26 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 11:29

NRC | Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord

Noor Zwolsman | Met vonnis Curaçaose oud-minister krijgt 30 jaar cel voor opdracht tot moord Misdaad George Jamaloodin stond volgens het hof „aan de wieg” van de moordaanslag op...

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

Peter Visser Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat...

AntilliaansDagblad | ‘Situatie veel ernstiger op Bonaire’

Kralendijk - Het aantal besmettingen met Covid-19 neemt de laatste week in rap tempo toe. Zo snel dat gezaghebber Edison Rijna heeft besloten om het risiconiveau op...

DH | Netherlands lifts COVID-19 testing requirements for Dutch Caribbean

AMSTERDAM--Royal Dutch Airlines KLM announced on Thursday that the Netherlands has lifted its coronavirus COVID-19 testing requirements for all six islands of the Dutch Caribbean. Travellers checking in...

AntilliaansDagblad | ‘Opschalen naar 5.000 per week’

Willemstad - In de eerste week van het vaccinatieprogramma op Curaçao hebben veel meer mensen dan verwacht zich laten inenten. Tot en met donderdag waren er 3.371...

AntilliaansDagblad | Baret voor miliciens

Willemstad - Op Marinekazerne Suffisant ontvingen 24 leerlingen gisteren hun baret. Voor de aspirant-militairen is de baretuitreiking het sluitstuk van de Elementaire Vakopleiding, die zes maanden duurde....
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Amigoe 9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

kranshiWILLEMSTAD — In het kader van het megaproject ‘Opschoning’ zijn sinds november 2013 zo’n 9000 adressen gecontroleerd.
Het doel van het project van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) is om een actueel persoonsregister te hebben, dat uiteindelijk online moet komen.

Het stelsel van basisregistratie van personen moet voortaan voor alle overheidsinstellingen beschikbaar zijn.
Om dit te bereiken moet het register compleet en up-to-date zijn, legde minister Etienne van der Horst (Pais) bij de start van het project uit.
Opschoning van het persoonsbestand bij Kranshi is daarom essentieel.
Eerder werd al aan veel personen een brief gestuurd op het adres waar zij staan ingeschreven, met de vraag of de gegevens nog correct zijn.
Er was weinig reactie op deze brieven.
Daarom is besloten om een uitgebreide controle uit te voeren.
Een team van zes buitengewone bevolkingscontroleurs trekt, voorzien van uniform en BPD-badges, sinds november door de wijken om te controleren wie er op welk adres woont.
Van de in totaal 10.124 adressen zijn tot en met 23 april inmiddels 8691 adressen gecontroleerd. Dit geeft waarnemend hoofd Publieke Zaken van het BPD-ministerie, Ruthline Haddocks, desgevraagd aan tegenover de Amigoe.
De bedoeling is om alle adressen per mei van dit jaar gecontroleerd te hebben.
Bij de adressen waar niemand thuis was laten de controleurs een brief achter met een uitleg over de opschoning en een telefoonnummer dat gebeld kan worden, om de informatie door te geven. Het project wordt in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uitgevoerd.
Het aantal geregistreerde personen bij Kranshi is 30.000 meer dan het door Census geregistreerde aantal personen (130.000).
Dit brengt ook met zich mee dat de kosten van een aantal personen onterecht door de SVB worden vergoed.
Haddocks benadrukte verder dat het voor de wet verplicht is om correct ingeschreven te staan en roept iedereen op om zijn medewerking te verlenen.
Daarnaast doet zij een dringende oproep aan personen die van plan zijn naar een ander adres te verhuizen en/of te (r)emigreren, dit altijd aan Kranshi door te geven.
Voor de bekostiging van dit megaproject zijn nu SEI-gelden vrijgemaakt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties