27.2 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 05:15

Laatste reacties

- Advertentie -

9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

kranshiWILLEMSTAD — In het kader van het megaproject ‘Opschoning’ zijn sinds november 2013 zo’n 9000 adressen gecontroleerd.
Het doel van het project van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) is om een actueel persoonsregister te hebben, dat uiteindelijk online moet komen.

Het stelsel van basisregistratie van personen moet voortaan voor alle overheidsinstellingen beschikbaar zijn.
Om dit te bereiken moet het register compleet en up-to-date zijn, legde minister Etienne van der Horst (Pais) bij de start van het project uit.
Opschoning van het persoonsbestand bij Kranshi is daarom essentieel.
Eerder werd al aan veel personen een brief gestuurd op het adres waar zij staan ingeschreven, met de vraag of de gegevens nog correct zijn.
Er was weinig reactie op deze brieven.
Daarom is besloten om een uitgebreide controle uit te voeren.
Een team van zes buitengewone bevolkingscontroleurs trekt, voorzien van uniform en BPD-badges, sinds november door de wijken om te controleren wie er op welk adres woont.
Van de in totaal 10.124 adressen zijn tot en met 23 april inmiddels 8691 adressen gecontroleerd. Dit geeft waarnemend hoofd Publieke Zaken van het BPD-ministerie, Ruthline Haddocks, desgevraagd aan tegenover de Amigoe.
De bedoeling is om alle adressen per mei van dit jaar gecontroleerd te hebben.
Bij de adressen waar niemand thuis was laten de controleurs een brief achter met een uitleg over de opschoning en een telefoonnummer dat gebeld kan worden, om de informatie door te geven. Het project wordt in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uitgevoerd.
Het aantal geregistreerde personen bij Kranshi is 30.000 meer dan het door Census geregistreerde aantal personen (130.000).
Dit brengt ook met zich mee dat de kosten van een aantal personen onterecht door de SVB worden vergoed.
Haddocks benadrukte verder dat het voor de wet verplicht is om correct ingeschreven te staan en roept iedereen op om zijn medewerking te verlenen.
Daarnaast doet zij een dringende oproep aan personen die van plan zijn naar een ander adres te verhuizen en/of te (r)emigreren, dit altijd aan Kranshi door te geven.
Voor de bekostiging van dit megaproject zijn nu SEI-gelden vrijgemaakt.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Monday, November 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Curaçao start in december met boosterprik

Curaçao gaat ook starten met het toedienen van de boosterprik tegen Covid-19. Dit heeft de secretaris-generaal ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Sharon Melfor, bevestigd. In...

Nu.cw | Schouten: “Integrale aanpak nodig voor herstel koraal”

De bescherming en ontwikkeling van koraal in Caribisch Nederland is alleen mogelijk met een integrale aanpak. Zo schrijft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in...

PBC | Ansary veroordeeld tot schadevergoeding van meer dan 1 miljard gulden

met vonnis | Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Husgang Ansary moet meer dan een miljard gulden aan schadevergoeding betalen aan Ennia, exclusief de wettelijke rente vanaf 2017. Dat is...

PBC | Curaçao sluit grenzen voor Omicron-variant

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao heeft sinds gisteren de grenzen gesloten voor reizigers uit een land waar wijdverspreid de Omnicron variant van Covid19 is. Vooralsnog gaat het om landen...
- Advertentie -