AD | Binnenkort wisseling RvC Ennia

President-directeur Ralph Palm neemt voorlopig waar.

Willemstad – Bij de Raad van Commissarissen (RvC) van Ennia zal naar verwachting binnenkort een wisseling van de wacht plaatsvinden. Twee leden hebben naar verluidt al een tijd terug het voornemen geuit af te zullen treden. Het betreft de commissarissen Clark Gomes Casseres en Jaime Saleh.

Dat zij van plan zijn terug te treden, speelt reeds enige maanden en staat volgens Ennia-president-directeur Ralph Palm geheel los van het onlangs, voor de buitenwacht vrij plotseling, door het directielid Gilbert Martina ingediende ontslag.

,,Wij doen hier normaliter geen mededelingen over. Zeker niet in de persoonlijke sfeer. Maar om te voorkomen dat verhalen hun eigen leven gaan leiden en er onjuiste conclusies worden getrokken, willen wij wel toelichten dat het te maken heeft met roulatie van commissarissen enerzijds en met leeftijdsredenen anderzijds.”

Bij Ennia Holding, Leven, Schade en Zorg zijn onder andere Gomes Casseres en Saleh al jarenlang commissaris. De 67-jarige Gomes Casseres maakt zelfs al enige tientallen jaren deel uit van de Ennia-RvC. Ook Saleh (76 jaar), voorheen president van het Hof van Justitie en oud-gouverneur van de Nederlandse Antillen, is reeds enkele jaren commissaris bij de verzekeringsmaatschappij met vestigingen op Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Bonaire.

Bij Ennia Caribe Holding bekleden beiden, ingezetenen van Curaçao, deze commissarisfunctie, samen met Ennia-eigenaar – tevens commissaris – Hushang Ansary van de Amerikaanse Parman Capital Group en zijn dochter Nina Ansary, alsmede Frank Carlucci, James Crystal en John Macomber.

Aldus het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ansary en zijn dochter zijn in Iran geboren, maar zij en de overige RvC-leden hebben allen de Amerikaanse nationaliteit.

Het is volgens ceo Palm nog niet bekend wanneer Gomes Casseres en Saleh zullen aftreden en hij kan nog niet zeggen wie hen zullen opvolgen in de Raad van Commissarissen van het verzekeringsbedrijf.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Binnenkort wisseling RvC Ennia

 1. Drechi p bosnan Tur

  @ Deze Ansary heeft, (of had) toch een Ex-Minister President als “adviseur”????

  Het zal wel aan mij liggen, maar heeft Zijne Koninklijke Hoogheid Heer Maurice, (of is het inmiddels “Monique” geworden door de ekstra lange, losse, immer negatieve tong die hij heeft?) hem OOIT iets horen zeggen over de praktijken van ons aller Ansary hier???????
  BREEK me AUB de bek niet open, Hare Koninklijke Hoogheid Monique!!!!

  Beide heren die nu af gaan treden zijn al meer dingen vergeten dan dat U OOIT zult kunnen leren, Monique!!!!!!!!!!!

 2. Ennia kennende is Anthony ‘Centje’ Cijntje een goede opvolger voor de vertrekkende Saleh.

  Centje heeft carriere gemaakt met zijn ogen dicht houden, terwijl Saleh die wegens zijn leeftijd (76!) waarschijnlijk al dicht had bij werk als RvC lid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *