27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 09:24

Laatste reacties

- Advertentie -

9000 adressen gecontroleerd bij opschoning Kranshi

kranshiWILLEMSTAD — In het kader van het megaproject ‘Opschoning’ zijn sinds november 2013 zo’n 9000 adressen gecontroleerd.
Het doel van het project van het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening (BPD) is om een actueel persoonsregister te hebben, dat uiteindelijk online moet komen.

Het stelsel van basisregistratie van personen moet voortaan voor alle overheidsinstellingen beschikbaar zijn.
Om dit te bereiken moet het register compleet en up-to-date zijn, legde minister Etienne van der Horst (Pais) bij de start van het project uit.
Opschoning van het persoonsbestand bij Kranshi is daarom essentieel.
Eerder werd al aan veel personen een brief gestuurd op het adres waar zij staan ingeschreven, met de vraag of de gegevens nog correct zijn.
Er was weinig reactie op deze brieven.
Daarom is besloten om een uitgebreide controle uit te voeren.
Een team van zes buitengewone bevolkingscontroleurs trekt, voorzien van uniform en BPD-badges, sinds november door de wijken om te controleren wie er op welk adres woont.
Van de in totaal 10.124 adressen zijn tot en met 23 april inmiddels 8691 adressen gecontroleerd. Dit geeft waarnemend hoofd Publieke Zaken van het BPD-ministerie, Ruthline Haddocks, desgevraagd aan tegenover de Amigoe.
De bedoeling is om alle adressen per mei van dit jaar gecontroleerd te hebben.
Bij de adressen waar niemand thuis was laten de controleurs een brief achter met een uitleg over de opschoning en een telefoonnummer dat gebeld kan worden, om de informatie door te geven. Het project wordt in nauwe samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) uitgevoerd.
Het aantal geregistreerde personen bij Kranshi is 30.000 meer dan het door Census geregistreerde aantal personen (130.000).
Dit brengt ook met zich mee dat de kosten van een aantal personen onterecht door de SVB worden vergoed.
Haddocks benadrukte verder dat het voor de wet verplicht is om correct ingeschreven te staan en roept iedereen op om zijn medewerking te verlenen.
Daarnaast doet zij een dringende oproep aan personen die van plan zijn naar een ander adres te verhuizen en/of te (r)emigreren, dit altijd aan Kranshi door te geven.
Voor de bekostiging van dit megaproject zijn nu SEI-gelden vrijgemaakt.

- Advertentie -
- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

Philipsburg - De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo...

AntilliaansDagblad | Oud-minister Sevinger blijft vastzitten

Oranjestad - Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger brengt de verkiezingen in gevangenschap door. De rechter-commissaris heeft zaterdag het schorsingsverzoek afgewezen. De beperkingen van de verdachte zijn wel...

AntilliaansDagblad | Registratie voor VVU begonnen

Willemstad - Ambtenaren die in aanmerking komen voor de Vervroegd Vrijwillige Uitstroom (VVU) kunnen zich inmiddels hiervoor officieel aanmelden. Nadat de wet onlangs in de Staten werd...
- Advertentie -