27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Wiels was niet beveiligd

 Directeur SSC: PS-leider verscheen meerdere keren zonder bewaking  

helmin--300x240Willemstad – De vermoorde parlementariër Helmin Wiels van Pueblo Soberano (PS) is in de week voorafgaand aan de moord op 5 mei niet permanent beveiligd.  

- Advertentie -

Dat heeft Margit de Freitas, directeur van de Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) tegenover deze krant verklaard.

De SSC was nauw betrokken bij de uitvoering van het vrije onderwijs, een van de paradepaardjes van de politiek leider van PS.

,,Op maandag 29 april organiseerde de SSC in de ochtend een soccershowcase in het stadion van Willemstad, Wiels was daarbij zonder beveiliging aanwezig”

, aldus de Freitas. Bij de soccershowcase konden jonge lokale voetbaltalenten hun kunnen aan Amerikaanse coaches tonen om in aanmerking te komen voor een studiebeurs. Wiels, die een groot voorstander was van het studeren in de regio, hield daarbij een toespraak. Hij was daar van ongeveer 08.30 tot rond 11.00 uur in de ochtend zonder beveiliging aanwezig. Diezelfde dag ging De Freitas samen met de coaches bij een restaurant in de omgeving van Marie Pampoen eten.

,,Dat was omstreeks 14:00 uur. Wiels was hier zonder bodyguard bij, hij is eerder vertrokken in verband met een afspraak.”

Woordvoerder Reginald Huggins van de politie laat in een reactie aan deze krant weten dat de PS-parlementariër ‘tot aan de dag van de moord met alle beschikbare middelen is beveiligd’.

Voor de directeur van SSC is het onbegrijpelijk dat zowel minister van Justitie Nelson Navarro als politiewoordvoerder Reginald Huggins en korpschef Marlon Wernet volhouden dat Wiels wel tot aan de moord beveiligd was.

,,Wiels was in de week vóór de moord bij meerdere gelegenheden op pad zonder beveiliging”

, stelt De Freitas.

Zo ook op Koninginnedag. Die dinsdagavond verzorgde de Soberanoleider zijn radio-uitzending vanuit de studio aan de Caracasbaaiweg. De Freitas was er ook bij.

,,Op Koninginnedag had Wiels in ieder geval van acht tot tien uur ’s avonds geen bodyguard bij zich. Ik heb in de week vóór de moord nog tegen Wiels gezegd dat hij zich met het oog op de aangekondigde onthullingen wel moest beveiligen.”

De Papiamentstalige ochtendkrant Vigilante meldde eerder deze week dat de bodyguard van Wiels een maand voor de moord teruggeroepen was naar zijn werkplek.

Dit gebeurde een week nadat parlementariër Amerigo Thodé van de MFK op 22 maart vragen aan minister Navarro stelde over de beveiliging van één van de 21 Statenleden.

,,Een week hierna kreeg de betreffende agent een oproep om zich weer op het werk te melden en was hij dus officieel niet meer belast met de beveiliging van Wiels”

, zo meldde de Vigilante.

De agent zou ‘desondanks door zijn gegaan met de beveiliging van Wiels terwijl de terugkeer naar zijn werkplek geregeld zou worden’, zo schrijft de krant.
Beveiliger Karel Josefa verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat hij in de week voorafgaand aan de moord Wiels beveiligde. Josefa wilde niet ingaan op de vraag op welke dagen en tijdstippen dat was gebeurd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -