29 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Zesde RvC-lid CPA dient ontslag in

HomeLandenCuraçaoZesde RvC-lid CPA dient ontslag in

WILLEMSTAD — De zesde ontslagbrief van een lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Curaçao Ports Authority (CPA) is reeds binnen. “Ik ben blij dat Carol Capriles (door MFK voorgedragen) ook de eer aan zichzelf heeft gehouden en ontslag heeft genomen”, aldus de minister van Economische Ontwikkeling (MEO), Steven Martina (Pais).

In haar brief laat Capriles tevens weten haar vertrouwen in de minister op te zeggen.
Op de vraag wat zijn reactie hierop is, luidt het antwoord als volgt:

“Persoonlijk vind ik daar niet veel van. Hier is sprake van een omgekeerde wereld waarbij men op de persoon wil spelen, terwijl het dus niet om mijn persoon gaat.
Als minister treed ik als gemachtigde van de ministerraad op”

, aldus minister Martina.

De doorlopen ontslagprocedure inzake de RvC van CPA, waarbij de code corporate governance nauwkeurig werd opgevolgd en waarbij hoor en wederhoor is toegepast, kan in de toekomst als model dienen voor hoe het dient te gebeuren, aldus Martina.

“Men moet niet vergeten dat aan de hand van het schriftelijk antwoord van een aantal van de RvC-leden het ontslagvoornemen voor de voltallige RvC door de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) is goedgekeurd.”

Van de in totaal acht leden zijn er nu nog slechts twee overgebleven, namelijk de president-commissaris Amparo dos Santos en Cicely van der Dijs.
Ook zij werden door de MFK voorgedragen.
Op de vraag of er überhaupt nog sprake kan zijn van een functionerende RvC met slechts twee leden, stelt de minister dat volgens de statuten van het bedrijf er nog sprake is van een legale situatie, waarbij men met één of meer commissarissen mag functioneren.
Maar zoals aangekondigd staat de nieuwe RvC reeds in de startblokken.
De verwachting is dat in de loop van de volgende week het advies over deze nieuwe leden door SBTNO geleverd zal worden.

Pletterijweg
Zoals de Amigoe reeds uitvoerig heeft bericht, was voor de minister de hoofdreden om zijn vertrouwen in de huidige RvC op te zeggen het voornemen om tot aanschaf van het gebouw van Safety Zone N.V. aan de Pletterijweg over te gaan.
Dit gebouw blijkt eigendom te zijn van MFK oud-minister van Financiën en tevens de halfbroer van de president-commissaris van CPA, George ‘Jorge’ Jamaloodin.
Capriles meent in haar ontslagbrief wederom dat dit feit ‘uit niets zou zijn gebleken’.

Capriles onderschreef deze stelling al eerder in een gezamenlijk schrijven, gedateerd 4 april jongstleden, samen met Tarzeno ‘Zeno’ Circkens, Yamil Lasten en Cicely van der Dijs.

“Conform een uittreksel van de Kamer van Koophandel (KvK) en een reeds overgelegd taxatierapport staat het gebouw geregistreerd op naam van Safety Zone N.V.
Navraag bij het Kadaster en het Hypotheekkantoor leverde hetzelfde resultaat op.
Op de vraag van een lid van de RvC antwoordde de CPA-directeur (Humberto de Castro, red.) dat alle gesprekken die hebben plaatsgevonden tussen hem en de directeur van Safety Zone N.V., de heer R. Regina, waren.

“De heer Regina staat in geen enkele familierechtelijke relatie tot de RvC”

, aldus een eerdere uitleg van de RvC-leden.

Uit stukken van de KvK blijkt dat de huidige directeur van Safety Zone N.V. Rechard Rudolfo Regina is.
In een eerdere reactie tegenover de Amigoe stelde Regina op de vraag of hij op de verkoop van het gebouw aan CPA wilde reageren, het volgende:

“Ik sta wel als directeur geregistreerd, maar daar gaan de eigenaren over.”

Uit een uittreksel van het Kadaster van 24 januari 2013, een zogenoemde ‘tenaamstelling inzage’, blijkt dat het gebouw op 7 november 2003 ‘bij akte van verkoop, koop en levering’ gekocht werd door The Safety Zone N.V.
Namens het bedrijf trad George Ranjit Mohamed Jamaloodin als directeur en rechtsgeldig vertegenwoordiger op, die als koper wordt aangeduid.
Uit de gegevens van het hoofdstembureau van de verkiezingen van de Staten van 19 oktober 2012 blijkt dat dit de volledige naam is van de oud-minister van Financiën, beter bekend als George ‘Jorge’ Jamaloodin.
De vraag werpt zich op waarom de commissarissen de stukken van het Kadaster aanhalen waaruit, op 24 januari jongstleden, duidelijk blijkt dat oud-minister Jamaloodin op dat moment als koper aangemerkt wordt.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties