26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 21:56

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Werkstraf van 40 uur voor 'neger-mail'

Werkstraf van 40 uur voor ‘neger-mail’

neger mail
Werkstraf van 40 uur voor ‘neger-mail’

ARNHEM – Een 29-jarige Arnhemmer moet een werkstraf van 40 uur opknappen omdat hij een sollicitant in een mailtje „ ten eerste een donker gekleurde (neger)” heeft genoemd.

Hoewel de mail volgens hem als interne grap was bedoeld, kwam het briefje per ongeluk bij de sollicitant zelf terecht. Die deed aangifte van discriminatie.

De rechtbank in Arnhem gelooft niet dat het een (misplaatste) grap was, zei de rechter woensdagmorgen. De rechter gelooft evenmin dat de tekst niet discriminerend was bedoeld. „Uit de woorden ‘ten eerste’ volgt dat de huidskleur de voornaamste reden was om te adviseren niet met de sollicitant in zee te gaan”, vindt de rechter. Dat is onderscheid op grond van ras.

‘Geen grap’

„Er is ook geen enkele aanwijzing dat de opmerking over ‘neger’ een grap was”, zegt de rechtbank. De sollicitant is door het mailtje een kans op een stageplek misgelopen en dat vindt de rechter ernstig. De schrijver van de mail heeft steeds gezegd dat de sollicitant niet is aangenomen omdat die onvoldoende computerervaring had.

Het Openbaar Ministerie had ook 40 uur werkstraf tegen de Arnhemmer geëist op grond van discriminatoire uitsluiting. Het OM vindt het belangrijk dat de zaak in het openbaar is behandeld, omdat dat volgens justitie een middel is om de samenleving tegen discriminatie te beschermen.

Bedreigd

De kwestie deed eind vorig jaar veel stof opwaaien. De Arnhemmer, zijn baas en het bedrijf werden bedreigd. Daarvoor heeft een 29-jarige man uit Hoorn een werkstraf van 20 uur gekregen.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. het is niet leuk om een stageplek mis te lopen, door deze racistische mail.
    maar de dader wordt in NL wel gestraft.
    Ik denk niet dat we hier een aangifte klunnen doen over discriminatie.
    De makamba en de chinees/surinamer worden hier dagelijks geconfronteed met discriminatie.
    maar ik heb een brede rug en denk zoek het lekker uit…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties