31 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

Moord op Martha onderdeel van reeks

HomeMediaMoord op Martha onderdeel van reeks
Het stoffelijk overschot van Gwenette Martha, die door meerdere kogels werd geveld.
De moord op Gwenette Martha is het zoveelste hoofdstuk in een reeks afrekeningen onder een nieuwe generatie zware criminelen.

AMSTERDAM –  De moord op Gwenette Martha is het zoveelste hoofdstuk in een reeks afrekeningen onder een nieuwe generatie zware criminelen.

Die wordt voor een aanzienlijk deel gevormd door jonge Amsterdammers van Marokkaanse origine. De liquidatie van Najeb Bouhbouh, een goede vriend van Martha, lijkt het begin van de reeks te markeren. Hoewel er ook andere zaken zijn die mogelijk in het geheel passen, zoals de moord op Redouan Boutaka, op 22 april 2012 in The Shisha Lounge in de Amsterdamse Pijp.

Over de achtergrond van het slepende, bloedige conflict wordt gezegd dat dit de roof van een partij cocaïne is die begin 2012 via de haven van Antwerpen wordt ingevoerd. Ook dit is tot dusver niet onomstotelijk komen vast te staan.

Een overzicht van het dodelijke geweld dat aan de liquidatie van Martha voorafging:

– 18 oktober 2012: Najeb Bouhbouh (34) wordt bij het verlaten van het hotel Crowne Plaza in Antwerpen onder vuur genomen en sterft ter plaatse. Hij is in het gezelschap van Chris Bouman, die later wordt vastgezet omdat hij in het moordcomplot zou hebben gezeten. Bouman pleegt zelfmoord in het huis van bewaring in Haarlem. Benaouf A. zou de liquidatie hebben geregisseerd. Justitie beschouwt Rida Bennajem en Marchano P. als de uitvoerders.

– 29 december 2012: in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt voltrekt zich een schietpartij van voor Nederlandse begrippen ongekende proporties. Doelwit is een Range Rover, waarin Benaouf A. zich zou bevinden. De bolide wordt met onder meer een kalasjnikov beschoten. A. weet te ontkomen, maar Saïd el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) laten het leven. Op hun vlucht beschieten de daders twee motoragenten, die zich het vege lijf op het nippertje weten te redden. Na verloop van tijd arresteert de politie drie verdachten. Hamza B. wordt in Marokko aangehouden en zal daar worden berecht.

– 16 maart 2013: in Amsterdam-West wordt de 21-jarige Rida Bennajem doodgeschoten. De politie arresteert na enige tijd Solaiman L. als verdachte, maar hij komt in februari 2014 weer op vrije voeten.

– 25 mei 2013: op dancefeest Waterfront in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum wordt de 26-jarige Souhail Laachir doodgeschoten. De moord lijkt geen rechtstreeks verband te houden met het drugsconflict, maar Laachir figureert wel in het liquidatiedossier.

– 22 maart 2014: in Amsterdam-Zuid schieten twee mannen Mohammed el Mayouri (30) op straat dood, kort nadat hij een bar heeft verlaten. Het slachtoffer stond op het punt een getuigenverklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A.

– 22 mei: Gwenette Martha (40) wordt geliquideerd in Amstelveen.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties