28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

15 maanden cel voor diefstal Baba’s

WILLEMSTAD — De mannen Dachineua R. en Shaffino S. zijn onlangs conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM), tot vijftien maanden celstraf veroordeeld, voor inbraak en diefstal bij de winkel Baba’s in Otrobanda.

De mannen hebben op 18 augustus bij de winkel ingebroken.
De deur van de winkel werd beschadigd en er zijn diverse spullen, waaronder televisietoestellen, laptops, Black-Berry’s en dergelijke, meegenomen.
Volgens het OM hebben ze voor meer dan 25.000 gulden aan spullen gestolen.
Beide mannen bekennen hun betrokkenheid in de zaak en verklaarden de opdracht van Stifenson S. te hebben gekregen.
Ze zouden geld en spullen krijgen, maar volgens Shaffino – die contant geld eiste – heeft hij uiteindelijk niets gekregen.
Stifenson werd eerder ook opgepakt in verband met deze zaak, maar werd om nog onbekende redenen vrijgelaten en kwam vrijdag niet opdagen voor de behandeling van zijn zaak.

- Advertentie -

De rechter wilde de zaak niet in zijn afwezigheid behandelen, omdat hij het brein achter de diefstal was.
De rechter besloot dus zijn zaak aan te houden. Stifenson zal de volgende keer door de politie worden opgebracht voor de behandeling van zijn zaak.
Dachineua verklaarde dat hij een telefoontje kreeg van Stifenson met het verzoek om hem een ijzerschaar te lenen.
Op dat moment wist hij niet dat Stifenson plannen had om bij een winkel in te breken, maar kreeg later te horen van Stifenson dat hij bij Baba’s had ingebroken.
En dat Dachineua hem moest gaan helpen.
Eenmaal daar, zag hij een voor hem onbekende man samen met Stifenson in de winkel.

Shaffino heeft tijdens de behandeling van de zaak aangegeven dat hij die dag eigenlijk niets anders deed dan op de uitkijk staan.
Het spijt hem dat hij zich heeft laten beïnvloeden door Stifenson.
Shaffino kwam op vakantie om zijn moeder te bezoeken.
Hij woont en studeert in Nederland en wil graag zo snel mogelijk vrijgelaten worden om verder te kunnen gaan met zijn studie.
Verder zegt hij een zwangere vriendin te hebben waarmee hij weinig tot geen contact heeft, sinds hij vast zit.

Dachineua heeft ook een zwangere vriendin en zegt veel spijt te hebben van wat hij heeft gedaan. Beide mannen hebben een blanco strafblad.
Maar de officier van justitie heeft ook rekening gehouden met de aard en de ernst van het feit en eiste vijftien maanden gevangenisstraf.
De rechter is ook van mening dat er genoeg bewijzen zijn voor het feit dat de mannen zich schuldig hebben gemaakt aan inbraak en diefstal.
Ze legden hen beiden, conform de eis, vijftien maanden gevangenisstraf op.
Ze hebben twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -