33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Wiskunde was onbegrijpelijk moeilijk

HomeMediaWiskunde was onbegrijpelijk moeilijk
De klasgenoten Su-anne (l) en Jenny-Vienne zijn klaar voor de volgende stap naar hun toekomst.
De klasgenoten Su-anne (l) en Jenny-Vienne zijn klaar voor de volgende stap naar hun toekomst.

WILLEMSTAD — Sommen, formules, grafieken en tabellen beschrijven één ding: Wiskunde. Het is voor veel eindexamenleerlingen geen favoriet onderdeel. Het schoolplein van het Ancilla Domini VSBO pbl en pkl, in de richtingen Zorg & Welzijn (Verzorging) en Administratie & Commercieel, is leeg en stil.

Alle eindexamenleerlingen hebben zojuist Wiskunde afgerond en zijn direct vertrokken. “Het examen op pbl-niveau was naar mijn mening makkelijk. Er stond twee uur voor ingepland. Na het examen waren de meeste leerlingen positief. Volgens de surveillanten was er ook genoeg tijd”, vertelt mevrouw Margarita, docent Wiskunde.

Tijdens de examentrainingen werd er door de docent een link gemaakt tussen sommen uit voorgaande examens en dezelfde sommen uitgelegd in het boek.

“Ik voel me bij onvoldoendes niet schuldig. De leerlingen die geen huiswerk maken en geen inzet tonen, halen geen voldoende. Ik hoop op een uitslag rond de 6”, aldus Margarita.

Om de hoek van de school zitten vier klasgenoten wachtend op de bus na te praten over hun examens.

“Ik weet niet of het examen in China, Nederland of Afrika is gemaakt, maar het was onbegrijpelijk moeilijk. Het waren 27 vragen en ik denk minder dan de helft goed te hebben”, klinkt het.

Bij Jenny-Vienne Rosalie (17) verliep het examen redelijk.

“Sinds de start van de eindexamens was het vak Wiskunde mijn grootste angst, want het is niet mijn sterkste kant. Een voldoende is toch niet uitgesloten. Mijn examen Engels dinsdag ging een heel stuk beter. Dat waren duidelijke vragen en ik begreep alles. Vraag: Een ander woord voor ‘Punch’? Een stoot uitdelen doe ik niet, maar ik weet het wel.”

Jenny-Vienne staat gemiddeld een 7, dus slagen zit er dik in. Ze houdt van dansen en wil in die richting verdergaan. Maar ze begint met een vervolgopleiding op de Frater Aurelio SBO in de richting administratie.

Su-ann Mattheeuw (17) VSBO pkl, vond het examen Engels dinsdag ook beter gaan.

“Ik heb voor mijn examen dinsdag een beter cijfer gehaald. Alhoewel ik Engels beter schrijf dan spreek is deze wereldtaal een belangrijk onderdeel voor mijn toekomstige beroep.”

Su-ann wil doktersassistent worden en gaat vanaf volgend jaar administratie studeren in Nederland. Hun klasgenoot schat zijn cijfer op een vier. Hij heeft nog geen flauw idee wat hij na deze school gaat doen, zolang hij zijn diploma maar haalt.

“Deze vakantie ga ik me in mijn toekomst verdiepen. Ancilla Domini is een goede school, ik heb de nodige steun gehad. Uiteindelijk ligt het in mijn handen.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties