26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 06:56

ParadiseFM | Nieuwe Statenleden vanochtend ingezworen

De nieuwe Statenleden zijn vanochtend ingezworen. Zij hebben voor de Gouverneur van Curaçao hun eed afgelegd. De komende vier jaar zullen zij het volk vertegenwoordigen in het...

ParadiseFM | Kettingbotsing op Nieuwe Havenweg

Een vrachtwagen is eind van de ochtend op drie personenauto’s geknald. Dat gebeurde bij de stoplichten van Nieuwe Havenweg bij Coca Cola. Niemand raakte gewond, wel is er...

NOS | ‘Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland’

Vaccinproducent Pfizer sluist een groot deel van zijn winst weg via belastingparadijzen, waaronder Nederland, Luxemburg en Ierland. Dat meldt Follow The Money (FTM). In Nederland zou Pfizer...

Democracy now! | Tuesday, May 11, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 11 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rhuggenaath niet in parlement

Demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath (PAR) wordt morgen niet ingezworen als Statenlid. In een persbericht maakt zijn partij bekend dat Rhuggenaath zijn zetel niet zal opeisen. Hierdoor schuiven alle...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsGezondheid‘Zwarte pagina voor Curaçao’ | Antilliaans Dagblad

‘Zwarte pagina voor Curaçao’ | Antilliaans Dagblad

Pisas: In plaats van leiding geven, kiest de premier in de crisis voor de achteruitgang | Antilliaans dagblad

Willemstad – De gebeurtenissen van afgelopen woensdag vormen een zwarte pagina in de geschiedenis van Curaçao. Daarover zijn de Statenleden – zowel coalitie als oppositie – het eens.

Wel verschillen de parlementariërs ernstig van mening over de wijze waarop de regering met de protestacties is omgegaan en wat dit precies inhoudt. Volgens MFK-leider Gilmar ‘Pik’ Pisas was de manifestatie, toen de betogers Fòrti binnenstormden, een gemiste kans voor premier Eugene Rhuggenaath om zijn kant van het verhaal te vertellen en de groep te kalmeren.

,,In plaats van leiding te geven en duidelijk te maken dat je voor vrede staat en openstaat voor dialoog, heeft de minister-president er tijdens deze crisis voor gekozen om via de achteruitgang weg te gaan”, aldus Pisas, die de vernielingen, het geweld en de plunderingen afkeurt. De frustraties begrijpt hij wel. ,,Het zat eraan te komen.

Er zijn zoveel dingen die mis zijn gegaan. Het is niet meer dan vanzelfsprekend dat het volk er op een gegeven moment genoeg van krijgt als het merkt dat de regering niet voor zijn belangen uitkomt. Zie hier, wat daar het gevolg van is. Is dit wat je wilde, meneer Rhuggenaath? aldus Pisas, verwijzend naar het spoor van vernieling dat de relschoppers en plunderaars in de binnenstad hebben achtergelaten.

Pisas deed een beroep op de bevolking van Curaçao om de chaos niet door te zetten. ,,We weten wat jullie pijnpunten zijn. Jullie hebben allemaal duidelijk aangegeven er genoeg van te hebben en dat het kabinet-Rhuggenaath moet aftreden. Geef ons de ruimte om in de Staten de regering aan te pakken. Dat werkt op die manier, niet door alles wat we bezitten te vernielen”, aldus de MFK-leider.

Statenlid Meindert ‘Mènki’ Rojer van KdNT (de partij van Amparo dos Santos) reageerde fel op Facebook op iemand die zei dat alle ministers van het kabinet-Rhuggenaath moeten sterven: ,,Ze moeten niet sterven. Ze moeten worden geliquideerd of gefusilleerd. Hun keel moet worden doorgesneden en op de grond gegooid. Kijk hoever onze mensen zijn gegaan. Broeders, dien je ontslag in.” Rojer werd door collega-Statenlid Stephen Walroud (PAR) aangesproken op deze uitspraak: ,,Collega Mènki Rojer, dit is onacceptabel!” Verschillende andere boze berichten aan het adres van Rojer volgden, waarna Rojer meende dat zijn account was gehackt. Eerder schreef Rojer ook al op zijn Facebookpagina dat het huidige kabinet ‘een regering is van dieven en corrupten, bedriegers en niet capabel’. ,,Hoe kan een volk dat al de bodem heeft bereikt, tegen deze regering manifesteren? Met een stropdas om?”

Parlementariër Charles Cooper (MFK) deed een beroep op voormalig MFK-lid en advocaat Sheldry Osepa ‘of een andere advocaat’ om Lon Mutueel juridisch bij te staan. ,,Als voor deze juridische steun moet worden betaald, doe ik dat”, aldus Cooper. Giselle Mc William (MAN) gaf aan met veel verdriet te hebben gezien dat verschillende belangen in de meest kwetsbare tijden in de geschiedenis van Curaçao de kop opsteken en dat hierbij steeds het persoonlijk belang vooropstaat.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

6 reacties

 1. Hou op met persoonlijke titels.
  Dat doet niks af aan de situatie.
  Elke omgeving die een situatie schept zal tiburones aantrekken.
  Verander de omgeving.
  En dat zijn we allemaal hier.
  Iedereen is corrupt hier en dan voed je tiburones als leiders.

 2. Tja, bij dit soort gebeurtenissen komen zelfs de laffe ratten uit hun holen, er valt dan immers altijd wel wat te halen. Goed van Rhuggie dat de grootste stoker is opgepakt. Nu de rest nog.

 3. Indien rojer kdnt die uitspraak gedaan heeft, moet hij voor de bijl, aangifte komop monk tegen je eigen partijgenoot. Is al meer voorgekomen, dat die lui geluk gehad hebben.

 4. Jij cooper kan gemakkellijk ‘n ratvocaat betalen, je hebt genoeg gegapt in al die jaren. Jacob Gelt Deccker heeft het haarfijn uit de doeken gedaan. Bai fliet Jacob, je weet te veel en je hebt te veel gezegd.

 5. Moet je lezen wat het stuk ongeluk pisas te vertellen heeft en de smeerlap rojer kdnt nog zoiets als cooper om dit tuig hun gang te willen laten gaan. Jullie zijn degenen die altijd gegapt hebben en nog doen. Achteroverhangen en geld beuren maar die jongens door jullie aangestuurd komen er nog wel achter. Tuig mfk kdnt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties