27.1 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 08:17

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertisement -spot_img

WNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af op halve narcostaat’

HomeMediaAlgemeen nieuwsWNL | Hoekstra wil drugscriminelen harder aanpakken: ‘Stevenen stap voor stap af...

Peter Visser

“Als je als land in Europa bovenaan het lijstje staat met de laagste straffen voor drugsdelicten, maar wel het meeste invoert en uitvoert, is dat toch wel bizar” | ANP

Het is hoog tijd dat we de georganiseerde misdaad in Nederland harder gaan aanpakken. Doen we dat niet, dan wordt Nederland “een soort halve narcostaat”. Dat zegt lijsttrekker van het CDA Wopke Hoekstra donderdagavond in Op1. Hij wil meer rechercheurs en zwaardere straffen voor drugsdelicten.

Vandaag werd bekend dat de politie in 2020 meer drugslabs en opslaglocaties voor drugs heeft gevonden dan in het jaar daarvoor. Het aantal opgerolde labs steeg met achttien tot 108 en het aantal opslagplekken met twintig tot 105. “Ik heb in de jaren dat ik in de Eerste Kamer zat mij hier als politiewoordvoerder in mogen verdiepen. We hebben écht een groot probleem als het gaat om de georganiseerde misdaad”, zegt Hoekstra. “Die gaat steeds meer hand in hand met de drugscriminaliteit. Als we daar niets tegen doen, stevenen we stap voor stap af op een soort halve narcostaat”, waarschuwt hij.

We hebben de afgelopen jaren veel gedaan op het gebied van kleinere criminaliteit, zegt Hoekstra, maar te weinig in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. “Een jaar of tien geleden ging het over meer blauw op straat. Heel terecht. Maar als je ziet wat wij nu zijn geworden, als het gaat om de invoer en de uitvoer van drugs, is dat een heel groot probleem. Er gaan miljarden in om”, zegt de lijsttrekker van het CDA.

Hoekstra wil zwaardere straffen

Hoekstra pleit voor meer repressie: hardere straffen, meer politieagenten en meer rechercheurs. “Maar aan de andere kant moet je ook investeren in preventie. De oplossing is er één van een lange adem. Je moet meer geld afpakken van de criminelen en dat in de buurten investeren. Je moet zorgen dat jongeren minder snel op dat criminele pad terechtkomen en op school blijven zitten. Want jong geleerd is oud gedaan. Holleeder en Taghi hebben een historie die begon op straat.”

Hoekstra wil meer geld vrijmaken om het probleem te tackelen. “Als je als land in Europa bovenaan het lijstje staat met de laagste straffen voor drugsdelicten, maar wel het meeste invoert en uitvoert, is dat toch wel bizar”, aldus Hoekstra.

Bron: WNL.nl

4 reacties

 1. Het probleem hier is dat de onderwereld steeds meer verweven raakt met de bovenwereld. Politieke partijen worden niet gescreend en in het parlement kan iedereen met een strafblad plaatsnemen.

  Een tijd geleden was een partijgenoot van Calmes van de partij Trabou Pa Korsou, Maria (#6), betrokken bij een vrouwen mishandeling en dit weekend wordt Almier Godett (#4) neergeknald.

  Als het zo doorgaat moeten parlementariërs straks met bulletproof vest naar het parlement.

 2. Wopke is van Friese afkomst en die weten van wanten.
  Friezen konden goed knokken en versloegen o.a. de Cananefaten (nee LaStiwz, geen analfabetische ‘c’anibalen, dat is weer wat anders). Het schijnt dat ze ook wat genen van de Vikingen bij zich dragen. Bovendien hadden ze heel vroeger de Oudgermaanse goden Wodan/Odin, Donar/Thor en Tiwaz/Tyr en dat scheelt een stuk als je moet vechten.

 3. @vluggertje

  Weliswaar niet onbetwist maar met een kern van waarheid:
  Wet van Say: elk aanbod schept zijn eigen vraag.
  ( past ook in de marketingstrategie: latente behoeften manifest maken).

 4. De markt.
  Geen aanbod zonder vraag.
  Valt de vraag weg. Dan valt het aanbod weg.
  Zwart wit dan.
  De vraag.
  Dáárrr ligt de oorzaak
  Dat is het probleem.
  Dat weten velen en ook de politici.
  Ook in Amerika met haar war on drugs.
  Sex sells.
  Spierballentaal ook.
  Boerenbedrog naar de bange burgers toe,
  die haar eigen kroost niet van de drugs kan afhouden,
  en een samenleving die daarop niet is toegerust.
  Die moet immers alsmaar tegen de verdrukking in blijven groeien.
  Dat levert stress op.
  Een wereld vol drugs, het cahier van Clingendael geldt tientallen jaren na publicatie nog onverkort.
  Een wereld zonder drugs is niet mogelijk, al was het maar om destijds de dodemansritten naar het partnerschap van de advocatenkantoren op de Zuidas te fuelen.
  Nice try and pitch mister CDA.
  Oude wijn in nieuwe zakken.
  I must congratulate you however,
  because people will buy it to shift the problem
  to the bad guy.
  Not in my backyard please.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties