hij met slechts 202 persoonlijke stemmen – bij lange na niet genoeg om met 3.762 stemmen een zetel te bemachtigen – één van de 21 belangrijke posities in het parlement mee. Dit zonder overtuigend valide reden, maar enkel uit persoonlijk gewin, namelijk omdat hij naar eigen zeggen van PAR geen minister mocht worden.

Dus géén fundamenteel principieel of ideologisch verschil van inzicht met de partij waarmee hij brak, maar puur en alleen om er zelf beter van te worden. En niet alleen bracht hij daarmee de formatie (onder aanvoering van MAN) van een nieuwe regering, waar de burgers en bedrijven om schreeuwen, willens en wetens in gevaar. Sterker, volgens aanhoudende – niet betwiste – geruchten zou hij al aansluiting hebben gezocht en misschien zelfs gevonden bij de alternatieve coalitie (aangestuurd door MFK/Schotte). Daarmee heeft Braam welbewust, uit rancune omdat hij zijn ‘ding’ niet kreeg, het belang van een hele natie in de waagschaal gelegd.

De maatschappelijke verontwaardiging hierover heeft ertoe geleid dat een deel van zijn duistere, tot nu toe verzwegen verleden boven water is komen drijven. Dat moet Braam niet zijn voormalige partij of de media als ‘de waakhond van de maatschappij’ kwalijk nemen, maar daarvoor allereerst bij zichzelf te rade gaan. Bovendien staan de schijnwerpers nu eenmaal extra groot en fel op met gemeenschapsgeld betaalde politici zoals een Statenlid. Hoge bomen vangen veel wind. Een dubieus verleden hebben is tot daaraantoe.Lees verder op Antilliaans Dagblad

Het wordt pas echt ernstig als een parlementariër, die een paar dagen daarvoor nog plechtig de eed heeft afgelegd, eerst in alle toonaarden alles ontkent als hem er recht op de man af naar wordt gevraagd. En ongekend kwalijk is het dreigen met maatregelen tegen degene(n) die het wagen hiermee naar buiten te treden. Zeker als daarna tóch blijkt dat alles klopt en de feiten bovendien zeer schokkend zijn. Braam is strafbaar gesteld wegens ontucht met een 16-jarige onevenwichtige en dus kwetsbare patiënte (hij beweert dat het een ex-patiënte betrof, maar de Hoge Raad oordeelt dat er wel degelijk nog een arts/patiëntrelatie was). Dat is niet alleen ‘strafbaar’ volgens de rechters in meerdere instanties, het is ook volstrekt moreel-ethisch onverantwoordelijk en verwerpelijk.

Het is maar goed dat Braam met een dergelijke veroordeling als arts geen minister van Gezondheid is geworden. Ook het Statenlid Braam heeft zich echter in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd. Niet alleen vanwege wat hij noemt ‘ouwe koeien uit de sloot’, maar tevens door zijn gedraai en bij herhaling leugenachtige optreden.

Terwijl hij eerst ontkent, zegt hij daarna – als het eenmaal toch op straat ligt – dat zijn voormalige partij alles al wist. Het is het een of het ander, maar niet allebei.

Parlementariërs werken en stemmen (onder andere over strafwetgeving of wetgeving op het gebied van de gezondheidzorg) ‘zonder last of ruggespraak’, dat wil zeggen: in alle vrijheid en druk van derden. Braam heeft een andere ‘last’: last van zichzelf door het gemis aan geloofwaardigheid en betrouwbaarheid. Zo kan hij het belangrijke en waardige werk van een volksvertegenwoordiger niet uitvoeren zoals het hoort.

Als ‘aangeschoten wild’, parlementair jargon voor een politicus die niet langer houdbaar is op een bepaalde positie, kan hij maar één ding doen: de eer aan zichzelf houden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Als enge Eduard opstapt moeten Schotte, Thode en Constantia (goh wat toevallig, allemaal MFK) ook opstappen want zij hebben allemaal ook een strafblad en families in de criminaliteit.

  2. De schuld mag je ook bij de partij van Zita leggen, niemand die mij verteld dat de verkrachtingszaak niet bekend was.
    Dit subject, oftewel zedendelinquent stapt natuurlijk zelf niet op. Ik neem derhalve aan dat een door de HR verorrdeeld subject niet in de staten kan blijven. Ik zou zeggen collegae doe uw plicht, al weet ik dat er velen van u wel een erg dikke laag boter op het hoofd hebben
    duidelijke editorial in het AD, CHAPEAU..

  3. Perfecte commentaar van, sinds Willems er hoofdredacteur is, de met afstand BESTE KRANT van Curacao, het Antilliaans Dagblad.

    Eduard Braam, ordinaire zeteldief en kiezersbedrieger, vuile verkrachter (een 40 jarige arts met een 16 jarige patient!!!) verdient het om volledig afgemaakt te worden en dat geldt ook voor iedereen (patienten en ondernemingen) die nu nog gebruik maken van de diensten van deze vuile ranzige delinquent.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties