NOS: Nationale herdenking MH17 in RAI

De premier toonde zich onder de indruk van de verhalen van de nabestaanden ©ANP .

De premier toonde zich onder de indruk van de verhalen van de nabestaanden ©ANP .

De ramp met vlucht MH17 wordt op 10 november herdacht met een nationale herdenking in de RAI in Amsterdam. Dat heeft premier Rutte gezegd na een bijeenkomst in Nieuwegein voor de nabestaanden van de passagiers van het neergeschoten vliegtuig. De herdenking wordt samen met de nabestaanden georganiseerd en vormgegeven.

De premier toonde zich onder de indruk van de verhalen die hij van de nabestaanden heeft gehoord. Het verdriet is enorm en het is extra moeilijk voor mensen van wie de naasten nog niet geïdentificeerd zijn, zo zei hij.

Meeleven
Uit de verhalen maakt Rutte op dat de nabestaanden het meeleven door heel Nederland enorm waarderen.

“Zij voelen dat zij niet alleen staan, maar dat we dit verdriet als land met elkaar delen.”

Doel van de avond was om deskundigen de nabestaanden te laten bijpraten over de repatriëring, het onderzoek naar de oorzaak, het opsporingsonderzoek en ook de stand van zaken wat betreft de identificatie.

Verklaring
Over dat laatste brengen deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut en het Landelijk Team Forensische Opsporing later vandaag meer bijzonderheden naar buiten.

Op de bijeenkomst gisteravond is gemeld dat er op de plaats van de ramp 283 unieke DNA-profielen zijn verzameld. Het toestel had 298 passagiers aan boord. Tot nu toe zijn de resten van 173 passagiers geïdentificeerd.

Video:

De ramp met vlucht MH17 wordt op 10 november herdacht met een nationale herdenking in de RAI in Amsterdam. Dat heeft premier Rutte gezegd na een bijeenkomst voor de nabestaanden van de passagiers van het neergeschoten vliegtuig. Bekijk de hele persverklaring van Premier Rutte.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *