27.1 C
Willemstad
• woensdag 28 juli 2021 15:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Zoektocht vergunning loterij MFK

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen
Norberto Ribeiro, sectordirecteur Algemene Zaken bij het Ministerie van Algemene Zaken: “geen commentaar”. Zoektocht naar vergunning loterij MFK n.a.v. aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Willemstad – Norberto Ribeiro, sectordirecteur Algemene Zaken bij het ministerie van Algemene Zaken, houdt de kaken stijf op elkaar als hem gevraagd wordt of er een ministeriële beschikking is waarin ex-premier Gerrit Schotte en zijn partij MFK toestemming hebben gekregen om een loterij te houden.

De goedkeuring om een loterij te organiseren wordt in een ministeriële beschikking vastgelegd indien de aanvrager van een loterijvergunning aan alle voorwaarden heeft voldaan. ,

,Ik geef geen commentaar”,

- Advertentie -

zo reageert Ribeiro op de vraag of er wel of geen ministeriële beschikking is voor de loterij van Schotte en MFK. De ministeriële beschikkingen worden in de praktijk door de directeur namens de minister van Algemene Zaken, de premier dus, ondertekend.

Op de vraag of Ribeiro kan uitleggen waarom hij geen antwoord wil geven is het antwoord:

,,Geen commentaar.”

De laatste vraag, die meer in algemene zin wordt gesteld kan ook niet op een antwoord van de sectordirecteur rekenen. Als de directeur de vraag krijgt voorgelegd of er een openbaar register is waar burgers kunnen inzien of een groepering de vergunning heeft om een loterij te organiseren, is het antwoord:

‘Geen commentaar’.

Welingelichte bronnen meldden aan deze krant dat Schotte en MFK géén vergunning hadden voor het houden van een loterij.

- Advertisement -

Ombudsvrouw Alba Martijn verklaarde desgevraagd dat burgers via ‘Bentana di Informashon’ te weten kunnen komen of een organisatie een vergunning aanvroeg voor het houden van een loterij. De informatie wordt niet meteen verstrekt, het kan 3 tot 6 weken duren eer de burger een antwoord krijgt. Mocht de dienst na 6 weken geen informatie hebben, dan kan de burger via de ombudsman de informatie opvragen, zo laat Martijn weten.

De redactie van het Antilliaans Dagblad beschikt over een kopie van een ministeriele beschikking voor het houden van een loterij. Kopieën van zo’n beschikking worden naar het ministerie van Financiën, het ministerie van Justitie, de commissaris van politie, de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie gestuurd.

Volgens woordvoerder Humphrey Jospeha van het ministerie van Justitie is er bij zijn departement geen kopie van en ministeriële beschikking voor de loterij van MFK.

Dat zou te maken hebben met het feit dat het winnende lot voor de hoofdprijs, de auto, gekoppeld is aan het winnende lotnummer van de Landsloterij. Minister Nelson Navarro van Justitie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Aangifte bij OM loterij Schotte MFK

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @ Norberio Ribeito,geeft geen commentaar, waarom niet,omdat je niet kan en mag. Ik kom eerdags met het project verleden tijd boven water cbcb, m.at,. Houd uw hard maar vast vast!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Stadsrust weer in ongelijk gesteld

Omwonenden kunnen voorlopig weer enigszins opgelucht ademhalen, hoewel de hoge onafgebouwde appartementsgebouwen van het project Stadsrust pal naast hun huizen en tuinen nog wel (even) zullen blijven staan. Ook in hoger beroep trekken de ontwikkelaar en de minister van VVRP aan het kortste eind.

AntilliaansDagblad | Ramon Chong in beroep

PNP-man en voormalig kandidaat voor het ministerschap voor de portefeuille van Economische Ontwikkeling, Ramon Chong, gaat via de rechtsgang alsnog proberen om minister te worden. Het proces wordt aangespannen tegen het Land, de voormalige formateur Chester Peterson en de minister-president die als functionaris over de voordracht van de kandidaten gaat.

AntilliaansDagblad | Hulp illegalen via IOM verlengd

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) die in juni de taak van het Rode Kruis overnam om ‘ongedocumenteerden’ - getroffen door de coronacrisis - te voorzien van noodhulp in de vorm van voedselpakketten en voedselkaarten, zal langer dan gepland actief blijven.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -