30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

HomeMedia9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

kranshiWILLEMSTAD — In het kader van het megaproject ‘Opschoning’ zijn sinds november 2013 zo’n 9000 adressen gecontroleerd.
Het doel van het project van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) is om een actueel persoonsregister te hebben, dat uiteindelijk online moet komen.

Het stelsel van basisregistratie van personen moet voortaan voor alle overheidsinstellingen beschikbaar zijn.
Om dit te bereiken moet het register compleet en up-to-date zijn, legde minister Etienne van der Horst (Pais) bij de start van het project uit.
Opschoning van het persoonsbestand bij Kranshi is daarom essentieel.
Eerder werd al aan veel personen een brief gestuurd op het adres waar zij staan ingeschreven, met de vraag of de gegevens nog correct zijn.
Er was weinig reactie op deze brieven.
Daarom is besloten om een uitgebreide controle uit te voeren.
Een team van zes buitengewone bevolkingscontroleurs trekt, voorzien van uniform en BPD-badges, sinds november door de wijken om te controleren wie er op welk adres woont.
Van de in totaal 10.124 adressen zijn tot en met 23 april inmiddels 8691 adressen gecontroleerd. Dit geeft waarnemend hoofd Publieke Zaken van het BPD-ministerie, Ruthline Haddocks, desgevraagd aan tegenover de Amigoe.
De bedoeling is om alle adressen per mei van dit jaar gecontroleerd te hebben.
Bij de adressen waar niemand thuis was laten de controleurs een brief achter met een uitleg over de opschoning en een telefoonnummer dat gebeld kan worden, om de informatie door te geven. Het project wordt in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uitgevoerd.
Het aantal geregistreerde personen bij Kranshi is 30.000 meer dan het door Census geregistreerde aantal personen (130.000).
Dit brengt ook met zich mee dat de kosten van een aantal personen onterecht door de SVB worden vergoed.
Haddocks benadrukte verder dat het voor de wet verplicht is om correct ingeschreven te staan en roept iedereen op om zijn medewerking te verlenen.
Daarnaast doet zij een dringende oproep aan personen die van plan zijn naar een ander adres te verhuizen en/of te (r)emigreren, dit altijd aan Kranshi door te geven.
Voor de bekostiging van dit megaproject zijn nu SEI-gelden vrijgemaakt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties