27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Zorghulp afgeslagen

Willemstad – De minister van Gezondheid, Jacinta Scoop- Contancia (MFK) zou Nederlandse financiële hulp voor de gezondheidszorg afgewezen hebben met de mededeling dat voor zover zij geïnteresseerd zou zijn in financiële hulp, dit uitsluitend in een bijdrage aan de bouwkosten van een nieuwe ziekenhuis zou zijn.

Dit valt op te maken uit een brief die de Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) afgelopen week stuurde naar de Nederlandse demissionaire minister van Volksgezondheid, Edith Schippers (VVD).

- Advertentie -

,,Indien een en ander zich conform de bestaande geruchten heeft afgespeeld, dan heeft Curaçao een kans op onmiddellijke verbetering van de financiële armslag voor de gezondheidszorg laten lopen”, zo stelt de vereniging.

,,U kunt zich voorstellen dat, vooral ook met het oog op de verschillen in het uitgavenniveau voor de gezondheidszorg tussen Curaçao en de BESeilanden en de voortdurende budgettaire problemen op Curaçao, de werkelijke gang van zaken bij een eventueel overleg over financiële hulp ten behoeve van de gezondheidszorg op Curaçao de warme belangstelling heeft van de VMSC.”

De vereniging heeft in de brief een reeks vragen opgenomen waaronder ook de vraag of er sinds het aantreden van het kabinet Rutte op 14 oktober 2010 een aanbod gedaan is aan de regering van Curaçao voor financiële hulp, dan wel hulp in natura ten behoeve van de gezondheidszorg op Curaçao.

,,Indien u de vorige vraag bevestigend kunt beantwoorden, waaruit bestond de aangeboden hulp en is deze hulp ook tot stand gekomen en zo nee, waarom niet?”, zo luidt de daaropvolgende vraag.

De specialisten vragen Schippers vervolgens of zij bereid is Curaçao financiële, facilitaire of personele hulp te bieden met betrekking tot patiënten die vanuit de BES-eilanden voor behandeling naar Curaçao gestuurd moeten worden.

,,Bijvoorbeeld door medefinanciering van uitbreiding van de capaciteit van intensive care units, facilitering van de investeringen ten behoeve van de interventiecardiologie, detachering van medisch specialisten, een en ander vergelijkbaar met het recente aanbod dat u aan het ziekenhuis van Sint Maarten hebt gedaan”, aldus de VMSC.

De brief eindigt met: ,,De VMSC staat te allen tijde open voor een samenwerking met uw ministerie teneinde goede medische specialistische zorg te bieden aan inwoners van de BES-eilanden, die op die manier dicht bij en in een hun meer bekende omgeving kunnen worden behandeld. Wij zijn hoopvol dat een dergelijke bereidheid ook bij u aanwezig is.”

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -