25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

Wiels: Liberia-Peters is vijand van regering

WILLEMSTAD — Volgens PS-leider en Statenlid Helmin Wiels is voormalig PNP-premier Maria Liberia-Peters niet geschikt om zitting te nemen in de begeleidingscommissie die toezicht gaat houden op de reorganisatie van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Hij is er niet blij mee dat de regering iemand heeft aangesteld die volgens hem heeft bewezen haar ‘vijand’ te zijn.

Liberia-Peters was twee weken terug nog een van de sprekers bij een protestmanifestatie van Frente Sivíl tegen het gebrek aan integriteit van het kabinet-Schotte.

Wiels kan daarom niet bevatten waarom zij naast oud-directeur van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA) Wim Statius Muller en Carl Grüning in de commissie is benoemd.

Zij is niet integer. Ik begrijp nog steeds niet waarom zij door deze regering is voorgedragen. Twee weken geleden stond zij nog op het Waaigat op het podium te roepen dat er Colombianen in de VDC zitten. Nu blijkt uit onderzoek van de Commissie van Toezicht (CvT) dat daar geen sprake van is.”

Volgens Wiels is het onvoorstelbaar ‘dat iemand die het proces moet gaan leiden om de naam van de VDC te zuiveren, zelf heeft meegedaan om de lokale veiligheidsdienst schade toe te brengen’.

Zij weet hoe gevoelig deze zaken liggen. Liberia-Peters is een voormalig bewindspersoon, dus ze had dat kunnen weten.”

De PS-leider heeft ook vraagtekens bij de integriteit van de oud-premier en verwijst in dit verband naar fraude-onderzoeken naar aannemersbedrijf De Antillen.

Zij is niet integer en moet de eer aan zichzelf houden. Doet zij dit niet, dan zullen wij op haar gebrek aan integriteit blijven wijzen.”

PNP-leider en Statenlid Humphrey Davelaar is niet onder de indruk van de kritiek van Wiels.

Hij gaat akkoord met iets dat de regering heeft besloten, en komt achteraf met kritiek. Wij zien dit als een overwinning voor de PNP. In de afgelopen zestien tot en met twintig jaar werden wij constant beschuldigd van politieke patronage. Maar kijk hoeveel van onze mensen door de huidige regering worden benoemd in tal van functies. Wij leveren integere mensen af.”

Davelaar wijst onder anderen naar Dudley Lucia (Landsloterij), Faroe Metry (Commissie Boedelscheiding Antillen) en oud-partijleider Ersilia ‘Zus’ De Lannooy die door de PAR als Financiënminister werd benoemd. “En dan moeten we niet vergeten dat veel van onze mensen achter de schermen deze regering bijstaan. Kijk maar naar onze oud-minister van Justitie Rutsel Martha, die de huidige regering met advies bijstaat.”

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Whahaha Wiels wil dat iemand opstapt wegens gebrek aan integriteit. Misschien als ze wel een strafblad had, hij haar met rust zou laten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -