27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 15:18

Laatste reacties

- Advertentie -

Aangifte bij OM loterij Schotte MFK

De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening.
De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening.

Willemstad – Een burger heeft gisteren aangifte gedaan tegen de loterij die ex-premier Gerrit Schotte en MFK organiseren waarmee een personenauto gewonnen kan worden. Dat blijkt uit documentatie waar deze krant over beschikt.

De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf doordat zij zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening. In de aangifte wordt er melding van gemaakt dat Schotte op Facebook reclame maakt voor de loterij. De persoon die aangifte deed stelt dat het ‘slechts onder bepaalde voorwaarden hier te lande is toegestaan om een loterij te organiseren’. De burger die aangifte deed verklaart:

,,Het is mij ter ore gekomen dat Gerrit Schotte noch de MFK, de vereiste vergunning c.q. toestemming heeft van overheidswege om een loterij te organiseren.”

In dezelfde aangifte wordt ook nog de Reforma-campagne van Schotte aangehaald.

,,Het komt mij voor dat deze campagne een verkapte campagne van de politieke partij MFK betreft waarop de regeling van de Landsverordening financiën politieke groeperingen van toepassing is.”

- Advertentie -

Op grond hiervan wordt het OM verzocht om te onderzoeken of Schotte en MFK zich wel houden aan de Landsverordening financiën politieke groeperingen als het om de Reforma- campagne gaat. Politieke groeperingen zijn verplicht ook de herkomst van hun financiën aan te geven, zo staat in de aangifte vermeld.

Indien blijkt dat Schotte en MFK zich niet aan de wettelijke bepalingen houden die er voor politieke groeperingen gelden, verzoekt de burger die de aangifte deed om tot vervolging over te gaan. Officier van justitie Guilllano Schoop bevestigde tegenover deze krant dat er tegen Schotte en de MFK aangifte is gedaan bij hoofdofficier Heiko de Jong.

Bron: Antillaans Dagblad

Zie ook: Zoektocht vergunning loterij

- Advertisement -

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. de desbetreffende burger verdient een lintje! Om Curacao te redden van de ondergang hebben we nog meer van deze heldhaftige burgers nodig met durf en moed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Stadsrust weer in ongelijk gesteld

Omwonenden kunnen voorlopig weer enigszins opgelucht ademhalen, hoewel de hoge onafgebouwde appartementsgebouwen van het project Stadsrust pal naast hun huizen en tuinen nog wel (even) zullen blijven staan. Ook in hoger beroep trekken de ontwikkelaar en de minister van VVRP aan het kortste eind.

AntilliaansDagblad | Ramon Chong in beroep

PNP-man en voormalig kandidaat voor het ministerschap voor de portefeuille van Economische Ontwikkeling, Ramon Chong, gaat via de rechtsgang alsnog proberen om minister te worden. Het proces wordt aangespannen tegen het Land, de voormalige formateur Chester Peterson en de minister-president die als functionaris over de voordracht van de kandidaten gaat.

AntilliaansDagblad | Hulp illegalen via IOM verlengd

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) die in juni de taak van het Rode Kruis overnam om ‘ongedocumenteerden’ - getroffen door de coronacrisis - te voorzien van noodhulp in de vorm van voedselpakketten en voedselkaarten, zal langer dan gepland actief blijven.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -