26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Zorgen VBC over intimidatie door onderwereldfiguren

HomeMediaZorgen VBC over intimidatie door onderwereldfiguren

VBC-PerslogoWILLEMSTAD — Volgens de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) zijn er sterke indicaties die erop wijzen dat de onderwereld, criminelen en gangsters in de bovenwereld proberen te infiltreren en deze ook naar hun hand willen zetten. Dat stelt de VBC in een persbericht. Volgens de vereniging moet er desnoods hulp van buiten komen om de (justitiële) instituten te versterken.

Advertentie

De VBC heeft met grote bezorgdheid kennisgenomen van de berichten in de media over de intimidatie van Ben Whiteman, minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN).
Hij wordt al geruime tijd geïntimideerd en bedreigd.
Ook is er een poging ondernomen om hem te liquideren.

De VBC veroordeelt deze handelingen ten sterkste omdat zij absoluut niet toelaatbaar zijn in een democratische rechtsstaat. Dergelijke praktijken dragen ook in het geheel niet bij aan een gezond en aantrekkelijk leef- en investeringsklimaat, duurzame economische ontwikkeling en aan verbeteren van het veiligheidsgevoel. Integendeel, als het normaal is dat een minister bedreigd wordt, hoe is het dan gesteld met de burger? Is deze dan vogelvrij verklaard?”

, vraagt de vereniging zich in het persbericht af.
De VBC stelt dat Curaçao niet in handen van figuren uit de onderwereld moet vallen.

Wij moeten ons inspannen om ons eiland weer een dushi Kòrsou te maken

, aldus de VBC, die een dringend beroep doet op bestuurders, parlementariërs en justitiële autoriteiten om een gezamenlijke inspanning te leveren zodat de democratische rechtsstaat wordt hersteld.

Als burgers kunnen en moeten wij de sociale controle verscherpen.”

Volgens de VBC moeten de (justitiële) instituten worden versterkt.
Desnoods met hulp van buiten.
Uitspraken om macht te krijgen, zoals ‘geweld is een optie’ en ‘degenen die het niet met ons eens zijn, zijn automatisch tegen ons’, moeten worden vermeden.

In een democratische rechtsstaat zijn debat en discussie de geoorloofde middelen om elkaar te overtuigen. Bij verschil van mening kan altijd een beroep gedaan worden op de onafhankelijke rechter. Intimidatie, eigenrichting en toepassen van geweld en liquideren zijn daarentegen onacceptabel. Wat er thans bij de minister van GMN plaatsvindt en wellicht ook bij anderen, kan niet door de beugel en hoort niet thuis in ons bestel. Hieraan toegeven zal het einde van dushi Kòrsou betekenen”

, aldus de VBC.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties