30 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 11:33

Laatste reacties

- Advertentie -

Persbericht Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO)

Kòrsou Fuerte i Outónomo advocaten Anthony Eustatius (links), Eldon 'Peppie' Sulvaran (tweede van links), en Chester Peterson (rechts)
Kòrsou Fuerte i Outónomo advocaten Anthony Eustatius (links), Eldon ‘Peppie’ Sulvaran (tweede van links), en Chester Peterson (rechts)

Persbericht Kòrsou Fuerte i Outónomo

AD zou het AD niet zijn, indien hij geheel integer zou rapporteren. Dit lukt het AD niet. Geheel integer rapporteren is het AD niet eigen. Zich zuiveren en zich integriteit eigen maken lijkt het AD ook niet gegeven.

Het AD is namelijk ook een corrupt dagblad. Het AD kan alleen het politieke woord van zijn financiers en meesters prediken.

- Advertentie -


Het AD kan niet onafhankelijk zijn.
Dit is niet uit de koker van KFO, maar uit die van het niet politiek gelieerde onafhankelijke Transparency International, dat, in 2013, rapporteerde dat de Curaçaose pers niet onafhankelijk kan zijn.

De hypocriete zedenprediker AD mag het tegendeel bewijzen door publicatie van een aantal verklaringen van onafhankelijke accountants, waarin is aangegeven wie haar financier en eigenaar is.
Het AD moet zich niet beperken tot het uitkramen van kolder in dit kader.
Het AD dient transparantie te betrachten.

In ieder geval heeft het AD het eindelijk weleens een keer deels juist.
Juist is namelijk dat KFO en haar bestuursleden, die ook advocaat zijn, puur en pure politiek bedrijven en “politici pur sang” zijn.
Daar is KFO het dus roerend mee eens.

- Advertisement -

Misleidend en dus niet integer is van het AD de bewering dat KFO anderen niet gunt om ook politiek te bedrijven.
KFO vindt dat iedereen politiek mag bedrijven.
KFO schuwt geen politieke discussies.
Bij KFO gaat er echter niet in dat rechtspraak, die onafhankelijk behoort te zijn, wordt aangewend om politieke discussie te smoren.

De vergelijking van het AD met de rectificatiezaak, die Tromp tegen KFO aanspande om KFO de mond te snoeren, maar verloor, is het AD eigen.
Ook deze is immers scheef.
Terecht heeft de rechter het voor de corrupte Tromp vernietigende vonnis gewezen.

Deze rechter liet zich namelijk niet door Tromp voor diens politiek karrretje spannen en hield zich, zoals het rechters betaamt, verre van de onbehoorlijke poging van de corrupte Tromp om rechtspraak aan te wenden om de hem politiek onwelgevallige KFO de mond te snoeren. Politieke discussie houdt de democratie levend.
Dat is vaste jurisprudentie.
Hoe hard de discussie ook mag zijn.

Thans is het een corrupt gebleken deken van de Orde van Advocaten, die de corrupte Tromp tot cliënt heeft en samen met enkele andere, kennelijk haar racistische normen en waarden delende, klagers, KFO het zwijgen wil opleggen.

Niet is verassend dat deze medeklagers deels voortkomen uit de met Tromp en de Centrale Bank gelieerde fascistische Frente Akshon Sivil van Suriel en klager Pais.

Ook daar waar het AD rechter Scholte probeert te verdedigen, slaat het AD de plank mis.
Een zichzelf respecterende rechter zal zich niet inlaten met de beoordeling van uitlatingen van KFO of haar bestuurders over een foute rechter, wanneer die rechter zelf ook een rechter van de foute soort is.
Ook Scholte is niet gespeend van het slaan van beschikkingen met een valse inhoud.

Evenmin mag een rechter, die jarenlang als advocaat werkzaam is geweest op een racistisch advocatenkantoor, dunkt KFO, beoordelen of KFO of haar drie bestuursleden, die tevens advocaten zijn, wel of niet mogen ageren tegen een deken van de Orde van Advocaten, die zich schuldig heeft gemaakt aan racisme.

Hier doelt KFO op het kantoor van Leo Spigt, die overigens ook publiekelijk onderbouwd voor oplichter is uitgemaakt, waaraan Karel Frielink, een voormalige deken van de orde, is verbonden.
De nu corrupt gebleken deken wordt nu openlijk verdedigd door deze Frielink.
Nota bene: een deken, die heeft gepoogd de door haar met “Sulvaran etc.” en Sulvaran en meer van zijn vrienden” aangeduide advocaten uit te sluiten van het democratische proces binnen de orde.

Waar is de integriteit van Frielink en de orde?
Volgens het AD en figuren zoals Frielink had de deken niets kwaads bedoeld en was zij met haar uitsluitingspoging enkel “niet handig” en “laakbaar”.
Waarom zij “niet handig” en “laakbaar” zou zijn, laat het AD, begrijpelijkerwijs, volkomen onbeantwoord.
Want zo (sic!) had de deken het natuurlijk niet bedoeld.

Rechter Scholte is voor ons inderdaad onbetrouwbaar.
Daarom hebben wij haar gewraakt.
Reden genoeg hiervoor.
Scholte is jarenlang kantoorgenoot geweest van Karel Frielink.
Op het niet van racisme ontblote kantoor van Frielink.

Leo Spigt, de oprichter en naamgever van dit kantoor, heeft in het verleden openlijk verkondigd dat het voordeel van dit kantoor is gelegen in het daarin werkzaam zijn van advocaten met “een westers uiterlijk”.

Volgens deze een sluwe vos genoemde Leo Spigt zou:

Een Hollands uiterlijk staan voor een serieus iemand, iemand die je niet belazert”.

Dit in tegenstelling tot Curaçaose advocaten, die, volgens hem, allen “vrij snel wel iets op hun kerfstok moeten hebben”.

Scholte heeft nimmer afstand genomen van dit racistische kantoor.
Sterker, om haar juridische belangen voor haar in rechte te behartigen, zoekt zij, van alle advocatenkantoren, rechtsbijstand bij juist het racistische kantoor van Frielink.

Dezelfde Frielink, die continu opinies voor het AD schrijft, waarin KFO en haar bestuursleden plegen te worden aangevallen.
Dat mag Frielink natuurlijk gerust voortzetten.
Wel is beangstigend dat deze zelfde Frielink in rechte als advocaat voor Scholte optreedt. Dezelfde Scholte, die persisteert om te mogen oordelen of KFO tot rassenhaat heeft opgeroepen.

KFO heeft niemand willen uitsluiten en protesteert juist tegen de uitsluiting door de deken.
De wereld op zijn kop dus.
In onze beleving kunnen wij er in alle objectiviteit niet van uitgaan dat Scholte, als gewezen kantoorgenote en nu als klant van Frielink het nimmer met Frielink heeft gehad over KFO en de enorme publiciteit over foute rechters, een corrupte Tromp en een racistische deken.

Kunnen wij er op vertrouwen dat Scholte onafhankelijk kan zijn?
AD: get real!
Door racisme te verdedigen is het AD evenveel racist als het racistische kantoor van Spigt en de racistische deken.

Curaçao, 10 mei 2014.

Kòrsou Fuerte i Outónomo

Bron: E Korant Verídiko II

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Na de bank en de rechtelijke macht is nu de pers aan de beurt om door dit zooitje te worden geradbraakt.
    Wat zullen die gelachen hebben bij het opschrijven van dit kolderieke stukje proza.
    En het klinkt ook allemaal ook zo serieus. Chapeau voor deze act , vol zandstrooiers en misleiding. The Three Stooges revisited.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -