AD | Jurrjens 80 duels geschorst na positieve dopingtest

Jurrjens 80 duels geschorst na positieve dopingtest | AP

Honkballer Jair Jurrjens, speler van het ‘Koninkrijksteam’ bij de World Baseball Classic (WBC) in maart in Zuid-Korea, is in de Verenigde Staten voor tachtig duels geschorst na een positieve dopingtest.

Bij de 31-jarige pitcher van Oklahoma City Dodgers (Triple A) zijn sporen van testosteron aangetroffen, die niet lichaamseigen zijn. Hij krijgt tijdens zijn reglementaire uitsluiting geen salaris.

De op Curaçao geboren speler kwam in zijn Amerikaanse loopbaan in de Major League, die acht seizoenen omvat, uit voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. Voor zijn huidige team kwam hij sinds 7 juni niet meer in actie. Jurrjens, nog eigendom van Los Angeles Dodgers, was een All-Star in 2011 toen hij voor Atlanta Braves speelde.

Bron: Algemeen Dagblad

6 Reacties op “AD | Jurrjens 80 duels geschorst na positieve dopingtest

 1. Jammer Jair. Ik hoopte jouw weer in de majors te zien. Jammer.

  Ik dat dat de Dominicanen recht monopoli hadden op doping in de MLB. Maar neen.

 2. Jaap Stam. Edgar Davids. F de Boer.

 3. Drechi p bosnan Tur

  @Bram,
  Die “verkeerde middelen” heb ik van je zus en je vrouw gekregen………. Dat was in de tijd dat ik nog een verhouding had met hun had. Zij wilden de hele nacht “doorgaan”, en vonden dat ik met een “halve nacht” niet voldeed!
  Zij hebben toen z.g. “een op natuurlijke basis gemaakt onschuldig middeltje om de energie te stimuleren” gekocht! Hielp toch niet. Wat wil je met nymphomanes?
  Ik heb toen die pilletjes naar Jair gestuurd om zijn energiepeil wat op te vijzelen.
  Wie schept thans mijn opperste verbazing als blijkt dat het testosteron was………

 4. joop savaneta

  Daar hoef je geen Curaçaose topsporter voor te zijn want bij alle nationaliteiten komen deze uitwassen voor. Een bekend voorbeeld is de prof wielersport of de turnsport maar ook bij andere sporten komt dit regelmatig voor.

 5. Het blijft een probleem voor de Curacaose topsporter: succes en op het rechte pad blijven.

  Of niet, Andruw Jones en Brian Mariano?

 6. Abraham Mossel

  @ is Ericaplasje en BpbT weer aan het versturen geweest met verkeerde middelen, die twee kunnen het niet laten om de naam van curacao te destabiliseren en als het moet tot in het buitenland toe!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *