Accountant | Laatste dag mini-enquête belastingontwijking

Laatste dag mini-enquête belastingontwijking

De parlementaire ondervragingscommissie fiscale constructies rondt vrijdag haar verhoren af. De commissie houdt sinds vorige week woensdag een mini-enquête naar belastingontwijking.

Daarbij kijkt ze zowel naar Nederlanders die hun geld wegsluizen naar belastingparadijzen als naar buitenlanders die proberen te profiteren van het fiscale klimaat in Nederland.

De commissie werd ingesteld naar aanleiding van de Panama Papers, een reeks gelekte stukken waaruit blijkt dat veel rijken hun geld via een Panamees bedrijf aan het oog van de fiscus onttrekken. Ze sprak met ruim twintig getuigen en deskundigen, onder wie de zaakwaarnemer van de Rolling Stones die in Amsterdam kantoor houdt, en een vooraanstaande adviseur van miljonairs uit Curaçao.

De getuigen werden onder ede gehoord. Niettemin stuitte de commissie geregeld op vage antwoorden, waarover ze haar ergernis niet steeds kon onderdrukken. Sommige getuigen relativeerden het begrip belastingontwijking; ze spraken van belastingbesparing, die in hun ogen wel door de beugel kan.

De commissie, onder leiding van PvdA’er Henk Nijboer, hoopt voor de zomer haar verslag naar de Tweede Kamer te sturen. Die moet vervolgens conclusies trekken.

Bron: ANP/Accountant.nl

Een Reactie op “Accountant | Laatste dag mini-enquête belastingontwijking

  1. De Ne3derlandse Huigelaars brigade -zelf grote belasting ontduikers door speciale regelingen voor Buitenlandse bedrijven-en men betaald al genoeg belasting over al belasting betaalde aanwinsten-dit zijn pure oplichters–ik zal het mijn hele leven vertikken 1 cent te betalen over mijn spaargeld aan de belasting dienst-omdat ik dat heb gepaard van verdiensten waar ik reeds belasting over betaald heb-Het zijn schoftige wetgevingen-doorgedrukt tegen de wil van de bevolking-absoluut niet democratisch-dus weg ermee.
    Maar mensen de lui die ons leven bepalen zorgen uitstekend voor zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *