AD | 800 Kilo coke aan boord barkje

De drugs zijn inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd

Willemstad – De kustwacht heeft een Venezolaans barkje met aan boord 10 personen in de territoriale wateren van Curaçao onderschept.

Toen het barkje en de inzittenden eenmaal in veiligheid waren gebracht, bleek later tijdens een doorzoeking van het bootje dat er 800 kilo cocaïne verscholen zat in een verborgen compartiment.

In een schriftelijke verklaring doet de kustwacht verslag van het incident op zee: tijdens de interceptie bleek dat het barkje plotseling begon te zinken. De tien opvarenden van diverse nationaliteiten werden toen naar het steunpunt van de kustwacht gebracht en aan de politie overgedragen. Daarna werd het barkje, dat inmiddels half gezonken was, gesleept en naar de steiger op de marinebasis Parera gebracht.

De volgende ochtend is het barkje met de hulp van duikers van Defensie en de brandweer leeggepompt en uit het water gehesen. Daarna vond door kustwachtpersoneel en een team van de Zr.Ms. Groningen en de douane een grondige doorzoeking van het barkje plaats. Dit resulteerde in de vondst van ruim 800 kilo cocaïne, die in een goed verborgen compartiment van het barkje verstopt zat.

De drugs zijn inmiddels in opdracht van het Openbaar Ministerie vernietigd en de opvarenden van het barkje zijn aangemerkt als verdachten van drugssmokkel en worden vastgehouden in afwachting van nader onderzoek in de zaak.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *