27 C
Willemstad
• maandag 12 april 2021 23:41

Democracy now! | Monday, April 12, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 12 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Na 3,5 jaar eerste scheepswrakken St Maarten gelicht

Na 3,5 jaar worden de eerste scheepswrakken uit de zwaar vervuilde Lagoon van St Maarten gehaald. De overheid van het eiland heeft alle overeenkomsten getekend om het...

Nu.cw | Bonaire opent scholen weer nu docenten zijn gevaccineerd

De kinderopvang en de scholen op Bonaire gaan weer open, zo heeft gezaghebber Edison Rijna zondag bekendgemaakt. Op het eiland zijn nog steeds veel coronabesmettingen. Maar omdat...

DolfijnFM | Drie weken na verkiezingen nog steeds propaganda langs de weg

Drie weken na de verkiezingen zijn er nog steeds vlaggen, borden en andere attributen op straat. Politieke partijen moeten die volgens de regels al na één week...

DolfijnFM | Vervallen rijbewijs en sedula blijven negen maanden langer geldig

Rijbewijs of sedula’s die vervallen zijn tussen 1 december vorig jaar en 1 juni dit jaar, blijven nog negen maanden geldig.   Heb je in die periode examen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoHavenmeester maant tot voorzichtigheid

Havenmeester maant tot voorzichtigheid

havenmeesterWILLEMSTAD — Havenmeester Marlon Laroche doet een dringende oproep aan het publiek om bedacht te zijn op de mogelijke gevaren die met scheepvaart gepaard gaan van zowel het varend verkeer als aangemeerde schepen. Hij spreekt zijn zorg uit naar aanleiding van meldingen van gevaarlijke situaties waarbij pleziervaartuigen te dicht op commerciële schepen voeren en

De havenmeester wijst op het
gevaar van dergelijke klimacties.

zwemmers die op aanmeerkabels klommen.

De havenmeester wijst erop dat in de St. Annabaai, de haven, en het Schottegat het publiek doorgaans geen gebruikmaakt van het commercieel vaarwater.

“Pleziervaart is ook niet gewenst in de haven.
Dit in tegenstelling tot de Caracasbaai en Boca Samí. De gevaren van een aangemeerd vaartuig worden door het publiek regelmatig over het hoofd gezien.
Zwemmers vinden het vaak interessant om zo dicht mogelijk bij een vaartuig te komen, ondanks de oproep van de havenautoriteiten om afstand te houden. Een ongeluk ligt namelijk in een klein hoekje”

, aldus Laroche.

Aan de pieren van het Caracasbaai- schiereiland liggen momenteel twee grote vaartuigen, de ferry HSS Discovery en het bekabelingsplatform ‘Castoro 7’.
De havenmeester meldt dat er afgelopen maandag ‘wederom zwemmers zijn waargenomen die op de kabels van het platform klommen en daarop gingen zitten’.

“De spanningen op deze kabels zijn enorm en het zou fatale gevolgen kunnen hebben als deze door onvoorziene redenen zouden knappen of springen”

, aldus Laroche.
Tijdens het vastmaken van het schip wordt rekening gehouden met de verdeling van de krachten en bewegingen die een schip kan maken door het tonnage.

“De bolders op het land, meerpalen en boeien in het water zijn hierop berekend, vandaar dat een schip vaak met meerdere touwen, zowel op de boeg als het achtersteven wordt vastgemaakt. Het veilig aanmeren en vastmaken is een serieuze zaak en dient gerespecteerd te worden door het publiek”

, aldus Laroche.

De havenmeester vraagt om medewerking van het publiek om met het bovengenoemde rekening te houden en afstand te bewaren van commerciële vaartuigen:

“Zoals van de vaartuigen die momenteel zijn aangemeerd bij Caracasbaai, opdat we veilig het nieuwe jaar kunnen beginnen.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties