29 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 16:28

Laatste reacties

- Advertentie -

Moord op Martha onderdeel van reeks

Het stoffelijk overschot van Gwenette Martha, die door meerdere kogels werd geveld.
De moord op Gwenette Martha is het zoveelste hoofdstuk in een reeks afrekeningen onder een nieuwe generatie zware criminelen.

AMSTERDAM –  De moord op Gwenette Martha is het zoveelste hoofdstuk in een reeks afrekeningen onder een nieuwe generatie zware criminelen.

Die wordt voor een aanzienlijk deel gevormd door jonge Amsterdammers van Marokkaanse origine. De liquidatie van Najeb Bouhbouh, een goede vriend van Martha, lijkt het begin van de reeks te markeren. Hoewel er ook andere zaken zijn die mogelijk in het geheel passen, zoals de moord op Redouan Boutaka, op 22 april 2012 in The Shisha Lounge in de Amsterdamse Pijp.

Over de achtergrond van het slepende, bloedige conflict wordt gezegd dat dit de roof van een partij cocaïne is die begin 2012 via de haven van Antwerpen wordt ingevoerd. Ook dit is tot dusver niet onomstotelijk komen vast te staan.

- Advertentie -

Een overzicht van het dodelijke geweld dat aan de liquidatie van Martha voorafging:

– 18 oktober 2012: Najeb Bouhbouh (34) wordt bij het verlaten van het hotel Crowne Plaza in Antwerpen onder vuur genomen en sterft ter plaatse. Hij is in het gezelschap van Chris Bouman, die later wordt vastgezet omdat hij in het moordcomplot zou hebben gezeten. Bouman pleegt zelfmoord in het huis van bewaring in Haarlem. Benaouf A. zou de liquidatie hebben geregisseerd. Justitie beschouwt Rida Bennajem en Marchano P. als de uitvoerders.

– 29 december 2012: in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt voltrekt zich een schietpartij van voor Nederlandse begrippen ongekende proporties. Doelwit is een Range Rover, waarin Benaouf A. zich zou bevinden. De bolide wordt met onder meer een kalasjnikov beschoten. A. weet te ontkomen, maar Saïd el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) laten het leven. Op hun vlucht beschieten de daders twee motoragenten, die zich het vege lijf op het nippertje weten te redden. Na verloop van tijd arresteert de politie drie verdachten. Hamza B. wordt in Marokko aangehouden en zal daar worden berecht.

– 16 maart 2013: in Amsterdam-West wordt de 21-jarige Rida Bennajem doodgeschoten. De politie arresteert na enige tijd Solaiman L. als verdachte, maar hij komt in februari 2014 weer op vrije voeten.

– 25 mei 2013: op dancefeest Waterfront in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum wordt de 26-jarige Souhail Laachir doodgeschoten. De moord lijkt geen rechtstreeks verband te houden met het drugsconflict, maar Laachir figureert wel in het liquidatiedossier.

– 22 maart 2014: in Amsterdam-Zuid schieten twee mannen Mohammed el Mayouri (30) op straat dood, kort nadat hij een bar heeft verlaten. Het slachtoffer stond op het punt een getuigenverklaring af te leggen ten gunste van Benaouf A.

– 22 mei: Gwenette Martha (40) wordt geliquideerd in Amstelveen.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Nieuwe premier Curaçao Gilmar Pisas zet relatie op scherp: ’Minder Koninkrijk’

’Nederlandse belastingbetaler draait niet op voor onze bekostiging’ | Edwin Timmer Willemstad - Duwt de nieuwe MFK-regering, die maandag wordt beëdigd, Curaçao opnieuw in politieke chaos en wrevel met...

Column Youp | Ruig van de richel

Begrijp ik nou dat de nieuwe dierenwet in eerste instantie voorschreef dat geen enkel beest de mogelijkheid mag worden ontnomen om natuurlijk gedrag te vertonen? Inmiddels is...

Column Hessels | Haleluja!

Door Armand Hessels In verschillende gelegenheden gaven zowel de regering als de beoogde nieuwe beheerder (Quanten) van het immense industrieterrein te San Nicolaas te kennen dat er halverwege...

PBC | Wie graaft in de grond van Sint-Eustatius vindt geschiedenis

Persbureau Curacao “Als je graaft in de grond van Sint-Eustatius, graaf je geschiedenis”. Sherees Timber is enthousiast over de ontdekking van een 17e eeuwse begraafplaats op het terrein...

NU | Curaçao begint tweede ronde WK-kwalificatie met kleine nederlaag

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad. De ploeg...

NOS | 17e-eeuwse begraafplaats ontdekt op de voormalige Golden Rock Plantation op Sint- Eustatius

NOS correspondent Dick Drayer  Op Sint-Eustatius hebben archeologen een begraafplaats van tot slaaf gemaakte mensen ontdekt op een voormalige suikerplantage. Zij denken de grootste tot nu toe in...
- Advertentie -