29 C
Willemstad
• dinsdag 26 september 2023

Democracy now! | Monday, September 25, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Belangenverstrengeling Silvania in de schaduw van het pokerlicht?

Redactioneel commentaar | Dick Drayer - Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De aankondiging vandaag van een groot gokgerelateerd evenement op Curaçao werpt vragen op over de rol van de...

PBC | Het gebit van Willemstad straalde glanzend, helder en trots

door het oog van een cameraman | Tim van Dijk WILLEMSTAD – In de diepe schaduw van Willemstad’s bruisende leven schuilt een stille pijn, vergelijkbaar met een gebit...

PBC | Curaçao Medical Center onder druk om afsprakensysteem te verbeteren na herhaalde oproep van Gezondheidsinspecteur

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Gezondheidsinspecteur, professor Keli, heeft opnieuw aandacht gevraagd voor patiënten die wachten op een afspraak bij het Curaçao Medical Center. In een brief aan...

PBC | Uitgezette huurders van een FKP-huis krijgen aanzienlijke schadevergoeding

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een huurder van een FKP-huis in Curaçao krijgt bijna 120.000 gulden schadevergoeding nadat hij volgens de rechter ten onrechte zijn huurwoning was uitgezet. De...
- Advertisement -spot_img

Aangifte bij OM loterij Schotte MFK

HomeMediaAangifte bij OM loterij Schotte MFK
De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening.
De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening.

Willemstad – Een burger heeft gisteren aangifte gedaan tegen de loterij die ex-premier Gerrit Schotte en MFK organiseren waarmee een personenauto gewonnen kan worden. Dat blijkt uit documentatie waar deze krant over beschikt.

De reden om aangifte te doen is het feit dat Schotte en MFK zich schuldig hebben gemaakt aan een misdrijf doordat zij zich niet houden aan de regels zoals opgesteld in de Loterijverordening. In de aangifte wordt er melding van gemaakt dat Schotte op Facebook reclame maakt voor de loterij. De persoon die aangifte deed stelt dat het ‘slechts onder bepaalde voorwaarden hier te lande is toegestaan om een loterij te organiseren’. De burger die aangifte deed verklaart:

,,Het is mij ter ore gekomen dat Gerrit Schotte noch de MFK, de vereiste vergunning c.q. toestemming heeft van overheidswege om een loterij te organiseren.”

In dezelfde aangifte wordt ook nog de Reforma-campagne van Schotte aangehaald.

,,Het komt mij voor dat deze campagne een verkapte campagne van de politieke partij MFK betreft waarop de regeling van de Landsverordening financiën politieke groeperingen van toepassing is.”

Op grond hiervan wordt het OM verzocht om te onderzoeken of Schotte en MFK zich wel houden aan de Landsverordening financiën politieke groeperingen als het om de Reforma- campagne gaat. Politieke groeperingen zijn verplicht ook de herkomst van hun financiën aan te geven, zo staat in de aangifte vermeld.

Indien blijkt dat Schotte en MFK zich niet aan de wettelijke bepalingen houden die er voor politieke groeperingen gelden, verzoekt de burger die de aangifte deed om tot vervolging over te gaan. Officier van justitie Guilllano Schoop bevestigde tegenover deze krant dat er tegen Schotte en de MFK aangifte is gedaan bij hoofdofficier Heiko de Jong.

Bron: Antillaans Dagblad

Zie ook: Zoektocht vergunning loterij

 

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. de desbetreffende burger verdient een lintje! Om Curacao te redden van de ondergang hebben we nog meer van deze heldhaftige burgers nodig met durf en moed.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties