30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 15:40

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoWiels: Liberia-Peters is vijand van regering

Wiels: Liberia-Peters is vijand van regering

WILLEMSTAD — Volgens PS-leider en Statenlid Helmin Wiels is voormalig PNP-premier Maria Liberia-Peters niet geschikt om zitting te nemen in de begeleidingscommissie die toezicht gaat houden op de reorganisatie van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC). Hij is er niet blij mee dat de regering iemand heeft aangesteld die volgens hem heeft bewezen haar ‘vijand’ te zijn.

Liberia-Peters was twee weken terug nog een van de sprekers bij een protestmanifestatie van Frente Sivíl tegen het gebrek aan integriteit van het kabinet-Schotte.

Wiels kan daarom niet bevatten waarom zij naast oud-directeur van de Veiligheidsdienst Nederlandse Antillen (VNA) Wim Statius Muller en Carl Grüning in de commissie is benoemd.

Zij is niet integer. Ik begrijp nog steeds niet waarom zij door deze regering is voorgedragen. Twee weken geleden stond zij nog op het Waaigat op het podium te roepen dat er Colombianen in de VDC zitten. Nu blijkt uit onderzoek van de Commissie van Toezicht (CvT) dat daar geen sprake van is.”

Volgens Wiels is het onvoorstelbaar ‘dat iemand die het proces moet gaan leiden om de naam van de VDC te zuiveren, zelf heeft meegedaan om de lokale veiligheidsdienst schade toe te brengen’.

Zij weet hoe gevoelig deze zaken liggen. Liberia-Peters is een voormalig bewindspersoon, dus ze had dat kunnen weten.”

De PS-leider heeft ook vraagtekens bij de integriteit van de oud-premier en verwijst in dit verband naar fraude-onderzoeken naar aannemersbedrijf De Antillen.

Zij is niet integer en moet de eer aan zichzelf houden. Doet zij dit niet, dan zullen wij op haar gebrek aan integriteit blijven wijzen.”

PNP-leider en Statenlid Humphrey Davelaar is niet onder de indruk van de kritiek van Wiels.

Hij gaat akkoord met iets dat de regering heeft besloten, en komt achteraf met kritiek. Wij zien dit als een overwinning voor de PNP. In de afgelopen zestien tot en met twintig jaar werden wij constant beschuldigd van politieke patronage. Maar kijk hoeveel van onze mensen door de huidige regering worden benoemd in tal van functies. Wij leveren integere mensen af.”

Davelaar wijst onder anderen naar Dudley Lucia (Landsloterij), Faroe Metry (Commissie Boedelscheiding Antillen) en oud-partijleider Ersilia ‘Zus’ De Lannooy die door de PAR als Financiënminister werd benoemd. “En dan moeten we niet vergeten dat veel van onze mensen achter de schermen deze regering bijstaan. Kijk maar naar onze oud-minister van Justitie Rutsel Martha, die de huidige regering met advies bijstaat.”

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in
  1. Whahaha Wiels wil dat iemand opstapt wegens gebrek aan integriteit. Misschien als ze wel een strafblad had, hij haar met rust zou laten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties