29 C
Willemstad
• dinsdag 21 mei 2024 01:25

NOS | Obama is geland op Curaçao, of toch niet?

Door Dick Drayer

Foto Bea Moedt
Foto Bea Moedt

Het ging gisteren als een lopend vuurtje over Curaçao: Barack Obama die mogelijk met zijn vliegtuig een tussenstop zou gaan maken op het eiland. De Amerikaanse president was onderweg van Berlijn naar Peru, waar hij dit weekend aanwezig is bij een top van de APEC.

Bij fotografe Bea Moedt gingen gistermiddag meteen alle alarmbellen af. “Ik heb gelijk actie ondernomen en heb allemaal mensen gebeld om informatie te verzamelen.” Want als er bijzondere vliegtuigen naar Curaçao komen, gaat bij Moedt het bloed sneller stromen.

De Rotterdamse, die al bijna 25 jaar op het eiland woont, had al snel door dat het vliegtuig met Obama zelf niet zou landen. Maar de reserve-Air Force One en een Boeing 757 deden Curaçao wel aan, onder het toeziend oog van tientallen vliegtuigfanaten.

Eerst landde de Boeing E4B van het Amerikaanse ministerie van Defensie | Bea Moedt
En niet veel later was daar ook de Boeing 757 | Bea Moedt

Voor de fanatieke vliegtuigspotter was het allesbehalve een teleurstelling dat Obama zelf niet even langskwam. “Dit is echt al te gek. Sommige mannen krijgen een nat kruis bij een mooie auto. Dus vul maar in hoe ik me voel”, lacht Moedt.

Maar niets wint het van de ‘blauwe zwaan’ van KLM, vindt de fotografe. “Die Boeing 747 is een écht vliegtuig. En soms mag ik zelfs de baan op om tijdens de landing te fotograferen.” Tot voor kort leverde dat ook op Sint Maarten indrukwekkende plaatjes op.

Bea Moedt vliegt regelmatig naar Sint Maarten voor dit soort foto’s | Bea Moedt
En dat zorgt altijd voor spectaculaire plaatjes | Bea Moedt

Inmiddels is een van de toestellen van de Amerikaanse president weer vertrokken. “Maar die grote 747 staat hier nog. Ik sta nu tegen een mooi kontje aan te kijken met knipperende lichten. Dit is een echte kist.” Waarschijnlijk blijft het toestel nog tot morgen op Curaçao, als Obama weer vertrekt vanuit Peru.

Ik heb eten en drinken bij me, dus ik red me wel.

Bea Moedt, fotografe

“En ik blijf hier zitten tot ‘ie weer vertrekt. Al moet ik hier twee dagen wachten”, zegt ze vol overtuiging. “Mijn dag kan nu al niet meer stuk. Ik heb eten en drinken bij me, dus ik red me wel. Zo’n kist zie je niet dagelijks. Nu is het moment.”

Bron: NOS

6 reacties

 1. Moedt is een arrogant wijf, die het erg hoog in de bol heeft.

  Flash forward! Bea Moedt en Ramsay Soemanta (de privefotoslaaf van Schotte) zijn overleden en komen in de hemel.

  Petrus doet open en leidt hen naar God die Bea en Ramsay (die eerst tot zijn grote verbazing zag dat God niet Schotte was) welkom heet en aan Ramsay vraagt waar hij wil zitten. Achter U, God, zegt Ramsay die immers jarenlang kontlikkend achter God Schotte heeft aangelopen. Zo geschiedt.

  En u, Bea, waar wilt u zitten, vraagt God. Links of rechts van mij? Waarop Bea antwoordt: ‘God, u zit op mijn stoel.’

 2. idd mooie foto’s. maar het komentaar erbij kan ze beter weg laten! wat kan mij die Obama nu verschelen, hij is bij mij diep door de mand gevallen met zijn byside’s Hillerie.

 3. Idd een buitengewone irritante vrouw. Maar hou wel in het achterhoofd dat er veel fotografisch talent is op het eiland, wij maken van haar diensten althans nooit gebruik.

 4. Zelden zo’n zelfingenomen doos als Bea Moedt meegenaakt, Arroganter dan haar vindt je ze niet.

  Maar, het moedt gezegd: ze is een top fotograaf.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties