27 C
Willemstad
• maandag 2 augustus 2021 02:53

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Binnenkort wisseling RvC Ennia

President-directeur Ralph Palm neemt voorlopig waar.

Willemstad – Bij de Raad van Commissarissen (RvC) van Ennia zal naar verwachting binnenkort een wisseling van de wacht plaatsvinden. Twee leden hebben naar verluidt al een tijd terug het voornemen geuit af te zullen treden. Het betreft de commissarissen Clark Gomes Casseres en Jaime Saleh.

Dat zij van plan zijn terug te treden, speelt reeds enige maanden en staat volgens Ennia-president-directeur Ralph Palm geheel los van het onlangs, voor de buitenwacht vrij plotseling, door het directielid Gilbert Martina ingediende ontslag.

,,Wij doen hier normaliter geen mededelingen over. Zeker niet in de persoonlijke sfeer. Maar om te voorkomen dat verhalen hun eigen leven gaan leiden en er onjuiste conclusies worden getrokken, willen wij wel toelichten dat het te maken heeft met roulatie van commissarissen enerzijds en met leeftijdsredenen anderzijds.”

- Advertentie -

Bij Ennia Holding, Leven, Schade en Zorg zijn onder andere Gomes Casseres en Saleh al jarenlang commissaris. De 67-jarige Gomes Casseres maakt zelfs al enige tientallen jaren deel uit van de Ennia-RvC. Ook Saleh (76 jaar), voorheen president van het Hof van Justitie en oud-gouverneur van de Nederlandse Antillen, is reeds enkele jaren commissaris bij de verzekeringsmaatschappij met vestigingen op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire.

Bij Ennia Caribe Holding bekleden beiden, ingezetenen van Curaçao, deze commissarisfunctie, samen met Ennia-eigenaar – tevens commissaris – Hushang Ansary van de Amerikaanse Parman Capital Group en zijn dochter Nina Ansary, alsmede Frank Carlucci, James Crystal en John Macomber.

Aldus het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ansary en zijn dochter zijn in Iran geboren, maar zij en de overige RvC-leden hebben allen de Amerikaanse nationaliteit.

Het is volgens ceo Palm nog niet bekend wanneer Gomes Casseres en Saleh zullen aftreden en hij kan nog niet zeggen wie hen zullen opvolgen in de Raad van Commissarissen van het verzekeringsbedrijf.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. @ Deze Ansary heeft, (of had) toch een Ex-Minister President als “adviseur”????

    Het zal wel aan mij liggen, maar heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Heer Maurice, (of is het inmiddels “Monique” geworden door de ekstra lange, losse, immer negatieve tong die hij heeft?) hem OOIT iets horen zeggen over de praktijken van ons aller Ansary hier???????
    BREEK me AUB de bek niet open, Hare Koninklijke Hoogheid Monique!!!!

    Beide heren die nu af gaan treden zijn al meer dingen vergeten dan dat U OOIT zult kunnen leren, Monique!!!!!!!!!!!

  2. Ennia kennende is Anthony ‘Centje’ Cijntje een goede opvolger voor de vertrekkende Saleh.

    Centje heeft carriere gemaakt met zijn ogen dicht houden, terwijl Saleh die wegens zijn leeftijd (76!) waarschijnlijk al dicht had bij werk als RvC lid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -