AD | Brandao van HHB voorgeleid

Hector Henriquez Brandao directeur Terrence Brandao voorgeleid | Telecuracao

Willemstad – Het vorige week opgepakte directielid Terrence Brandao van Hector Henriquez B. bv (HHB) wordt vandaag bij de rechter-commissaris voorgeleid.

Dat heeft zijn raadsman Bertie Braam tegenover deze krant verklaard. Braam hoopt dat zijn cliënt vandaag vrijkomt nu de werknemers van HHB gehoord zijn in het kader van het onderzoek. De aanhouding van Brandao vorige week donderdag volgde na twee grote controles op het voedsel bij zijn bedrijf.

Na de laatste controle is Brandao vorige week donderdag opgepakt op verdenking dat hij met de etikettering van voedsel heeft geknoeid. Zijn detentie is sindsdien met acht dagen verlengd.

De regelmatige controles van het team van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en het multidisciplinaire team van de afgelopen weken hebben voor veel opschudding gezorgd. De consternatie ontstond nadat er grote hoeveelheden vlees en ander voedsel werden aangetroffen met een vervallen houdbaarheidsatum. In sommige gevallen was de datum van de houdbaarheid al in 2013 vervallen.

Julius Koko, organisator van twee protestdemonstraties van burgers tegen het aanbieden van voedsel met een vervallen houdbaarheidsdatum, heeft afgelopen woensdag aangifte tegen HHB en opslagbedrijf Dricoma gedaan voor het schenden van de Warenwet.

Dricoma had een grote partij vlees van HHB opgeslagen. Koko heeft ook ruim duizend handtekeningen van bezorgde burgers bij het Openbaar Ministerie ingeleverd. Het is niet uit te sluiten dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen in de zaak van voedsel met een verstreken vervaldatum.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *