WIK | Dollar wordt steeds minder waard

Gerard Driehuis | Welingelichte Kringen

Amerikaanse dollar maakt duikvlucht door coronazorgen

De koers van de Amerikaanse dollar gaat steeds harder onderuit. Hoe meer zieken er zijn in de VS, des te goedkoper wordt de dollar.

Analisten uiten hun twijfels over de houdbaarheid van de dollar als reservemunt, nu de zorgen over de Amerikaanse economie de koers steeds verder omlaag drukken, schrijft het FD. Eén euro was vrijdag bij het sluiten van de handel goed voor afgerond $1,18, terwijl dat eind mei nog krap $1,09 was.

Op de valutamarkt is dat een forse beweging, die bovendien steeds sneller gaat. Gemeten tegenover een mandje met andere belangrijke valuta’s beleefde de dollar in juli de slechtste maand in tien jaar tijd.

Bron: Welingelichte Kringen

5 Reacties op “WIK | Dollar wordt steeds minder waard

 1. Het is nu tijd om de Europese toeristen aan te trekken. Helaas hebben wij een Jamaicaan als directeur van het CTB die 40K per maand krijgt terwijl de man geen kaas van de Europese markt heeft gegeten. Bedankt Steven Martina.

 2. De € stijgt flink. De hoofdeconoom van de RABO ‘voorspelde’ een paar maanden geleden dat hij 1.20 zou zijn vóór einde vh jaar.
  Inmiddels staat hij al 1.18 dus het zal hoger worden.
  Mocht de 3e tranche er komen dan zal NL ongetwijfeld $ kopen op de markt want alleen zo kan de NAF overeind worden gehouden. Net als de 2 vorige keren.

 3. Bingo. Nu de dollar zo weinig waard is, schijnen valsemunters er ook geen moeite voor te doen om bankbiljetten van minder dan 20 dollar te vervalsen. Het heeft dus ook geen zin te trachten om valsemunters ook nog te beletten andere dollarbiljetten te vervalsen. Ook is het beetje ongerief voor velen en de zware verliezen voor enkelen nog maar een kleinigheid vergeleken met de nationale tragedie van een dollar die steeds maar minder waard wordt. Het nettoresultaat van andere(??) gebeurtenissen is op dit moment evenwel een dollar die in binnen- en buitenland minder waard is. De hamvraag aldus; hoe zal deze verandering doorwerken in de prijs van de dagelijkse levensbenodigdheden? Voor de Amerikanen zijn de gevolgen op lange termijn van de recent genomen economische stappen nog duister. Het onmiddellijke gevolg zal echter een stijging zijn in prijs van buitenlandse artikelen en diensten. Na de dollar is de euro ook binnenkort aan de beurt voor Europa die hierop niet voorbereid is en steeds Rothschild speelt en miljarden over de balk gooit maar ook miljarden uitleent aan wanbetalers zoals Griekenland, Italië en anderen.

 4. Joep Meloen

  Dan gaan binnenkort de prijzen hier flink omhoog !
  We leven van de import en die wordt dus steeds duurder en dat net op het moment dat we ons dat niet kunnen veroorloven.

 5. De analisten weten er wel raad mee. Ze zijn zeker vergeten dat de US $ nog niet zo lang geleden boven de 1.20 stond? Of ook vergeten dat boven de 1.50 in feite geen probleem was voor de wereldeconomie?
  Dezelfde verhalen lees je van de “experts” op het gebied van aandelenhandel.
  Het gaat zo enorm slecht dat de aandelen wel zullen dalen. Niet dus.!
  We staan weer bijna gelijk met de stand van voor de coronacrisis.
  De handel blijft fluctureren, zowel in de aandelenbranche als met de US $.
  Als de heer Trump een wind laat gaat het met de koers ook waaien.
  Blijf reëel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *