31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 13:09

Laatste reacties

- Advertentie -

Willem-Alexander vol lof over Colombia

willem en maxiBOGOTA — Nederland is er trots op de relatie met Colombia naar een hoger plan te kunnen brengen. Dat zei koning Willem-Alexander gistermiddag in een toespraak bij de opening van het Holland Huis in Bogota aan het eind van zijn korte kennismakingsbezoek aan het Zuid-Amerikaanse land.

Advertentie

- Advertentie -

Het was de eerste keer dat een Nederlands staatshoofd Colombia bezocht.
Voor het koninklijk bezoek was van Colombiaanse kant massale mediabelangstelling.
De welkomstceremonie werd rechtstreeks uitgezonden op televisie.
Volgens de koning zijn Nederland en Colombia ‘buren die elkaar beter leren kennen en elkaars vriendschap ieder jaar meer waarderen’.

“Des te nauwer we samenwerken, des te meer waarderen we de onderlinge banden en des te meer zien we kansen om die banden te verbreden en te verdiepen.”

Colombia is een belangrijke handelspartner van Nederland en van het Caribisch deel van het Koninkrijk.
In het gezelschap van de koning bevonden zich ook de premiers van Aruba, Curaçao en St. Maarten.
De koning, die bij zijn toespraak werd geholpen door Máxima, die de microfoon voor hem vasthield, prees de resultaten die Colombia de laatste jaren heeft geboekt bij het verbeteren van de veiligheidssituatie en het zakenklimaat.
Ook prees hij Colombia voor verbeteringen op het gebied van watermanagement en bescherming van de natuur en natuurlijke rijkdommen.
Hij zag ook mogelijkheden om de samenwerking met Nederland te versterken en was verheugd dat het laaggelegen Nederland nu een Holland Huis – Casa de Holanda – heeft op 2600 meter. Premier Mike Eman van Aruba zag veel voordelen in de bijzondere opzet van het bezoek.

“Nederland komt in Colombia beter binnen door de goede en vriendschappelijke relatie van de eilanden met het land en wij komen dankzij zo’n zware delegatie met meer gewicht binnen in Colombia.”

De succesvolle formule wordt zaterdag herhaald in Venezuela, waar voor het eerst sinds het staatsbezoek van koningin Beatrix in 1987 weer een koninklijk bezoek plaatsvindt.
Dit keer in de vorm van een kort kennismakingsbezoek.

Advertentie

- Advertisement -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -