28 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

NTR | Groeiende acceptatie voor LGBT op Curaçao

HomeMediaNTR | Groeiende acceptatie voor LGBT op Curaçao

Dulce Koopman

WILLEMSTAD – Homoseksuelen en andere sexueel anders geaarde personen worden steeds meer geaccepteerd op Curaçao. Dit is te merken aan de groeiende belangstelling voor en participatie aan de Curaçao Pride.

Ook dit jaar vindt Curaçao Pride in de laatste week van september plaats. Afgelopen vrijdag 18 mei was de lancering van de zesde editie van The Pride Villager, een glossy magazine dat wordt uitgegeven in de maanden voorafgaand aan de parade. Dit jaar wordt de Curaçao Pride nog groter, zegt de organisatie.

Dulce Koopman sprak met Marlous Molendijk van Floris Suite Hotel tijdens de lancering

Vorig jaar tijdens de Curaçao Pride was het Floris Suite Hotel volgeboekt. De mensen gingen op zoek naar andere in de omgeving liggende hotels. “Dus wij zijn echt bezig om er een eiland event van te maken. Het is iets wat wij enorm trots op zijn”, zegt Molendijk.

Plaatsvervanger van Marilyn Alcalá-Wallé, minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Eliènne Kirindongo heeft het eerste exemplaar van het tijdschrift in ontvangst genomen. De organisatie van de Curaçao Pride beschouwt dit als ‘openlijk steun’ van de minister.
“Homoseksuelen moeten zich gedragen zoals ze zijn”

De organisatie van de Curaçao Pride hoopt door deze publicatie, naast het geven van informatie over de Curaçao Pride, ook bij te dragen aan een stuk educatie. Dit moet leiden naar acceptatie, zelfontplooiing en ontwikkeling.

“Homoseksuelen moeten zich gedragen zoals ze zijn. Zo dragen zij bij aan de algemene acceptatie van LGBT-ers.” Dit zegt Lusette ‘Lulu’ Mauris, die op de cover staat van de nieuwste editie van The Pride Villager.

Lulu Mauris over acceptatie op Curaçao

Hoofdonderwerp van het magazine dit jaar is religie. Lulu heeft een katholieke opvoeding genoten. Toen zij 14 jaar was en in Nederland woonde, werd haar sexuele geaardheid duidelijker. Haar ouders hebben haar geaccepteerd en hebben geen problemen met haar sexualiteit, vertelt Lulu. En dat ging voor vele generaties LGBT-ers op het eiland voorheen niet zo gemakkelijk.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Cur. sytaat ook bekend als 1 van de meest homovriendelijke eilanden in het Car. gebied. Prima, ga zo door. Niets mis mee, acceptatie that’s what it is all about. Stoppen met vinger wijzen, je bent wie je bent, gelukkig maar.

  2. Voor zover ik het kan volgen, is dit meer een commercieel verhaal, het heeft niets met homo acceptatie te maken. Ik dacht dat de bedoeling was dat als ik naar een feest van dreams ga dat ik homo stellen en hetero door elkaar zie dansen niet dat homo’s zelf voor afzondering kiezen door homo party’s te organiseren. Ik ben vergeten te zeggen dat ik één van de weinige mannen bent die behoorlijk wat lesbische vrouwen heb bekeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties