Zoektocht vergunning loterij MFK

aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Norberto Ribeiro, sectordirecteur Algemene Zaken bij het Ministerie van Algemene Zaken: “geen commentaar”. Zoektocht naar vergunning loterij MFK n.a.v. aangifte tegen Gerrit Schotte wegens illegale loterijen

Willemstad – Norberto Ribeiro, sectordirecteur Algemene Zaken bij het ministerie van Algemene Zaken, houdt de kaken stijf op elkaar als hem gevraagd wordt of er een ministeriële beschikking is waarin ex-premier Gerrit Schotte en zijn partij MFK toestemming hebben gekregen om een loterij te houden.

De goedkeuring om een loterij te organiseren wordt in een ministeriële beschikking vastgelegd indien de aanvrager van een loterijvergunning aan alle voorwaarden heeft voldaan. ,

,Ik geef geen commentaar”,

zo reageert Ribeiro op de vraag of er wel of geen ministeriële beschikking is voor de loterij van Schotte en MFK. De ministeriële beschikkingen worden in de praktijk door de directeur namens de minister van Algemene Zaken, de premier dus, ondertekend.

Op de vraag of Ribeiro kan uitleggen waarom hij geen antwoord wil geven is het antwoord:

,,Geen commentaar.”

De laatste vraag, die meer in algemene zin wordt gesteld kan ook niet op een antwoord van de sectordirecteur rekenen. Als de directeur de vraag krijgt voorgelegd of er een openbaar register is waar burgers kunnen inzien of een groepering de vergunning heeft om een loterij te organiseren, is het antwoord:

‘Geen commentaar’.

Welingelichte bronnen meldden aan deze krant dat Schotte en MFK géén vergunning hadden voor het houden van een loterij.

Ombudsvrouw Alba Martijn verklaarde desgevraagd dat burgers via ‘Bentana di Informashon’ te weten kunnen komen of een organisatie een vergunning aanvroeg voor het houden van een loterij. De informatie wordt niet meteen verstrekt, het kan 3 tot 6 weken duren eer de burger een antwoord krijgt. Mocht de dienst na 6 weken geen informatie hebben, dan kan de burger via de ombudsman de informatie opvragen, zo laat Martijn weten.

De redactie van het Antilliaans Dagblad beschikt over een kopie van een ministeriele beschikking voor het houden van een loterij. Kopieën van zo’n beschikking worden naar het ministerie van Financiën, het ministerie van Justitie, de commissaris van politie, de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie gestuurd.

Volgens woordvoerder Humphrey Jospeha van het ministerie van Justitie is er bij zijn departement geen kopie van en ministeriële beschikking voor de loterij van MFK.

Dat zou te maken hebben met het feit dat het winnende lot voor de hoofdprijs, de auto, gekoppeld is aan het winnende lotnummer van de Landsloterij. Minister Nelson Navarro van Justitie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Zie ook: Aangifte bij OM loterij Schotte MFK

3 Reacties op “Zoektocht vergunning loterij MFK

  1. jaja, en boca cerrada no entran moscas.

  2. Abraham Mossel

    Oja misschien word u waker N.R, TapMaarIn maart 2010

  3. Abraham Mossel

    @ Norberio Ribeito,geeft geen commentaar, waarom niet,omdat je niet kan en mag. Ik kom eerdags met het project verleden tijd boven water cbcb, m.at,. Houd uw hard maar vast vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *