29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024

Extra | Journaal 17 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 16, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 15, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

KKC | De Chinese ATM van Curacao!

HomeMediaKKC | De Chinese ATM van Curacao!

19 reacties

 1. Alles in zogenaamd weer eens overhaast in landsbelang?? Net als die toestand met die Chinese camera’s? Kwamen die verkeersdrempels toevallig ook uit China?
  Een arts / MP , die de artsenstand tot schande is!!! Een langzame genocide van een deel van de bevolking is voor hem (en de rest van de regering) akkoord 🙁
  Wat een schande!

 2. Jos blijft een Troll van Gerrit de Raaf en de PS hangbuikzwijn K de medemoordenaar van Helmin hij stond erbij en keek er naar,schooier! pas op Jos

 3. @ Jos, Troll van Gerrit de Raaf, je kraai’t net zoveel onzin uit je kanis, als de veroordeelde Gerritje die het land curacrim onderhands heeft verkocht aan de maffia.

 4. Curaçao Independiente, je hebt het over de koloniale tijd. In die tijd werden contracten voor meer dan voor 40 jaar en zelfs voor 90 jaar afgesloten omdat kolonisten bang waren hun winsten kwijt te raken.
  Maar wat schetst mijn verbazing, Curaçao wil zichzelf voor 40 jaar laten bedonderen? Dit kan echt niet meer in deze tijd.
  Max. 12 jaar en om de 12 jaar revisie qua milieunormen zoals het hoort en zoals beschaafde westerse landen het doen!

 5. Dom of niet, het is wel oerdom om Curaçao 40 jaar lang aan de Chinezen te binden zonder de kans om de vergunning tussendoor te herzien. Dingen veranderen en men kan niet 40 jaar lang wachten voordat het contract aangepast kan aan de normen van de tijd waarin men leeft. Ik zeg 12 jaar, en steeds revisie van de vergunning, zo wordt dit ook in Nederland gedaan.
  Alleen op deze manier kan men direct ingrijpen en verantwoordelijken aansprakelijk stellen voor hun milieudelicten.

 6. De Chinesen verantwoordelijk stellen voor het vervuilen van ons land.
  Laat ze tekenen kan het land Curacao eisen stellen voor een schooner milieu.

 7. Waarom zoveel negativiteit? Curaçao is in de onderhandelingsfase met GZE en met een Heads of Agreement is er nog niks formeel besloten. Als hint: ”Heads of Agreement is a non-binding document outlining the main issues relevant to a tentative (partnership or other) agreement. A heads of agreement document will only be enforceable when it is adopted into a parent contract and subsequently agreed upon.” Waar pr
  Vervolgens om een Hitler film (originele versie: https://www.youtube.com/watch?v=_YQR36fQ_Xc)
  te gebruiken om ons als bevolking als dom te bestempelen en om een democratisch gekozen regering, corrupt te noemen zonder enig vorm van bewijs, zegt iets over de minachting dat menig Nederlanders hebben voor ons Curaçaoënaars! Maar daar blijft het niet bij, de Chinezen moeten het ook ontgelden door ze te beschuldigen van omkoping. Waarom zit Nederland vol met Chinese bedrijven? Waarom doet menig Nederlandse bedrijven van alles om de Chinezen als klant te krijgen, door zelf Mandarijns te leren? De kunst van onderhandeling is dat beide partijen voordeel in elkaar kunnen zien en krijgen, daarom nu de moeilijke taak van de regering om hiervoor zijn best te doen. Want het volk zou zeker geen herhaling willen zien als met SHELL, waar duidelijk heel veel druk op de regering (PNP) van toen lag, om SHELL nooit het milieu schade aan Curaçao te laten betallen. Om vervolgens met PDVSA de raffinaderij te verhuren met een veel te lage huurinkomsten. Er is een bekende Nederlandse spreek ‘Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’! Dus degenen die geen enkel vertrouwen in de onderhandelingen hebben zou ‘misschien’ zelf niet te vertrouwen zijn?

 8. herman, ik heb documentaires over gezien. Maar dat ligt aan de contracten dat die Afrikanen (domme politieke leiders) zelf hadden afgesloten met de Chinezen. Daarom moet Curaçao geen contract van 40 jaar afsluiten met de Chinezen want de chinezen doen precies wat er op papier staat! En dan heeft men (Curaçao) geen poot om op te staan.
  Curaçao moet een contract van max. 15 jaar afsluiten met revisie vergunning daarna. Anders gebeurt hetzelfde wat de oude politieke partijen destijds met Venezuela hadden afgesproken. Dat is de toestand waarin Curaçao zich nu bevindt met de emissies van de Isla.
  Curaçao moet ook duidelijk het dat contract laten opnemen wie aansprakelijk is voor milieuvervuiling!

 9. QUO VADIS CURAÇAO

  Wat moeten we vieren met deze heads of agreement?
  Een extra nieuwe fakkel met een up te graden “doorjaag” capaciteit van 200duizend naar 1/2milioen barrel per dag! Meer dan dubbele vervuiling van wat er nu doorheen wordt gejaagd aan ruwe olie.

  Maak je borst maar nat:
  – Sinopec op St.Croix met een half miljoen b/d (exHOVENSA)
  – Curacao ook met een 1/2 miljoen b/d
  – Aruba, nu van CITGO (235.000 b/d) komt redelijk snel ook in chineze handen.

  All this stinking and toxic polution (collateral damage?) is left in the Caribbean basin to serve the Chinese with nice clean products, for a few overvalued Dollars.

  The Chinese in their own country, are working damn hard to switch to cleaner alternative energy.
  They are using us as the doormat in their transition period to cleaner energy.

  RaRaRa The Caribbean “the unspoiled paradise”.
  Are we in a profound Identity crisisin the Caribbean that we are sticking our heads deeper in dirty soothy heavy industries, now that the rest of the world is cleaning up their backyards?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties