AD | Hotels Aruba maken topwinsten

De ondervraagde toeristen vinden Aruba schoon en de bevolking hartelijk

Oranjestad – Arubaanse hotels staan in de top vijf van meest verdienende in de categorie ‘sun, sand & sea’. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hawaii Tourism Authority.

In de eerste zes maanden van 2019 kwam de RevPar, de opbrengst per kamer, in Aruba uit op 259 dollar. Het eiland moest drie eilanden voor zich laten, de Malediven (414 dollar), Frans-Polynesië (531 dollar en Maui (316 dollar).
Ook wat betreft de kamerprijzen leiden de Malediven de ranglijst met de gemiddelde topprijs van 590 dollar. Frans-Polynesië kostte gemiddeld 539 dollar per nacht en Maui 402 dollar. Aruba moest Cabo San Lucas voor zich laten met een gemiddelde prijs van 388 dollar. Het eiland zelf kwam op de vijfde plaats terecht met een gemiddelde kamerprijs over de eerste helft van dit jaar van 301 dollar.

Aruba Tourism Authority (ATA) heeft uitgezocht of de toeristen ook waar voor hun geld krijgen. Uit dat onderzoek blijkt dat de bezoekers doorgaans tevreden zijn over de kwaliteit van de accommodatie. Toch blijkt de waardering iets lager te worden. ATA neemt deze signalen serieus.

De bezoekers zijn over het algemeen tevreden over de gastvrijheid die ze in hun hotel ervaren van het personeel. Ook de variatie in culinaire mogelijkheden wordt gewaardeerd.

De ondervraagde toeristen vinden Aruba schoon en de bevolking hartelijk. Ze komen vooral naar het eiland voor zon, zee en strand en vinden het belangrijk dat ze zich veilig voelen tijdens hun verblijf.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *