28 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 19:31

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoWillem staat open voor Aqualectra

Willem staat open voor Aqualectra

mike willem

Willemstad – Mike Willem heeft ook zijn naam horen rondzoemen als mogelijke kandidaat voor de functie van president-commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van Aqualectra. Maar hij is er, naar eigen zeggen, niet officieel voor benaderd. Hij staat er wel voor open.

,,Ik overweeg alle aanbiedingen die mij in de gelegenheid stellen het land te dienen.
Een dergelijke functie zal ik zakelijk opnemen en niet politiek”

, zegt de ex-PAR-politicus.
Dat hij in de materie thuis is, blijkt uit zijn voormalige functie van gedeputeerde die aan de wieg heeft gestaan van de wet Corporate Governance en zijn betrokkenheid destijds bij de Stichting Implementatie Privatisering (StIP), belast met de verzelfstandiging van overheids-nv’s.
Mocht hij gevraagd worden voor de functie en deze ook aanvaarden, dan ziet hij het niet als een probleem om met een RvC samen te werken die voornamelijk bestaat uit leden die door de regering Schotte (MFK) op die plek neergezet zijn.

,,Ik beschouw die functie zakelijk en zal mij moeten kunnen vinden en aansluiten bij het beleid dat door de overheid als aandeelhouder gevoerd wordt.
Ik zal dus eerst moeten weten wat de regering met het nutsbedrijf voor ogen heeft.
Als eenmaal de richting bepaald is, zullen alle organen – de aandeelhouder, de RvC en de directie – zich moeten houden aan dat beleid.
Kunnen sommige personen zich er niet in vinden, dan moet daar een conclusie uit getrokken worden, zo simpel is dat”

, aldus Willem.
Belangrijk vindt hij het ook dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt in functies binnen overheids-nv’s.
Dat Oswald van der Dijs niet alleen als president-commissaris is weggestuurd bij Aqualectra, maar ook bij Refineria di Kòrsou (RdK), betekent nog niet dat Willem voor beide functies wordt gevraagd.
Zo is hij op dit moment, als voorzitter van de aannemersvereniging (AAV), nauw betrokken bij de Isla-raffinaderij en het personeel dat daar via onderaannemers werkzaam is.
Als voorbeeld van een conflicterende functie noemt hij zelf het commissariaatschap bij Curoil en tegelijkertijd bij Aqualectra:

,,Curoil levert aan Aqualectra, dus dan zou er sprake zijn van conflicterende belangen.”

Maar ook tussen RdK en Aqualectra zou van een conflicterend belang sprake kunnen zijn, nu RdK niet meer alleen beheerder is, maar ondertussen ook operationele taken uitvoert, daar waar het bijvoorbeeld gaat om de BOO-centrale.”

De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) is momenteel belast met de invulling van de opengevallen functies bij zowel Aqualectra als RdK.
Bij Aqualectra zijn op dit moment de commissarissen

  • Ray Treurniet,
  • Richard Doest,
  • Werner Wiels
  • en Mario Christiaans.
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties