31 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...

NTR | Archell Thompson: ‘Verboden te huilen’ doorbreekt stigma rond emoties

Kim Hendriksen Archell Thompson staat deze week in het DNA Storytellers Café in Rotterdam met zijn nieuwste storytelling voorstelling, ‘Verboden te Huilen’. Met zijn nieuwe voorstelling wil hij een...

PBC | Centrale Bank wil hogere topsalarissen voor eigen bestuur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) wil dat de regering afwijkt van de huidige wettelijke...

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...
- Advertisement -spot_img

AD | Ansary: Nieuw hoofdstuk Ennia

HomeMediaAD | Ansary: Nieuw hoofdstuk Ennia
Links: Hushang Ansary, rechts  oud-minister Richard Gibson nieuwe topman

Willemstad – Hushang Ansary, meerderheidsaandeelhouder van verzekeraar Ennia en Banco di Caribe, spreekt van ‘een nieuw hoofdstuk’ voor zijn financiële groep op Curaçao en de Dutch Caribbean, waar ook NIBanc en E.C. Investments deel van uitmaken.

In een persverklaring bevestigt Ennia Group het bericht van het Antilliaans Dagblad van gisteren over de grote veranderingen binnen de top van het bedrijf. Ennia zelf spreekt van ‘senior management promotions’, waarbij het meest opvallende is dat Richard Gibson sr. (in 1944 geboren op Aruba) het roer bij Ennia overneemt. Hij wordt per direct president en algemeen directeur van Ennia Caribe Holding, alsmede directeur van Ennia Leven en alle andere werkmaatschappijen en ook directeur van E.C. Investments, een volle dochter van de groep.

Er is officieel nog wel goedkeuring van toezichthouder de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) vereist, meldt een persbericht uitgestuurd door Roy Beaujon, secretaris van de board. De aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) opgeleide jurist Gibson – die onder andere oudminister was van de Nederlandse Antillen (Staatkundige Aangelegenheden en Binnenlandse Zaken) en van Sint Maarten (Financiën en kort ook Justitie) – neemt daarmee de positie over van Ralph Palm, die zeven jaar lang de hoogste positie bekleedde bij Ennia. Palm wordt, zoals deze krant al berichtte, commissaris van Ennia Caribe en zal de groep verder bijstaan als ‘senior strategic advisor’.

Velen speculeerden over het ontslag van Palm, maar hij blijft dus aan, zij het niet in de directie.

De Sint Maartenaar Gibson, die al decennia geldt als vertrouweling van de binnenkort 91-jarige in Iran geboren Amerikaan Ansary, is praktiserend advocaat met zijn eigen kantoor en was voorheen al president-commissaris van de werkmaatschappijen van Ennia. Dat was hij ook bij concurrent Nagico Insurance, eveneens president-commissaris bij Sint Maarten Commercial Bank en commissaris bij de voormalige RBTT Bank.

Dezelfde Gibson was gedurende acht jaar commissaris bij de toenmalige Centrale Bank van de Nederlandse Antillen (BNA), toen Emsley Tromp daar president-directeur was. Gibson had tot voor kort ook een eigen krant, The St. Maarten Today, totdat deze na orkaan Irma in september 2017 niet meer verscheen.

Hij was, tot slot, ook lid van het College financieel toezicht tot hij in 2014 zijn ontslag indiende nadat hij eerst niet door de screening kwam om minister te worden – de gouverneur weigerde aanvankelijk zijn aanstelling te tekenen – omdat er een aanklacht was wegens huiselijk geweld; na rechtszaken werd Gibson alsnog goed bevonden.

Zoals in de editie van gisteren bericht, komt er ook een nieuwe functie voor Abdallah Andraous, die samen met Palm deel uitmaakte van het management en eveneens geldt als vertrouwenspersoon van eigenaar Ansary. Andraous was voorheen chief financial officer (cfo) van Parman Capital Group en directeur van Parman International, de moedermaatschappij van de Ennia-entiteiten. Ook was hij directeur van de meeste werkmaatschappijen. Andraous blijft nu aan in de leiding van Ennia Caribe Holding en E.C. Investments.

Naast Gibson is de verrassende nieuwkomer bij verzekeringsmaatschappij Ennia de bankier Percival Virginia. Als directielid van Banco di Caribe geen onbekende binnen de Caribische financiële instellingen van Ansary, maar vanaf nu als directeur Ennia Caribe Leven en alle overige werkmaatschappijen van het verzekeringsbedrijf.

,,Belangrijke promoties”, aldus Ansary, die de afgelopen dagen op Curaçao was, ,,die een nieuw hoofdstuk in de succesvolle geschiedenis van onze groep inluiden.”

Hij dankt het personeel en managementleden voor hun toewijding, de toezichthouders als de CBCS voor hun waardevolle begeleiding, en de overheden voor de ondersteuning.

De volgende stap is de goedkeuring van Gibson en Virginia door de CBCS. Dit is een beslissing van de Raad van Bestuur (RvB) bij de Centrale Bank die bestaat uit de nog altijd tijdelijke directieleden Leila Matroos- Lasten (president ad-interim) en José Jardim (financieel-economisch directeur). Tijdelijk omdat de landsbesluiten voor hun definitieve aanstelling voor zover bekend nog niet zijn getekend door de beide gouverneurs, hoewel minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën onlangs aangaf dat de screening positief was.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 reacties

  1. Zulke beschuldigingen dien je met je eigen naam te publiceren en niet met een schuilnaam. Hopelijk doet de redactie iets aan dit soort reacties zonder de eigen naam.

  2. Heeft Ralph Palm meer tijd voor zijn bysides.

    Al wordt het nu wat moeilijker voor hem om ze op de payroll van Ennia te zette, hetgeen hij voorheen deed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties