30 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

NOS | Rechter: Trump pleegde fraude door vermogen bedrijven enorm aan te dikken

Donald Trump heeft jarenlang fraude gepleegd door de waarde van zijn bedrijven te overdrijven. Dat heeft een rechter in de staat New York bepaald in een civiele...

Democracy now! | Wednesday, September 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Inhouden belasting op pensioen niet meer van kracht

De Belastingdienst houdt geen belasting meer in op het pensioen van gepensioneerden. Volgens het ministerie van Financiën inde de Ontvanger tot nu toe de belastingschuld via het...

DolfijnFM | Caribische gulden mogelijk pas vanaf 2025 in gebruik

De nieuwe lanceringsdatum van de Caribische gulden is uitgesteld naar 31 maart 2025. De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft dit besloten, na overleg met...

DolfijnFM | Man aangehouden voor mishandeling

Een 59-jarige man is zaterdagmiddag op Bonaire aangehouden, omdat hij een andere man met een betonblok tegen het hoofd had geslagen. De mannen hadden volgens de politie...
- Advertisement -spot_img

Zorghulp afgeslagen

HomeNieuwsZorghulp afgeslagen

Willemstad – De minister van Gezondheid, Jacinta Scoop- Contancia (MFK) zou Nederlandse financiële hulp voor de gezondheidszorg afgewezen hebben met de mededeling dat voor zover zij geïnteresseerd zou zijn in financiële hulp, dit uitsluitend in een bijdrage aan de bouwkosten van een nieuwe ziekenhuis zou zijn.

Dit valt op te maken uit een brief die de Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) afgelopen week stuurde naar de Nederlandse demissionaire minister van Volksgezondheid, Edith Schippers (VVD).

,,Indien een en ander zich conform de bestaande geruchten heeft afgespeeld, dan heeft Curaçao een kans op onmiddellijke verbetering van de financiële armslag voor de gezondheidszorg laten lopen”, zo stelt de vereniging.

,,U kunt zich voorstellen dat, vooral ook met het oog op de verschillen in het uitgavenniveau voor de gezondheidszorg tussen Curaçao en de BESeilanden en de voortdurende budgettaire problemen op Curaçao, de werkelijke gang van zaken bij een eventueel overleg over financiële hulp ten behoeve van de gezondheidszorg op Curaçao de warme belangstelling heeft van de VMSC.”

De vereniging heeft in de brief een reeks vragen opgenomen waaronder ook de vraag of er sinds het aantreden van het kabinet Rutte op 14 oktober 2010 een aanbod gedaan is aan de regering van Curaçao voor financiële hulp, dan wel hulp in natura ten behoeve van de gezondheidszorg op Curaçao.

,,Indien u de vorige vraag bevestigend kunt beantwoorden, waaruit bestond de aangeboden hulp en is deze hulp ook tot stand gekomen en zo nee, waarom niet?”, zo luidt de daaropvolgende vraag.

De specialisten vragen Schippers vervolgens of zij bereid is Curaçao financiële, facilitaire of personele hulp te bieden met betrekking tot patiënten die vanuit de BES-eilanden voor behandeling naar Curaçao gestuurd moeten worden.

,,Bijvoorbeeld door medefinanciering van uitbreiding van de capaciteit van intensive care units, facilitering van de investeringen ten behoeve van de interventiecardiologie, detachering van medisch specialisten, een en ander vergelijkbaar met het recente aanbod dat u aan het ziekenhuis van Sint Maarten hebt gedaan”, aldus de VMSC.

De brief eindigt met: ,,De VMSC staat te allen tijde open voor een samenwerking met uw ministerie teneinde goede medische specialistische zorg te bieden aan inwoners van de BES-eilanden, die op die manier dicht bij en in een hun meer bekende omgeving kunnen worden behandeld. Wij zijn hoopvol dat een dergelijke bereidheid ook bij u aanwezig is.”

Bron: Antiliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties