29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 23:20

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Achtervolging eindigt met 2 doden

Wapens en drugs Sint Joris ‘drop’ in beslag genomen

Willemstad – Een wilde jacht in de nacht van donderdag op gisteren van de politie op een zwarte Honda CRV met daarin acht inzittenden eindigde in een crash.

Twee personen overleden en zes anderen raakten ernstig gewond. In de directe omgeving heeft de politie maar liefst twintig wapens en 19 pakken marihuana aangetroffen.

De politie kreeg rond 2.15 uur van de kustwacht een melding binnen dat een boot vlak daarvoor een ‘drop’ had gedaan bij de St. Jorisbaai. Toen de agenten er bijna waren, kwam een zwarte Honda CRV met hoge snelheid uit de tegenovergestelde richting.

- Advertentie -

De politie zette de achtervolging in en tijdens de wilde jacht merkten de agenten dat de inzittenden artikelen uit de wagen gooiden. De politie trachtte de vluchtende auto tegen te houden, maar ‘ze reden te hard en te onverantwoordelijk’, zo meldt de politie, die vervolgens een gericht schot loste op de wagen. De auto reed verder en kwam even later tot stilstand toen die tegen de muur van een huis aan de Kaminda Mitologia knalde.

Het gevolg van de knal was dat twee personen – een man en een vrouw – door de impact overleden. De politie meldt dat de identiteit van de slachtoffers/verdachten bekend is, maar dat het tweetal nog officieel moet worden geïdentificeerd en familieleden op de hoogte moeten worden gesteld.

De zes andere inzittenden zijn naar de polikliniek van het Sint Elisabeth Hospitaal getransporteerd voor medische behandeling. Vijf hadden verwondingen die in ernst variëren; van een gebroken been tot interne bloedingen. Eén van de verdachten verkeert in kritieke toestand. De zesde verdachte heeft een kogel in zijn keel gekregen. Waarschijnlijk is deze kogel afkomstig van het dienstwapen van een agent.

Twee van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Santo Domingo en wonen op Curaçao. Vijf van de verdachten/slachtoffers zijn geboren in Venezuela. Van het slachtoffer/de verdachte die in kritieke toestand verkeert, is geen informatie, zo meldt de politie.

- Advertisement -

Tijdens het onderzoek heeft de politie acht pistolen (5 glocks, een force 99, een FN en een Baretta Pietro), twaalf revolvers, acht munitiekamers met daarin verschillende kogels en 19 pakken marihuana gevonden en in beslaggenomen. Deze zaten in een plastic zak die de inzittenden tijdens de achtervolging uit het raam hadden gegooid.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -