27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 12:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Premier: Ik weet wat er leeft | Antilliaans Dagblad

Premier: “Ik richt me op vooruitgang”

Willemstad – Uitgelokt door een van de aanwezige journalisten heeft Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens de speciaal ingelaste persconferentie met klem aangegeven dat hij wel degelijk weet wat er leeft in de samenleving.

,,Daarom sta ik hier, ik sta open om te luisteren. De oorzaak van de uit de hand gelopen protesten komt door de al lange tijd heersende problemen. Die zijn niet van vandaag, maar bestaan al langer en zijn verslechterd door onder andere de situatie in Venezuela en corona. De regering staat voor samenwerken aan het oplossen van deze problemen.

Ik richt me op vooruitgang. Daar heb ik het vandaag in het vierlandenoverleg en in aanwezigheid van staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops ook over gehad. We moeten wel een manier vinden om samen te werken in het Koninkrijk. Geld moet niet alleen naar onze begroting, maar ook direct terechtkomen bij de behoeftigen. We moeten ons her-focussen en de plannen aanpassen.

Als ik het heb over het investeringsklimaat, hotels, logistiek en macro-economische ontwikkelingen, deviezen, inkomsten van de overheid of werkgelegenheid, dan bereikt dit misschien niet de mensen die nu in directe nood verkeren, dat begrijp ik, maar dat is wel waar het om draait.”

- Advertentie -

De premier geeft aan dat er ook vanuit de samenleving verschillende initiatieven komen om de samenwerking te verbeteren. Zo heeft de Raad van Kerken zich opgeworpen als bemiddelaar en heeft het bedrijfsleven de handen ineengeslagen en met vrijwilligers de stad weer helemaal opgeruimd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

5 reacties

 1. Rhuggenaath cs weet niet wat er leeft of houdt liever z’n kop in de grond!!
  De enorme armoede was er al voor Covid -19 dus wat heeft hij gedaan om mensen perspectief te bieden.
  Juist, geen ene mallemoer moer. Je hoeft eigenlijk maar zijn ‘carrière’ te volgen van gedeputeerde tot toerisme gewoon 0,0.

 2. ,,Daarom sta ik hier, ik sta open om te luisteren. ”
  Dat is dan zeker voor de eerste keer. Of als je nu eens naar mensen luisteren die al jaren aan het roepen zijn dat ” de normale gangbare politiek” een dood lopende weg is. Of als je naar je zelf had geluisterd voor je verkiezing. En dan is er nog een verschil in luisteren en handelen.
  “Ik richt me op vooruitgang.” Ook vanaf vandaag zeker?
  Je staat aan het roer van een schip dat naar de waterval vaart, en volgens sommigen er al overheen is. Toen je verkozen werd had je het schip kunnen draaien en je op vooruitgang kunnen richten. Het enigste wat je nu nog kan doen is hopen dat het water diep genoeg is onder de waterval.
  “Geld moet niet alleen naar onze begroting, maar ook direct terechtkomen bij de behoeftigen. ” daar zijn de 25% van de bewoners, die afhankelijk zijn van voedsel hulp, het helemaal mee eens. En daar doe je nu wat voor?
  Wat voor signaal geef je af als de politiek moet gaan over de screeningswet in plaats van de huidige nood, of aan een herstel plan voor de economie?
  Wat voor signaal geef je af als je 25% loon matiging verwachten van ambtenaren terwijl de overbetaalde overheids nv directeuren er nog een jaartje over na mogen denken?
  Wat voor signaal geeft je af als de Nederlandse eis van een wezenlijke besparen direct bij de werknemers wordt gelegd. In plaats van het terug draaien con ten onrechte “geschonken” banen? Het verlagen van werkdruk door het verwijderen van red-tape. En het moderizeren, efficiënter maken en afslanken van het ambtenaren apparaat?
  Waarom grijpt u niet in bij de belastingdienst, waar de directeur wel voldoende tijd heeft voor zijn eigen bedrijf maar niet om uitstaande belastingen te innen.
  En helaas is de lijst zo groot dat al uw geloofwaardigheid jegens de bevolking verloren heeft.
  Wees nu dan een man van eer en zeg tegen knops dat het niet gaat en verzoek om ingrijpen. Maar dat izal ook wel niet. Dat is wat op het plein van forti is gevraagd. En toen luisterde u ook niet.

 3. Als je geld nodig heetd geef je een rafinaderij niet voor een dolar weg zijn we nog gek of niet al verkoop je oud ijzer krijg je geld voor hallo min pres

 4. Onze minister president denkt te weten wat er leeft. Hij is zowaar zijn ivoren torent uitgekomen om een persconferentie te geven om dit te melden
  Was woensdag de toren uitgekomen , dit had escalatie kunnen voorkomen. Maar nee, onder het mom dat deskundigen dit niet verstandig achten is dit niet gebeurt. Gooi die deskundigen maar uit het raam en ga een cursus crisisbeheersing volgen. Waarschijnlijker lijkt me dat hier angst heeft geregeerd en angst is de slechtste raadgever. Ondanks de 3 jaar geleden de door u gedane beloftes zijn vrijwel alle goedbedoelde adviezen die noodzakelijk zijn ons land te redden in de wind geslagen en is er vrijwel niets gebeurt. De bevolking plukt hier nu de wrange vruchten van en er komt een moment dat die dat niet meer accepteert. Voor de corona zaten we al diep in de problemen.
  Beperk uw zicht niet tot Julianadorp en dit soort wijken maar ga op bezoek in arbeiderswijken en de voormalige landbouwgebieden in Banda Bou en ga daar eens luisteren.
  oh ja, gezien het verloop van de z.g. deal met Klesch lijkt een cursus onderhandelingstechniek ook niet onverstandig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...

DolfijnFM | Cruise-lijnen aarzelen met de situatie op Franse gedeelte Sint Maarten

Cruisemaatschappijen waarschuwen hun passagiers voor de gespannen situatie aan de Franse kant van Sint Maarten. Al twee dagen is het onrustig en worden barricades opgeworpen en in...

DolfijnFM | Politie zoekt jonge schutter

De politie van Curaçao is op zoek naar Nadjir Rashid Josias Rijnschot. Hij wordt verdacht de schutter te zijn, die op 29 april van dit jaar het...

DolfijnFM | Patiënt overleden in CMC aan gevolgen Covid

WILLEMSTAD – Er is gisteren opnieuw een patiënt overleden aan de gevolgen van Covid-19. Die lag in het ziekenhuis. Het totaal aantal mensen dat is overleden aan...

Opinie | Curacaohuis: nieuwe aanstellingen Family & Friends

Opinie: Di pueblo pa pueblo i ku pueblo. Of toch niet? Volgens Kabinet Pisas is het volk nu eindelijk aan de beurt. Maar dan dien je wel tot...

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...
- Advertentie -