30 C
Willemstad
• woensdag 6 december 2023

CC | The CMC General Practitioner Post will open on January 1st, as promised

WILLEMSTAD - A long-awaited improvement in the healthcare system of Curaçao is on the horizon. Jerry Semper, chairman of the Curaçao General Practitioners Association (CHV), confirms that...

DH | Companies gather to discuss mobilisation of St. Maarten diaspora in the Netherlands

PHILIPSBURG--Representatives of numerous companies recently gathered at the Government Administration Building where Memory Group Chief Executive Officer (CEO) Geert Nab and Chief Operations Officer (COO) Mylene Van...

AntilliaansDagblad | Goedgekeurde jaarrekeningen BOG en TCB

Kralendijk - Bonaire Overheidsgebouwen (BOG) is de eerste overheids-nv die ‘up to date’ is met de financiële verantwoording. De accountant heeft op 20 oktober van dit jaar de...

AntilliaansDagblad | ‘Meer controles in het verkeer op Aruba’

Oranjestad - Het Korps Politie Aruba (KPA) gaat deze maand meer zichtbaar zijn en het verkeer meer controleren. Dat is de uitkomst van een overleg dat de korpsleiding...

AntilliaansDagblad | Isla moet flink dokken

Nog 33,4 mln dollar aan achterstallig bewaarloon olie in tanks Willemstad - Refineria Isla bv, tot begin 2020 de exploitant van de Curaçaose raffinaderij, is veroordeeld tot betaling...

AntilliaansDagblad | ‘Concurrentie houdt ons scherp’

KLM: Terugkeer double daily op Curaçao afhankelijk van diverse factoren Willemstad - ,,Of we in de toekomst weer twee keer per dag vluchten naar Curaçao kunnen aanbieden, hangt...
- Advertisement -spot_img

Willem staat open voor Aqualectra

HomeNieuwsWillem staat open voor Aqualectra

mike willem

Willemstad – Mike Willem heeft ook zijn naam horen rondzoemen als mogelijke kandidaat voor de functie van president-commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van Aqualectra. Maar hij is er, naar eigen zeggen, niet officieel voor benaderd. Hij staat er wel voor open.

,,Ik overweeg alle aanbiedingen die mij in de gelegenheid stellen het land te dienen.
Een dergelijke functie zal ik zakelijk opnemen en niet politiek”

, zegt de ex-PAR-politicus.
Dat hij in de materie thuis is, blijkt uit zijn voormalige functie van gedeputeerde die aan de wieg heeft gestaan van de wet Corporate Governance en zijn betrokkenheid destijds bij de Stichting Implementatie Privatisering (StIP), belast met de verzelfstandiging van overheids-nv’s.
Mocht hij gevraagd worden voor de functie en deze ook aanvaarden, dan ziet hij het niet als een probleem om met een RvC samen te werken die voornamelijk bestaat uit leden die door de regering Schotte (MFK) op die plek neergezet zijn.

,,Ik beschouw die functie zakelijk en zal mij moeten kunnen vinden en aansluiten bij het beleid dat door de overheid als aandeelhouder gevoerd wordt.
Ik zal dus eerst moeten weten wat de regering met het nutsbedrijf voor ogen heeft.
Als eenmaal de richting bepaald is, zullen alle organen – de aandeelhouder, de RvC en de directie – zich moeten houden aan dat beleid.
Kunnen sommige personen zich er niet in vinden, dan moet daar een conclusie uit getrokken worden, zo simpel is dat”

, aldus Willem.
Belangrijk vindt hij het ook dat er geen belangenverstrengeling plaatsvindt in functies binnen overheids-nv’s.
Dat Oswald van der Dijs niet alleen als president-commissaris is weggestuurd bij Aqualectra, maar ook bij Refineria di Kòrsou (RdK), betekent nog niet dat Willem voor beide functies wordt gevraagd.
Zo is hij op dit moment, als voorzitter van de aannemersvereniging (AAV), nauw betrokken bij de Isla-raffinaderij en het personeel dat daar via onderaannemers werkzaam is.
Als voorbeeld van een conflicterende functie noemt hij zelf het commissariaatschap bij Curoil en tegelijkertijd bij Aqualectra:

,,Curoil levert aan Aqualectra, dus dan zou er sprake zijn van conflicterende belangen.”

Maar ook tussen RdK en Aqualectra zou van een conflicterend belang sprake kunnen zijn, nu RdK niet meer alleen beheerder is, maar ondertussen ook operationele taken uitvoert, daar waar het bijvoorbeeld gaat om de BOO-centrale.”

De Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) is momenteel belast met de invulling van de opengevallen functies bij zowel Aqualectra als RdK.
Bij Aqualectra zijn op dit moment de commissarissen

  • Ray Treurniet,
  • Richard Doest,
  • Werner Wiels
  • en Mario Christiaans.
Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties