29 C
Willemstad
• zondag 14 april 2024

Extra | Journaal 12 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 11, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 11 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, April 10, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 10 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 9, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Karel van Batenburg ” voor ons in de pen…………..

Ingezonden: Nederland: Quo Vadis?

Tijdens een vakantie onder andere in Nederland werd ik als optimist geconfronteerd met de dagelijkse pessimistische berichten over de economische situatie aldaar.
Wellicht is het een goede zaak om van een aantal onderwerpen, misschien ter overvloede, melding te maken.
Volgens hetgeen mij werd voorgeschoteld is de Nederlandse overheid als overhead ‘the biggest spender’ en wordt meer dan de helft van hetgeen men totaal als Bruto Nationaal Product aan geld binnenhaalt – het zogenoemde BNP – als geheel uitgegeven door deze overheid en hieraan komt geen einde.
Er is dus geen enkele sprake van bezuinigen van deze kant te verwachten.
Alleen verhoging van de lasten, door allerlei missers ontstaan door onkundige ambtenaren, zijn te verwachten!
Ook is het ‘graaien’ en het opstrijken van extreem hoge bonussen blijkbaar nog steeds een nationale hobby, terwijl met regelmaat semi-overheidsdienaren en andere topfiguren van frauduleus handelen worden beticht, hetgeen ook hier, de economie schade toebrengt.
Ondertussen groeit het aantal werklozen dagelijks en bedraagt dit nu circa 700.000.
Wij kunnen dit aantal dus vergelijken met ongeveer 4,5 keer de bevolking van ons eiland.
Hierbij zitten veel jongeren en er zou zelfs sprake zijn van een verloren generatie?
Waarover ik mij echt zorgen maak is het verloren gaan van het jarenlang opgebouwde vakmanschap en het intellect dat het voor gezien beschouwd en Nederland in grote getale verlaat!
Van het oorspronkelijke ‘regeerakkoord’ van het kabinet in Nederland is weinig in stand gebleven en recent heeft men zelfs de hulp van partijen uit de oppositie, ter ondersteuning, er bij moeten halen. De politieke partij, het CDA (een grote verliezer tijdens de laatste Tweede Kamer-verkiezingen) heeft nog steeds een meerderheid in de Eerste Kamer.
Hiervan werd op een slimme wijze door laatgenoemde partij gebruik gemaakt door regelmatig plannen van het kabinet ‘lek te schieten’ wanneer deze ter goedkeuring aan de Eerste Kamer werd voorgelegd.
Een dergelijke situatie ontstond onder andere bij voorstellen van wetsontwerpen die reeds, met een meerderheid, waren goedgekeurd door de leden van de Tweede Kamer.
De vraag blijft of deze nieuwe samenwerking met de partijen die werd geronseld uit de oorspronkelijke ‘oppositie’ enig soelaas zal bieden want men blijft, volgens zeggen, slechts bezig met de verschuiving van lasten.
Ondertussen wordt men als belastingbetaler in Nederland op een brute wijze uitgewrongen en wordt overal op bezuinigd ‘like there is no tomorrow’.
Duidelijk is eenieder wel geworden, dat in het verleden de bomen leken door te kunnen groeien tot in de hemel, maar nu kan er niets meer en wordt de kreet ‘bezuinigen’ te pas en te onpas gebruikt door de regering en de hieronder vallende vele ambtenaren.
Dit begint extreme vormen aan te nemen, want er moet nu voor zes miljard euro bezuinigd te worden volgens richtlijnen die aangegeven zijn in Brussel.
Zo niet, dan zou men een boete krijgen die in totaal 1,2 miljard euro zou kunnen bedragen!
Over dit soort extreme maatregelen werd mij doorgegeven, dat Nederland dit zichzelf heeft aangedaan door dit oorspronkelijk zelf aan de orde te stellen.
Dit terwijl andere Europese landen zich hieraan totaal niet zouden houden en men dit bijvoorbeeld in een land als Frankrijk op een slinkse wijze schijnt te kunnen bedekken via overheidsinstellingen waar men in Brussel geen zicht op heeft.
Als lid van de oudere generatie, kan ik verwijzen naar de vele situaties die een mens kan meemaken – nationaal of internationaal.
Echter voel ik mij niet geroepen om nu ineens de noodklok te gaan luiden.
Mijn bedoeling is slechts om mijn bezorgdheid te verwoorden en derden – voor zover nodig – mede te informeren over de door mij via de Nederlandse media verkregen informaties.

Karel van Batenburg,
Curaçao

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties