Zaak Fonseca mogelijk aangehouden

Burney 'Nini' Fonseca

Burney ‘Nini’ Fonseca

WILLEMSTAD – De zaak tegen een van de verdachten van de moord op politicus Helmin Wiels wordt mogelijk aangehouden. Het Openbaar Ministerie op Curaçao diende vlak voor de zitting van donderdag een schorsingsverzoek in. Justitie zegt nog zeker tot december tijd nodig te hebben. De rechter besluit vrijdag over het verzoek van het OM.

Burney ‘Nini’ Fonseca wordt verdacht van de liquidatie van Wiels in mei vorig jaar op het strand van Marie Pampoen. Volgens het OM is hij de verbindende man tussen uitvoerders en de opdrachtgever.

De officier van justitie betoogde dat er meer onderzoek nodig is naar de relatie tussen Fonseca en ex-minister van Financiën George Jamaloodin, die vorige maand werd aangehouden als mogelijke opdrachtgever. De voormalige politicus van de MFK is weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in de zaak.

Fonseca’s advocaat Marije Vaders wil dat haar cliënt onmiddellijk vrij komt als zijn zaak wordt aangehouden. Hij zou in onmenselijke omstandigheden in de voormalige Bon Futuro worden vastgehouden. Ook zou het bewijs tegen Fonseca flinterdun zijn.

Deze week stonden nog drie verdachten terecht in de zaak-Wiels. Elvis ‘Monster’ Kuwas, de mogelijke schutter, stond maandag en dinsdag terecht. Hij hoorde levenslang tegen zich eisen. Woensdag en donderdag stonden Dangelo ‘Panchèk’ Damascus en Carlos ‘Kalo’ Pieter terecht. Zij zouden hand- en spandiensten hebben verricht voor Kuwas en hoorden respectievelijk twintig en vijf jaar tegen zich eisen.

Bron: Persbureau Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *