30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

15 maanden cel voor diefstal Baba’s

HomeNieuws15 maanden cel voor diefstal Baba’s

WILLEMSTAD — De mannen Dachineua R. en Shaffino S. zijn onlangs conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), tot vijftien maanden celstraf veroordeeld, voor inbraak en diefstal bij de winkel Baba’s in Otrobanda.

De mannen hebben op 18 augustus bij de winkel ingebroken.
De deur van de winkel werd beschadigd en er zijn diverse spullen, waaronder televisietoestellen, laptops, Black-Berry’s en dergelijke, meegenomen.
Volgens het OM hebben ze voor meer dan 25.000 gulden aan spullen gestolen.
Beide mannen bekennen hun betrokkenheid in de zaak en verklaarden de opdracht van Stifenson S. te hebben gekregen.
Ze zouden geld en spullen krijgen, maar volgens Shaffino – die contant geld eiste – heeft hij uiteindelijk niets gekregen.
Stifenson werd eerder ook opgepakt in verband met deze zaak, maar werd om nog onbekende redenen vrijgelaten en kwam vrijdag niet opdagen voor de behandeling van zijn zaak.

De rechter wilde de zaak niet in zijn afwezigheid behandelen, omdat hij het brein achter de diefstal was.
De rechter besloot dus zijn zaak aan te houden. Stifenson zal de volgende keer door de politie worden opgebracht voor de behandeling van zijn zaak.
Dachineua verklaarde dat hij een telefoontje kreeg van Stifenson met het verzoek om hem een ijzerschaar te lenen.
Op dat moment wist hij niet dat Stifenson plannen had om bij een winkel in te breken, maar kreeg later te horen van Stifenson dat hij bij Baba’s had ingebroken.
En dat Dachineua hem moest gaan helpen.
Eenmaal daar, zag hij een voor hem onbekende man samen met Stifenson in de winkel.

Shaffino heeft tijdens de behandeling van de zaak aangegeven dat hij die dag eigenlijk niets anders deed dan op de uitkijk staan.
Het spijt hem dat hij zich heeft laten beïnvloeden door Stifenson.
Shaffino kwam op vakantie om zijn moeder te bezoeken.
Hij woont en studeert in Nederland en wil graag zo snel mogelijk vrijgelaten worden om verder te kunnen gaan met zijn studie.
Verder zegt hij een zwangere vriendin te hebben waarmee hij weinig tot geen contact heeft, sinds hij vast zit.

Dachineua heeft ook een zwangere vriendin en zegt veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. Beide mannen hebben een blanco strafblad.
Maar de officier van justitie heeft ook rekening gehouden met de aard en de ernst van het feit en eiste vijftien maanden gevangenisstraf.
De rechter is ook van mening dat er genoeg bewijzen zijn voor het feit dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan inbraak en diefstal.
Ze legden hen beiden, conform de eis, vijftien maanden gevangenisstraf op.
Ze hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties