27 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 06:48

Laatste reacties

- Advertentie -

24 maanden celstraf geëist tegen ontuchtige stiefvader

WILLEMSTAD — Als het aan officier van Justitie Ludmila Vicento ligt, verdwijnt de Arubaanse verdachte D.B. 24 maanden achter de tralies voor jarenlange ontuchtige handelingen met zijn minderjarige stiefdochter (10). Het Openbaar Ministerie (OM) ging uit van de periode van november 2011 tot en met 31 mei van dit jaar. De verdachte ontkent echter het meisje ooit ongepast te hebben aangeraakt.
De officier wees aan de andere kant op een deskundigenrapport, dat concludeert dat het verhaal van het meisje plausibel is.
Vonnis is over drie weken.

De zaak kwam aan het rollen toen het meisje enkele klasgenootjes had verteld wat haar stiefvader met haar deed.
B. heeft haar nooit gepenetreerd, maar zou met de ontuchtige handelingen zijn begonnen toen het meisje zes jaar oud was en vanuit Aruba naar Curaçao kwam met haar familie.
B. verklaarde woensdag tijdens de behandeling van de zaak dat hij het meisje nooit ongepast had aangeraakt, maar dat hij haar eerder wel naakt baadde.

Hij legde aan de rechter uit dat hij met ‘naakt’ bedoelt dat hij steeds alleen zijn onderbroek aan had, omdat zijn kinderen hem nooit helemaal naakt hebben gezien.
Toen de moeder van de drie kinderen door het slachtoffertje op de hoogte was gebracht van de ontuchtige handelingen, heeft ze hierover met de verdachte gesproken, die op zijn beurt zei dat het meisje hem inderdaad had gevraagd om haar niet meer te baden.
En dat hij haar verzoek had gerespecteerd.
Verder verklaarde B. dat het gedrag van het meisje al sinds december heel erg was veranderd.
Ze werd steeds agressiever en wilde onder andere haar huiswerk niet maken.
Volgens de verdachte had het meisje al problemen en werd nu alles onterecht op hem afgeschoven.
Voor de officier van Justitie is het gedrag van het meisje echter veranderd door de seksuele voorlichting – georganiseerd door Hóben Goberná – die het meisje op school had gekregen.

Het is een duidelijke indicatie dat het slachtoffertje toen pas in de gaten had dat wat haar vader met haar deed niet normaal was.
Het meisje dacht waarschijnlijk eerst dat de ontuchtige handelingen iets heel normaals waren wat vaders met hun dochters doen.

- Advertentie -

Misbruikte kinderen gaan zich inderdaad anders gedragen – worden onder andere agressief – als ze te weten komen wat hen is overkomen.
Uit het rapport van de kinderpsycholoog blijkt dat dit ook duidelijk werd gezegd door het meisje tijdens een studioverhoor, aldus de officier.
Ze zei toen tegen de deskundige dat ze meer wist over het ongepaste gedrag van haar vader, nadat ‘de mensen met de shirts van Bisa nò, kore bai op school langs waren geweest’.
Dat zijn dus de seksuele voorlichters van Hóben Goberná.

Gelogen
Tijdens een tweede studioverhoor zei het slachtoffertje echter dat ze gelogen had, zodat ze weer naar Aruba terug kon.
Volgens het meisje werd ze op school gepest – ze werd indiaan genoemd – en ze wilde terug naar Aruba.
Een klasgenootje had haar geleerd dat als ze zei dat haar vader haar misbruikte, zij weer naar Aruba kon.
Wat ook is gebeurd.

De officier van Justitie is echter ervan overtuigd dat het meisje altijd de waarheid heeft gesproken. Ze houdt ook rekening met het psychologisch rapport, dat uitwijst dat het verhaal van het slachtoffertje plausibel is.
Ze vindt dat een gecombineerde straf op zijn plaats is.
Het gaat hier om een universitair opgeleide verdachte met een goed inkomen.
Hij scoort hoog op de ladder van indirecte agressie, maar is verder nooit eerder in aanraking geweest met de politie voor soortgelijke feiten.
De officier eiste 36 maanden cel, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, en een proeftijd van twee jaar met begeleiding van de Reclassering.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -