Ingezonden | Aan de minister van Koninkrijkrelaties

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Minister Plasterk, u heeft nog net een paar weken de tijd om het fundament van het Koninkrijk der Nederlanden op de juiste manier te vermelden op de website van de Nederlandse overheid, namelijk rijksoverheid. nl. Rijksoverheid.nl heeft een facelift ondergaan, maar gaat de fout in over het Koninkrijk der Nederlanden. Onder het onderwerp Koninkrijk der Nederlanden behoor ik de informatie te vinden dat het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit de landen Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten en dat dit is vastgelegd in het Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden.

Dit onderwerp staat echter niet vermeld. Deze informatie staat nu helemaal verkeerd: onder het onderwerp Caribisch deel van het Koninkrijk. Ik vraag me af welke ambtenaar dit verzonnen heeft, want die heeft geen benul van het Koninkrijk der Nederlanden. Ik zal dit ook doorgeven aan de Vertegenwoordiger van Nederland in het land Curaçao van het Koninkrijk der Nederlanden.

Henk Pasman,
Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Aan de minister van Koninkrijkrelaties

  1. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/caribische-deel-van-het-koninkrijk/vraag-en-antwoord/waaruit-bestaat-het-koninkrijk-der-nederlanden
    Inderdaad, de tekst van deze link is verwarrend en onjuist. Hierbij worden geografische en juridische indelingen door elkaar gehutseld. Artikel 1 van het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden stelt dat het Koninkrijk de landen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten omvat. Bonaire, Sint Eustatius en Saba maken elk deel uit van het staatsbestel van Nederland. Hieruit volgt dat de BES eilanden juridisch onder het land Nederland vallen en zelf geen landenstatus bezitten. Geografisch liggen de BES eilanden in de Caraiben, vandaar het gebruikte onderscheid Caribisch Nederland. Caribisch Nederland is geen juridisch indeling maar een geografische. Indien we het Koninkrijk opdelen naar geografische ligging dan ziet het er volgt uit. Landen in het Caribisch deel van het Koninkrijk: Aruba Curacao, Nederland en St. Maarten. Landen in het Europees deel van het Koninkrijk: Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *