29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Zeven stichtingen gaan in op verzoek MFK

HomeMediaZeven stichtingen gaan in op verzoek MFK

thode-mfkblackbarryWILLEMSTAD — Zeven stichtingen zijn ingegaan op het verzoek van de MFK-fractie om een subsidieverzoek bij haar in te dienen.
Het gaat hierbij om Fundashon Nos Kunuku, Stichting TNAG Curaçao, Fundashon Pro Bario Sta. Cruz, Fundashon M.I.R.U., Fundashon Yabi di Libertad en de Fundashon kas di kuido i pasadia Marviluz.

De MFK-fractie heeft de aanvragen op 29 april bij Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) ingediend met het verzoek om de ze door te sturen naar Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran).
Subsidieverzoeken voor het jaar 2015 moesten voor 1 mei bij de desbetreffende dienst zijn ingediend.
De verzoeken van de zeven stichtingen kwamen echter op het allerlaatste moment bij Franco binnen.
Hij stuurde de brief en verzoeken terug naar de verzender, MFK-Statenlid Amerigo Thodé, omdat de brieven niet bij hem bezorgd moeten worden en omdat ze ook indruisen tegen het Reglement van Orde van de Staten.

  • Fundashon Nos Kunuku houdt zich bezig met de opvang van bejaarden die hetzij door sociale omstandigheden, hetzij door lichamelijke gebreken of anderszins, verzorgingsbehoeftig zijn.
  • De Stichting TNAG Curaçao onderhoudt een leer- en werktraject voor jongeren tussen 18 en 24 jaar die permanent werkloos en sociaal zeer kwetsbaar zijn.
  • De Fundashon Pro Bario Sta. Cruz zet zich in voor de bevordering van sport, ontspanning en recreatie in de wijk Sta. Cruz in Bándabou.
  • De Fundashon M.I.R.U is actief op het gebied van bevorderen van de persoonlijke ontwikkeling en creatieve capaciteit van de jeugd. Yabi di Libertad is een rehabilitatie centrum die als doel heeft verslaafden te helpen met hun verslaving en hun resocialisatie in de Curaçaose samenleving, terwijl
  • Fundashon kas di kuido i pasadia Marviluz tot haar taken heeft: Het verzorgen van bejaarden in de ruimste zin van het woord.

Uit de brief van Thodé van 29 april aan Franco/Jardim blijkt ook dat de subsidie, verstrekt aan het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS), dat valt onder het ministerie van Financiën, een rol heeft gespeeld bij haar verzoek aan de stichtingen en bonden op het eiland.
In zijn brief stelt Thodé dat ‘veel van de organisaties die hun subsidieaanvraag hebben ingediend nog maar net het hoofd boven water kunnen houden.
Alhoewel de aanvraag bestemd is voor het jaar 2015, zullen veeI van de organisaties die u in deze brief aangehecht zult vinden, het zeer op prijs stellen indien zij met terugwerkende kracht een subsidie kunnen krijgen over het jaar 2014.
U heeft dit immers in 2013 met FDRS ook gedaan’.
De actie van de MFK heeft inmiddels tot veel reacties geleid.
Eerder al plaatsten Statenvoorzitter Franco en Statenlid Glenn Sulvaran hun vraagtekens bij het verzoek van de oppositiepartij.
Franco omschrijft de actie als kwalijk en stelde dat het valse hoop bij de stichtingen creëert.
Ook de politieke partij Kòrsou Liber Asosiá (KLA) van politiek leider Christopher Middelhof spreekt zijn bezorgdheid uit over deze zaak.
Hij betreurt het feit dat er politiek wordt bedreven met de noden van de betrokken stichtingen in plaats van dat er een oplossing wordt gezocht voor de problemen waarmee zij te maken hebben.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties